ΑρχικήgamingPrince of Persia: The Lost Crown: 10 Συμβουλές για Αρχάριους

Prince of Persia: The Lost Crown: 10 Συμβουλές για Αρχάριους

Prince of Persia: The Lost Crown

Ένα στέμμα δεν είναι το μόνο πράγμα που χάθηκε στο Prince of Persia: The Lost Crown. Με τέτοιο σχεδιασμό, συχνά θα βρείτε τον εαυτό σας χαμένο να αναρωτιέστε τι πρέπει να κάνετε, πού πρέπει να πάτε και πώς να φτάσετε εκεί.

Ναι, το Prince of Persia: The Lost Crown είναι ένα αυθεντικό Metroidvania, με όλη την επιστροφή και τα προσεκτικά διανεμημένες αναβαθμίσεις που συνοδεύουν το είδος.

Το “Metroidvania” είναι ένα υποείδος των παιχνιδιών δράσης-περιπέτειας ή πλατφορμών που επικεντρώνεται στην καθοδηγούμενη μη γραμμικότητα και την εξερεύνηση και πρόοδο που εξαρτώνται από χρησιμότητες.

Αυτό είναι πάνω από ένα λεπτομερές και συχνά δύσκολο σύστημα μάχης.

Μην βιαστείτε σε αυτό το Metroidvania ή θα έπρεπε να πούμε “Persivania”, αν δεν είστε προετοιμασμένοι.

Εδώ είναι 10 συμβουλές για αρχάριους για το Prince of Persia: The Lost Crown.

1. ΠΑΙΞΤΕ ΣΕ GUIDED MODE

Όταν ξεκινάτε το Prince of Persia: The Lost Crown, σας δίνεται η επιλογή μεταξύ δύο λειτουργικών καταστάσεων παιχνιδιού:

  • Η Λειτουργία Εξερεύνησης είναι ακριβώς αυτό που φαίνεται, δίνοντάς σας ελάχιστη καθοδήγηση για το πού πρέπει να πάτε για αποστολές και πλευρικές αποστολές.
  • Η Καθοδηγούμενη Λειτουργία προσφέρει λίγο περισσότερη δομή, επισημαίνοντας αντικείμενα στον χάρτη σας. Η Καθοδηγούμενη Λειτουργία υποδεικνύει επίσης εάν μπορείτε ή όχι να έχετε πρόσβαση σε συγκεκριμένα περάσματα με βάση τα αναβαθμισμένα που έχετε ξεκλειδώσει.

Αν είστε έτοιμοι για μια πρόκληση και δεν σας πειράζει να χάνεστε περιοδικά, επιλέξτε τη Λειτουργία Εξερεύνησης. Αλλά για τα λεφτά μας, η Καθοδηγούμενη Λειτουργία είναι ο τρόπος για να πάτε. Τα εικονίδια είναι γενικά αδιάκριτα (εμφανίζονται μόνο όταν ανοίγετε το χάρτη). Έχοντας άμεση γνώση ότι δεν μπορείτε να πάτε έναν συγκεκριμένο δρόμο σας εξοικονομεί χρόνο προσπαθώντας να βρείτε λύση όπου δεν υπάρχει. Και μην ανησυχείτε – είναι πολύ πιθανόν να χαθείτε περιστασιακά.

Και αν ποτέ θέλετε να αφαιρέσετε την εκπαίδευση, μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις ρυθμίσεις του παιχνιδιού.

2. Η Fariba ΘΑ ΣΑΣ ΔΩΣΕΙ ΥΠΟΔΕΙΞΕΙΣ

Αν κολλήσετε ποτέ, πηγαίνετε στο Haven – την περιοχή καταφυγής σας, που βρίσκεται στην Κάτω Πόλη – και μιλήστε με τη Fariba (καθισμένη δίπλα στο κατάστημα του Μάγου). Με 30 κρύσταλλα χρόνου (η τυπική νομισματική μονάδα του The Lost Crown), θα σας δώσει μια αόριστη υπόδειξη για το πού πρέπει να πάτε επόμενο. Οι υποδείξεις δεν είναι ποτέ τόσο σαφείς όσο “Πήγαινε εκεί και κάνε αυτό.” Αλλά μπορεί να σας πει ότι ένα άγαλμα με φτερά μπορεί να σας βοηθήσει να ανέβετε σε μια νέα περιοχή, υπονοώντας ότι πρέπει να ψάξετε ένα άγαλμα που ταιριάζει σε αυτή την περιγραφή. Οι συμβουλές της είναι ιδιαίτερα χρήσιμες όταν παίζετε σε Λειτουργία Εξερεύνησης.

3. ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ ΤΑ BONUS TAUTORIALS

Υπάρχουν περισσότερα μαθήματα εκπαίδευσης πέρα ​​από το αρχικό στάδιο του εκπαιδευτικού προγράμματος, και είναι πραγματικά χρήσιμα – καθώς μαθαίνετε νέα κόλπα και κερδίζετε χρήματα δωρεάν.

Στο Haven, μιλήστε με τον Artaban (στη βορειοανατολική γωνία). Θα σας προσφέρει μια σειρά από μαθήματα που επεκτείνονται σε κινήσεις που μάθατε στο αρχικό εκπαιδευτικό στάδιο, μεταφέροντας γνώσεις που ίσως να μην είχατε αντιληφθεί, όπως το γεγονός ότι μπορείτε να αποκρούσετε τα πυροβολικά ή να συνδυάσετε σειρές με το τόξο σας. Θα κερδίσετε επίσης 50 χρυσά κρύσταλλα χρόνου για κάθε μάθημα που ολοκληρώνετε.

Νέα μαθήματα γίνονται περιοδικά διαθέσιμα καθώς ξεκλειδώνετε περισσότερες δεξιότητες κατά τη διάρκεια του The Lost Crown. Κοιτάξτε συχνά για να τα εκμεταλλευτείτε.

4. ΜΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ PARRY ΠΑΝΤΟΥ

Prince of Persia: The Lost Crown

Ο Σαργκόν κοιτάζει απέναντι σε έναν εχθρό που επιτίθεται με κίτρινη λάμψη στο Prince of Persia The Lost Crown.

Αν παραλείψετε τα προαιρετικά μαθήματα, τουλάχιστον αφιερώστε χρόνο για να μάθετε να κάνετε παράνοια – εύκολα η πιο πολύτιμη κίνηση που έχετε στη διάθεσή σας. Για να ξέρετε πότε να κάνετε παράνοια ή όχι, παρακολουθήστε την επίθεση του εχθρού και δείτε αν εκπέμπει μια λάμψη σε κάποιο χρώμα:

  • Οι λευκές επιθέσεις μπορούν να καταργηθούν με παράνοια.
  • Οι κίτρινες επιθέσεις μπορούν να καταργηθούν με παράνοια. Η επιτυχής παράνοια μιας κίτρινης επίθεσης σκοτώνει αμέσως αδύναμους εχθρούς και προκαλεί πολλαπλάσιες ζημιές σε αφεντικά.
  • Οι κόκκινες επιθέσεις δεν μπορούν να καταργηθούν με παράνοια. Εξασκήστε τον χορό σας!

5. ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΑ ΧΡΥΣΑ ΦΥΛΛΑ

Τα δέντρα Wak-Wak είναι ουσιαστικά τα σημεία ελέγχου του Prince of Persia: The Lost Crown. Ο διάλογος μαζί τους αποκαθιστά την υγεία και τα βέλη σας και σας δίνει τη δυνατότητα να αλλάξετε τα εξοπλισμένα Amulets (αξεσουάρ που χορηγούν προνόμια) ή τα Athra surges (ειδικές κινήσεις). Όταν πεθάνετε, θα αναστηθείτε στο τελευταίο δέντρο Wak-Wak που αγγίξατε πρόσφατα, όπως φαίνεται από ένα μπλε κύκλο στο χάρτη σας, όπως παρακάτω:

Αν ψάχνετε για το πλησιέστερο δέντρο Wak-Wak, προσέξτε τα χρυσά φύλλα που πετούν με τον άνεμο:

Prince of Persia: The Lost Crown

Ακολουθώντας την κατεύθυνση του ανέμου θα σας οδηγήσει σε ένα δέντρο Wak-Wak. Να είστε προσεκτικοί, ωστόσο, καθώς η αλληλεπίδραση με ένα δέντρο καθιστά όλους τους εχθρούς επαναφαίνονται.

6. ΕΛΕΓΞΤΕ ΓΙΑ ΚΡΥΜΜΕΝΟΥΣ ΤΟΙΧΟΥΣ

Prince of Persia: The Lost Crown

Στο The Lost Crown, οι περισσότεροι τοίχοι είναι απλά τοίχοι, αλλά μερικοί είναι κρυφές πόρτες. Θα μοιάζει με έναν κανονικό τοίχο. Ο χάρτης σας δεν θα δώσει καμία ένδειξη ότι υπάρχει κάτι στην άλλη πλευρά. Αλλά αν χτυπήσετε τον τοίχο, θα αρχίσει να λάμπει. Μερικά ακόμα χτυπήματα θα τον καταργήσουν, αποκαλύπτοντας είτε ένα νέο διάδρομο είτε ένα δωμάτιο που περιέχει κάποιο θησαυρό.

Βασικά, αν βρείτε τον εαυτό σας σε μια αδιέξοδο, χτυπήστε όλους τους τοίχους στο δωμάτιο για να είστε σίγουροι ότι δεν χάνετε μια κρυφή πόρτα.

7. ΜΗΝ ΦΟΒΑΣΤΕ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΤΕ

Ο θάνατος στο Prince of Persia: The Lost Crown δεν είναι τόσο μεγάλο θέμα όσο σε άλλα παιχνίδια του ιδίου είδους — κάτι που είναι θετικό, δεδομένης της δυσκολίας του συστήματος μάχης. Κάθε φορά που πεθαίνετε, θα χάσετε μερικούς χρυσούς κρυστάλλους, αλλά δεν θα χρειαστεί να περπατήσετε ξανά όλο το δρόμο μέχρι το σημείο όπου πεθάνατε για να ανακτήσετε τα υπόλοιπα. Σε σύγκριση με το Hollow Knight, αυτό δεν ισχύει.

Κατά τις σημαντικές μάχες με τα boss, η επανεκκίνηση είναι ακόμη πιο επιεικής. Δεν θα επιστρέψετε καν σε ένα δέντρο Wak-Wak, και θα έχετε ακόμη τη δυνατότητα να ξεκινήσετε απλά από την αρχή της μάχης. (Αν θέλετε να αλλάξετε τα Amulets και τις Athra surges, ωστόσο, θα πρέπει να επιστρέψετε στο πλησιέστερο δέντρο Wak-Wak.)

8. ΤΑ MEMORY SHARDS ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΑΣ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

Είναι ο χρυσός κανόνας του είδους: Αν δεν μπορείτε να κάνετε το Χ, επιστρέψτε όταν έχετε το Υ. Ίσως συναντήσετε ένα αδιάβλητο χαλασμένο τοίχο που ακτινοβολεί χρυσό φως ή ένα κενό που σαφώς δεν μπορείτε να το περάσετε με άλμα. Στο Prince of Persia: The Lost Crown, δεν χρειάζεται να μνημονεύσετε αυτά τα εμπόδια.

Πατώντας προς τα κάτω στο D-pad καταναλώνετε ένα πόρο που ονομάζεται “memory shard,” το οποίο επισημαίνει την τοποθεσία στον χάρτη σας και καταγράφει ένα στιγμιότυπο της φωτογραφίας της. Μπορείτε να δείτε αυτές τις φωτογραφίες από τον χάρτη σας οποτεδήποτε, επιτρέποντάς σας να ελέγξετε το δωμάτιο πριν το περπατήσετε όλο τον δρόμο πίσω και συνειδητοποιήσετε, όχι, δεν έχετε πραγματικά την απαραίτητη αναβάθμιση ακόμη.

Θυμηθείτε, ωστόσο, ότι τα memory shards είναι πεπερασμένος πόρος, και δεν τα παίρνετε πίσω αφού τα καθαρίσετε από τον χάρτη σας.

9. ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΤΕ ΤΗΝ ΧΩΡΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΦΙΑΛΩΝ ΣΑΣ ΠΡΩΤΑ

Στους έμπορους στην Haven, μπορείτε να αναβαθμίσετε τη δύναμη των σπαθιών και του τόξου σας, εκτός από το να αυξήσετε πόσες φιάλες μπορείτε να κουβαλάτε και πόσο δυνατές είναι αυτές οι φιάλες. Προτού επενδύσετε σε οτιδήποτε άλλο, αγοράστε μια επιπλέον φιάλη. Στα πρώτα στάδια, όταν είστε χαμηλά στην υγεία, θα θέλετε να μπορείτε να θεραπεύεστε περισσότερες από μια φορά — ειδικά όταν πλοηγήστε σε μεγάλα τμήματα μεταξύ σημείων ελέγχου και αντιμετωπίζετε αφετηρίες εχθρούς.

Οι φιάλες σας ανανεώνονται κάθε φορά που φτάνετε σε ένα δέντρο Wak-Wak.

10. ΠΑΡΤΕ ΑΜΕΣΩΣ ΤΗΝ ΑΣΠΙΔΑ ΤΟΥ AMULET ΤΟΥ ΜΙΘΡΑ

Τα amulet είναι ουσιαστικά αξεσουάρ στο Prince of Persia: The Lost Crown. Πάρτε το amulet του Προστατευτικού του Μίθρα όσο το δυνατόν συντομότερα. Όταν το φοράτε, προκαλεί η πάροδός σας να δημιουργεί μια μικρόή φυσαλίδα, μέσα στο οποίο όλοι οι εχθροί κινούνται σε αργή κίνηση. (Μπορείτε να αναβαθμίσετε το amulet για να αυξήσετε το μέγεθος αυτής της φυσαλίδας.)

Λίγο μετά την πρώτη επίσκεψή σας στο Hyrcanian Forest, πηγαίνετε στην Haven. Συνομιλήστε με την Kaheva, που λειτουργεί μια σιδηρουργία πίσω από τη λαμπερή πόρτα που ανοίγει όταν επιστρέφετε. Θα σας δώσει την παράκληση “Ancient Powered Unearthed”. Είναι μια αρκετά απλή πρόκληση πλατφόρμας: κατευθυνθείτε σε ένα άκρο της περιοχής Lower City, σας ανατίθεται να βρείτε ένα κομμάτι ορυκτού και πρέπει να πηδήξετε πάνω από μερικά αιχμηρά ξύλα για να το αποκτήσετε. Όταν το κάνετε, φέρτε το κομμάτι ορυκτού πίσω στην Kaheva για να ολοκληρώσετε το “Ancient Power Unearthed” και να κερδίσετε το amulet του Προστατευτικού του Μίθρα.

Αν ψάχνετε για περισσότερα amulet, συμβουλευτείτε τον οδηγό μας για κάθε amulet στο The Lost Crown (που έχουμε βρει μέχρι στιγμής).

Πηγή: polygon

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS