ΑρχικήinetΣτρατηγικές Marketing στην Βιομηχανία του Ύπνου

Στρατηγικές Marketing στην Βιομηχανία του Ύπνου

Ο ύπνος και η εταιρική στρατηγική συναντούνται. Καλώς ήλθατε στην εποχή που ο ύπνος γίνεται το σημείο εκκίνησης για καινοτόμες ιδέες.

Γιατί είναι σημαντικό: Ο ύπνος είναι σε τάση ανάπτυξης σε εταιρείες, πανεπιστήμια και στα μέσα ενημέρωσης – και υπάρχει μια αυξανόμενη οικονομία του ύπνου αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων, καθώς νέες συσκευές, στρώματα, παρακολουθητές και ξυπνητήρια πλημμυρίζουν την αγορά.

  • Η χρηματοδότηση κεφαλαίου επιχειρηματικού κινδύνου για την τεχνολογία ύπνου αυξάνεται σταθερά, από περίπου 400 εκατομμύρια δολάρια το 2017 σε περίπου 800 εκατομμύρια δολάρια το 2021, σύμφωνα με το Crunchbase.

Δείτε επίσης: Οι επιπτώσεις της τεχνολογίας 5G στην υγεία

Τι συμβαίνει: Ο ύπνος είναι ένα χρυσωρυχείο. “Βλέπουμε πολλές εταιρείες να εισέρχονται σε αυτήν την αγορά και να υποστηρίζουν ότι βελτιώνουν τον ύπνο”, δηλώνει η Els van der Helm, νευροεπιστήμονας του ύπνου. “Πολλά από αυτά είναι μάρκετινγκ, αλλά υπάρχουν περισσότερα χρήματα που επενδύονται σε προϊόντα βασισμένα στην επιστήμη από ό,τι ποτέ πριν.”

  • Υπάρχει μια άνοδος των wearables. Περισσότερο από το ένα τρίτο των Αμερικανών έχει χρησιμοποιήσει ηλεκτρονική συσκευή παρακολούθησης ύπνου, και οι περισσότεροι από αυτούς βρήκαν τα δεδομένα του παρακολουθητή χρήσιμα και άλλαξαν τη συμπεριφορά τους εξαιτίας αυτού, σύμφωνα με έρευνα της American Academy of Sleep Medicine του 2023.
  • Πολυτελής κλίνη – στρώματα με αισθητήρες, κουβέρτες με βάρος και ρυθμιζόμενα μαξιλάρια σε διάφορα σχήματα – προορίζονται για ατομική υποστήριξη. Η βιομηχανία των στρωμάτων στις ΗΠΑ διπλασιάστηκε σε αξία από το 2015 έως το 2020, φουσκώνοντας από 8 δισ. δολάρια σε 16 δισ. δολάρια, όπως αναφέρει το Time.
  • Τα φώτα με χρονοδιακόπτη, οι μάσκες για τα μάτια και οι έξυπνοι θερμοστάτες είναι δημοφιλείς, ενώ τα headbands για τον ύπνο υπόσχονται υψηλότερη ποιότητα ύπνου, και υπάρχουν ράφια γεμάτα συμπληρώματα και τσάγια που υποστηρίζουν ότι βοηθούν.

Δείτε ακόμα: Το YouTube επιβραδύνει τους χρόνους φόρτωσης για χρήστες με ad block

Συνολική εικόνα: Ο ύπνος είναι καθοριστικός παράγοντας για την υγεία και τη μακροζωία μας – αλλά ήταν ανάμεσα στα τελευταία στοιχεία που εισήχθησαν στην παγκόσμια συζήτηση γύρω από την ευεξία, λέει η van der Helm, που συμβουλεύει εργατικές δυνάμεις σε όλο τον κόσμο. “Έχουμε μιλήσει για δίαιτα και άσκηση για πολύ μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.”

  • Παρατηρείται μια πολιτιστική μετατόπιση από ένα εθνικό “κουράγιο” για το να είσαι πολύ απασχολημένος για να κοιμηθείς, στην “αποδοχή και πραγματική ιδιωτικοποίηση του ύπνου” από τους ανθρώπους, λέει η Seema Khosla, η ιατρική διευθύντρια του North Dakota Center for Sleep.

Δείτε επίσης: WhatsApp: Η λειτουργία ψηφοφορίας κυκλοφορεί για τους πρώιμους χρήστες

Έλεγχος πραγματικότητας: Είναι σημαντικό να διατηρείτε το υπνοδωμάτιό σας δροσερό, σκοτεινό και ήσυχο για καλή υγιεινή ύπνου. Δεν είναι απαραίτητες ακριβές συσκευές.

  • Είναι καίριο να εκτίθεστε σε φωτεινό φως αμέσως μετά το ξύπνημα για να ενημερώσετε το σώμα σας ότι είναι ημέρα, λέει η van der Helm, αλλά μπορείτε να το κάνετε αυτό στέκονται δίπλα σε ένα παράθυρο ή βγαίνοντας έξω αντί να αγοράζετε ένα ξυπνητήρι με χρονοδιακόπτη φωτός.
  • Και ενώ οι συσκευές ύπνου μπορεί να είναι χρήσιμες σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί επίσης να “προκαλέσουν αϋπνίες δημιουργώντας ένα άγχος” ,λέει η Karin Johnson, ειδικός ύπνου και καθηγητής νευρολογίας. Ο “φθηνός τρόπος” για να βελτιώσετε την ποιότητα του ύπνου σας, λέει η Johnson: Διατηρήστε ένα ημερολόγιο και καταγράψτε τον αριθμό των φορών που σηκώνεστε και εάν υπάρχουν παράγοντες που οδηγούν σε καλύτερο ή χειρότερο ύπνο.

Πηγή πληροφοριών: axios.com

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS