ΑρχικήBusinessEverphone: Ανακατασκευάζει κινητά τηλέφωνα για να μην επιβαρύνει το περιβάλλον

Everphone: Ανακατασκευάζει κινητά τηλέφωνα για να μην επιβαρύνει το περιβάλλον

Η γερμανική startup εταιρεία Everphone GmbH, που δανείζει και ανακατασκευάζει κινητά τηλέφωνα για επιχειρήσεις, αξιολογήθηκε σε περίπου 250 εκατομμύρια ευρώ.

everphone

Η Everphone εφαρμόζει ένα καινοτόμο επιχειρηματικό μοντέλο, γνωστό ως “τηλέφωνο ως υπηρεσία“, μέσω του οποίου αγοράζει χιλιάδες smartphone και τα δανείζει σε πελάτες επιχειρηματίες. Ο στόχος είναι η επαναχρησιμοποίηση των συσκευών μετά από ανακατασκευή, παρατείνοντας έτσι τη διάρκεια ζωής τους.

Δείτε επίσης: Προστατευτείτε από το Juice Jacking και φορτίστε με ασφάλεια τις συσκευές σας!

Με αυτή την προσέγγιση, η Everphone προσπαθεί να αντιμετωπίσει τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις των συχνών αναβαθμίσεων.

Αυτή την παραπάνω εξέλιξη αποβλέπει στην επέκταση των δραστηριοτήτων της εταιρείας και στην προετοιμασία της για μια πιθανή εισαγωγή στο χρηματιστήριο.

Η Everphone ολοκλήρωσε με επιτυχία μια χρηματοδότηση ύψους περίπου 20 εκατομμυρίων ευρώ, με κύριο επενδυτή τον Capnor, το οικογενειακό όχημα των De Clercq από το Βέλγιο. Επίσης, συμμετείχαν υφιστάμενοι μέτοχοι, όπως η Cadence Growth Capital και ο ιδρυτής της εταιρείας, Jan Dzulko. Παρόλο που δεν ανακοινώθηκε η ακριβής αξία της συναλλαγής, η Everphone ενισχύθηκε σημαντικά με αυτή τη χρηματοδότηση.

Εκτός από τη μετοχική άνοδο, η Everphone απέκτησε πιστωτική διευκόλυνση ύψους 250 εκατομμυρίων ευρώ από δανειστές, συμπεριλαμβανομένων της Citigroup, της KfW (κρατική τράπεζα ανάπτυξης της Γερμανίας) και της Phoenix Insurance Group.

Η συναλλαγή αντικατορπρίζει την ανάκαμψη της χρηματοδότησης για επιχειρηματικές συμμετοχές στην Ευρώπη, καθώς η αγορά αποκαθίσταται από την ύφεση που προκλήθηκε από τα υψηλά επιτόκια και τον περιορισμένο ενδιαφέρον των επενδυτών. Επιπλέον, άλλες εταιρείες όπως η Tacto Technology GmbH και η Scalable Capital έχουν πρόσφατα χρηματοδοτηθεί σημαντικά.

everphone

Διαβάστε ακόμη: APT41: Στοχεύει κινητές συσκευές με τα spyware WyrmSpy και DragonEgg

Η Everphone παρουσίασε έσοδα άνω των 75 εκατομμυρίων ευρώ το προηγούμενο έτος, με κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων που αυξήθηκαν στο διπλάσιο, φτάνοντας τα 30 εκατομμύρια ευρώ. Σύμφωνα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο Jan Dzulko, η εταιρεία ετοιμάζεται για μια εισαγωγή στο χρηματιστήριο από το επόμενο έτος, αν και προς το παρόν δεν έχει συγκεκριμένα σχέδια σε αυτόν τον τομέα.

Πηγή: bloomberg.com

spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS