ΑρχικήSecurityΗ πόλη Calvià στη Μαγιόρκα έπεσε θύμα επίθεσης ransomware

Η πόλη Calvià στη Μαγιόρκα έπεσε θύμα επίθεσης ransomware

Το Δημοτικό Συμβούλιο της Calvià στη Μαγιόρκα ανακοίνωσε ότι επηρεάστηκε από μια επίθεση ransomware που έλαβε χώρα το Σάββατο.

Majorca city Calvià

Η Calvià βρίσκεται στο ισπανικό νησί της Μαγιόρκα. Έχει πληθυσμό 50.000 κατοίκων και είναι ένα από τα σημαντικότερα τουριστικά σημεία της περιοχής. Εκτιμάται ότι δέχεται 1,6 εκατομμύρια επισκέψεις ετησίως.

Ωστόσο, κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, μια ransomware επίθεση στόχευσε τα συστήματα της πόλης. Το Δημοτικό συμβούλιο έσπευσε να σχηματίσει μια επιτροπή για να αξιολογήσει τη ζημιά που προκλήθηκε και να προτείνει σχέδια αντιμετώπισης της κατάστασης.

Δείτε επίσης: Singing River Health System: Επίθεση ransomware επηρεάζει 253.000 άτομα

Το Δημοτικό Συμβούλιο της Calvià εργάζεται για να αποκαταστήσει την ομαλή λειτουργία των συστημάτων το συντομότερο δυνατό, αφού έγινε στόχος μιας κυβερνοεπίθεσης ransomware, τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου. Στόχος ήταν ο εκβιασμός του συμβουλίου“, αναφέρει η ανακοίνωση από την Calvià.

Ο δήμαρχος Juan Antonio Amengual δήλωσε ότι ειδικοί στον τομέα της κυβερνοασφάλειας έχουν ξεκινήσει έρευνα για να εκτιμήσουν την έκταση της μη εξουσιοδοτημένης πρόσβασης των επιτιθέμενων και να επαναφέρουν τα συστήματα και τις υπηρεσίες που έχουν επηρεαστεί.

Πολλές δημοτικές υπηρεσίες σταμάτησαν να λειτουργούν ως αποτέλεσμα της ransomware επίθεσης.

Οι πολίτες που πρέπει επειγόντως να υποβάλουν οποιοδήποτε έγγραφο μπορούν ακόμα να το κάνουν μέσω του General State Administration portal.

Δείτε επίσης: Water for People: Η οργάνωση έπεσε θύμα του Medusa ransomware

Ο δήμος έχει ενημερώσει τις αρμόδιες αρχές (τμήμα ηλεκτρονικού εγκλήματος της αστυνομίας).

Στο τέλος της ανακοίνωσης του συμβουλίου, υπάρχει μια υπενθύμιση στους πολίτες ότι οι υπηρεσίες πολιτών λειτουργούν μέσω τηλεφώνου.

Το Δημοτικό Συμβούλιο λυπάται βαθύτατα για την ταλαιπωρία που μπορεί να προκαλέσει αυτή η κατάσταση και επαναλαμβάνει τη σταθερή του δέσμευση να επιλύσει την τρέχουσα κατάσταση με τον πιο τακτικό, γρήγορο και αποτελεσματικό τρόπο“, αναφέρεται στην ανακοίνωση. “Σε κάθε περίπτωση, η τηλεφωνική και πρόσωπο με πρόσωπο επικοινωνία συνεχίζονται κανονικά“.

Προς το παρόν, δεν γνωρίζουμε ποιος βρίσκεται πίσω από αυτή την επίθεση. Ωστόσο, σύμφωνα με τοπικό μέσο ενημέρωσης, τα λύτρα που ζήτησαν οι hackers από την Calvià είναι 10.000.000 ευρώ. Ο δήμαρχος είπε στον τοπικό Τύπο ότι ο δήμος δεν θα πληρώσει τα λύτρα σε καμία περίπτωση.

Calvià Μαγιόρκα ransomware κυβερνοεπίθεση
Η πόλη Calvià στη Μαγιόρκα έπεσε θύμα επίθεσης ransomware

Επιπτώσεις μια ransomware επίθεσης σε πόλη

Μια επίθεση ransomware μπορεί να παραλύσει τη λειτουργία μιας πόλης, καθιστώντας τα ψηφιακά συστήματα αδύναμα να λειτουργήσουν. Αυτό μπορεί να επηρεάσει τις δημόσιες υπηρεσίες, όπως η αστυνομία, η πυροσβεστική και τα νοσοκομεία, που εξαρτώνται από την πρόσβαση σε ψηφιακά δεδομένα για τη λειτουργία τους.

Δείτε επίσης: Φινλανδία: Αυξημένες οι επιθέσεις από το Akira ransomware

Επιπλέον, τα συστήματα των δημοτικών υπηρεσιών, όπως η παροχή νερού και η συλλογή απορριμμάτων, μπορεί να διακοπούν, προκαλώντας σοβαρά προβλήματα στους κατοίκους.

Τέλος, μια επίθεση ransomware μπορεί να έχει σοβαρές οικονομικές επιπτώσεις για μια πόλη. Η ανάγκη για αποκατάσταση των συστημάτων και την ανάκτηση των δεδομένων μπορεί να απαιτούν σημαντικούς οικονομικούς πόρους, ενώ η απώλεια εμπιστοσύνης από τους πολίτες και τις επιχειρήσεις μπορεί να έχει μακροπρόθεσμες συνέπειες για την οικονομική σταθερότητα της πόλης.

Πηγή: www.bleepingcomputer.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS