ΑρχικήsecurityΕΛΤΑ: Phishing scam στοχεύει χρήστες iOS

ΕΛΤΑ: Phishing scam στοχεύει χρήστες iOS

Χρήστες iOS φαίνεται πως είναι στόχος phishing scam αφού έχουν λάβει ένα μήνυμα που υποτίθεται προέρχεται από τα Ελληνικά Ταχυδρομεία (ΕΛΤΑ).

ελτα
ΕΛΤΑ: Phishing scam στοχεύει χρήστες iOS

Δείτε επίσης: SonicWall: Χιλιάδες firewalls είναι ευάλωτα σε DoS και RCE επιθέσεις

Το μήνυμα που έχει ληφθεί από χρήστες σε iCloud και iMessage αναφέρει ότι η αποστολή δεν μπορεί να παραδοθεί στον χρήστη εάν δεν επικαιροποιήσει τα στοιχεία του.

Από χθες κυκλοφορούν στο X, διάφορα tweets από χρήστες που αναφέρουν ότι έχουν λάβει ένα μήνυμα όπως το παρακάτω και αναρωτιούνται εάν προέρχεται όντως από τα ΕΛΤΑ.

ελτα

Το μήνυμα προέρχεται από ένα μη επίσημο email και αναφέρει «Το δέμα των Ελληνικών Ταχυδρομείων έφτασε στην αποθήκη αλλά δεν μπορεί να παραδοθεί λόγω ελλιπών πληροφοριών διεύθυνσης. Επιβεβαιώστε τη διεύθυνση στον σύνδεσμο εντός 12 ωρών. (Παρακαλούμε απαντήστε Y, μετά βγείτε από το SMS, ανοίξτε ξανά τον σύνδεσμο ενεργοποίησης SMS ή αντιγράψτε τον σύνδεσμο στο Safari και ανοίξτε τον). Καλή σου μέρα, η ομάδα των Ελληνικών Ταχυδρομείων».

Δείτε επίσης: Πλαστά προγράμματα antivirus χρησιμοποιούνται σε επιθέσεις phishing

Φυσικά με μια προσεκτική ματιά είναι κάτι παραπάνω από φανερό ότι το μήνυμα είναι απάτη (scam), καθώς έχει ορθογραφικά λάθη και προσπαθεί να σε ανακατευθύνει σε ένα domain (gr.geri-post.top/track) που σίγουρα δεν ανήκει στα Ελληνικά Ταχυδρομεία. Επίσης όπως επισημαίνουν μερικοί χρήστες, το μήνυμα έχει πάει και σε άτομα που δεν αναμένουν κάποιο δέμα από την εταιρεία.

Ακολουθείτε πάντα τις παρακάτω συμβουλές για να παραμείνετε ασφαλείς:

1. Μην ανοίγετε email/μηνύματα από αγνώστους: Τα email αυτά ενδέχεται να περιέχουν κακόβουλους συνδέσμους ή συνημμένα.
2. Αποφύγετε τους συνδέσμους σε ύποπτα email/μηνύματα: Ακόμα και αν το email φαίνεται να προέρχεται από μια γνωστή πηγή, διπλοτσεκάρετε τη διεύθυνση URL πριν κάνετε κλικ.
3. Ελέγχετε πάντα τον αποστολέα του μήνυματος/email
4. Ποτέ μην δίνετε τα προσωπικά σας στοιχεία μέσω email/μηνύματος: Καμία εταιρεία/οργανισμός δεν θα σας ζητήσει τα προσωπικά σας στοιχεία μέσω email/μηνύματος.

Μείνετε συντονισμένοι, θα σας ενημερώσουμε για νεότερα για το phishing scam που χρησιμοποιεί την εταιρεία ΕΛΤΑ για να στοχεύσει χρήστες iOS!

Teo Ehc
Teo Ehchttps://secnews.gr
Be the limited edition.
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS