ΑρχικήBusinessSabic: Προσλαμβάνει ως ανώτερο σύμβουλο τον Σουλεϊμάν Mirza

Sabic: Προσλαμβάνει ως ανώτερο σύμβουλο τον Σουλεϊμάν Mirza

Η Sabic απασχόλησε τον Σουλεϊμάν Mirza ως ανώτερο σύμβουλο, σύμφωνα με το προφίλ του στο LinkedIn. Αυτό υποδηλώνει ότι ο Σαουδάραβας χημικός παραγωγός εξετάζει περαιτέρω συμφωνίες.

saudi

Η Saudi Basic Industries Corp., γνωστή και ως η επίσημη ονομασία της εταιρείας, αποτελεί ζωτικό μέρος της στρατηγικής της χώρας για να διοχετεύει περισσότερο πετρέλαιο στον χημικό τομέα, καθώς προετοιμάζεται για ένα μέλλον πέρα ​​από τις πωλήσεις αργού πετρελαίου.

Διαβάστε ακόμη: Σαουδική Αραβία: Τι αντίκτυπο θα έχει η μείωση παραγωγής πετρελαίου;

Η Sabic συμμετείχε σε μία από τις μεγαλύτερες συμφωνίες στη Μέση Ανατολή πέρυσι, με την αποχώρησή της από τη μονάδα μετάλλων Hadeed, έτσι ώστε να επικεντρωθεί στις κύριες δραστηριότητές της.

Ο Mirza είχε προηγουμένως διατελέσει σε θέσεις στην κρατική παραγωγή πετρελαίου, συμπεριλαμβανομένου του ρόλου του ως ιδιοκτήτης Sabic – Saudi Aramco. Συμμετείχε στην αρχική δημόσια προσφορά ύψους 30 δισεκατομμυρίων δολαρίων και την πρώτη διεθνή πώληση ομολόγων, σύμφωνα με το προφίλ του στο LinkedIn. Προηγουμένως, εργάστηκε για οκτώ χρόνια στη Shell Plc και πρόσφατα ασκούσε ως διευθύνων σύμβουλος στη Riyad Bank.

Άλλες χώρες στην περιοχή προσπαθούν επίσης να συνάψουν περισσότερες συμφωνίες στον τομέα των χημικών.

saudi

Δείτε επίσης: Η Microsoft ξεπέρασε για λίγο την Apple ως η πιο πολύτιμη εταιρεία

Τον προηγούμενο μήνα, η Abu Dhabi National Oil Co. συμφώνησε να αγοράσει μερίδιο στη μονάδα λιπασμάτων της OCI NV με ένα ποσό 3,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων και υπέβαλε επίσης προσφορά για τη γερμανική Covestro AG, εκτιμώντας την εταιρεία σε περίπου 11,3 δισεκατομμύρια ευρώ.

Πηγή: bloomberg.com

spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS