ΑρχικήSecurityΠροστατευτείτε από το Juice Jacking και φορτίστε με ασφάλεια τις συσκευές σας!

Προστατευτείτε από το Juice Jacking και φορτίστε με ασφάλεια τις συσκευές σας!

Καλωσορίσατε στην πιο πρόσφατη φάση του “juice jacking“. Αυτό το φαινόμενο υπάρχει εδώ και περισσότερο από δέκα χρόνια.

juice jacking

Οι κακόβουλοι χρήστες/ χάκερς χρησιμοποιούν δημόσιες φορτίσεις τηλεφώνων για να εγκαταστήσουν ανεπιθύμητο λογισμικό στις συσκευές σας. Έπειτα, αποκτούν πρόσβαση στο τηλέφωνό σας ή κλέβουν τους κωδικούς πρόσβασής σας.

Διαβάστε περισσότερα: Χάκερς παραβιάζουν λογαριασμούς Google χωρίς κωδικό πρόσβασης

Μην ανησυχείτε. Όταν οι μπαταρίες του ταξιδιού σας αρχίζουν να αδειάζουν, ακολουθήστε αυτούς τους κανόνες για να προστατεύσετε εσάς και την οικογένειά σας από κακόβουλο λογισμικό.

Αποφεύγετε τη χρήση δημόσιων USB συσκευών – χρησιμοποιείτε μόνο πρίζες.

Ευτυχώς, οι πραγματικές περιπτώσεις juice-jacking είναι σπάνιες ή ανύπαρκτες στην Αμερική. Ωστόσο, η μεταφορά κακόβουλου λογισμικού μπορεί να γίνει μέσω συνδέσεων USB. Πώς μπορείτε να αποφύγετε την πιθανή επίθεση; Μία πιθανή λύση για να αποφευχθεί οποιαδήποτε εισβολή είναι ένα περίπτερο με πραγματικές πρίζες, όπου μπορείτε να φορτίζετε το τηλέφωνό σας χρησιμοποιώντας τον δικό σας αντάπτορα. Αυτό αποτελεί την ασφαλέστερη επιλογή για την προστασία σας.

Για να εξασφαλίσετε προστασία 100%, αποφεύγετε τις θύρες USB, ανεξάρτητα από το μέγεθός τους, ιδίως όταν ταξιδεύετε στο εξωτερικό. Αν και τα πρότυπα USB είναι διεθνή, οι χάκερς μπορεί να στοχεύουν δημοφιλείς θύρες USB σε ξενοδοχεία για να κλέψουν προσωπικά δεδομένα, ακόμη κι αν δεν χρησιμοποιείτε δημόσιους υπολογιστές.

Μην χρησιμοποιείτε καθόλου καλώδιο

Επιλέξτε ασύρματα επιθέματα φόρτισης αντί για USB, όπου είναι δυνατόν. Παρατηρείται αυξημένη χρήση ασύρματης φόρτισης σε όλο και περισσότερα δημόσια περίπτερα. Αυτή η μέθοδος δεν ανταλλάσσει δεδομένα απευθείας με το τηλέφωνό σας, επομένως είναι απαλλαγμένη από ιούς από προεπιλογή.

juice jacking

Μην χρησιμοποιείτε καλώδιο δεδομένων

Εάν επιθυμείτε απεγνωσμένα να συνδεθείτε κάπου, χρησιμοποιήστε μια ασφαλή σύνδεση USB με το κατάλληλο καλώδιο. Πάρτε μόνο ένα καλώδιο φόρτισης για το ταξίδι σας. Είναι οικονομικό, συμπαγές και δεν επιτρέπει την μεταφορά δεδομένων. Σκεφτείτε το, αυτό είναι περισσότερο από “must-have”.

Δείτε ακόμη: iPhone 15: Προβλήματα Φόρτισης στην Ασύρματη Βάση BMW

Μην επιλέξετε την επιλογή «trust/εμπιστοσύνη».

Πηγή: dnyuz.com

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS