ΑρχικήUpdatesTesla Cybertruck: Αυτονομία 160 μιλίων στην πρώτη δοκιμή ρυμούλκησης

Tesla Cybertruck: Αυτονομία 160 μιλίων στην πρώτη δοκιμή ρυμούλκησης

Μια από την πρώτη δοκιμή ρυμούλκησης του Tesla Cybertruck αποκαλύπτεται ότι το ηλεκτρικό φορτηγό έχει αυτονομία περίπου 160 μίλια και μπορεί να ρυμουλκήσει περίπου 6.000 λίβρες βάρος.

tesla δοκιμή ρυμούλκησης

Στην τρέχουσα έκδοσή του, το Cybertruck έχει μικρότερη εμβέλεια από αυτή που αρχικά υποσχέθηκε όταν παρουσιάστηκε το 2019. Ωστόσο, η έκδοση Dual Motor Cybertruck με 20″ τροχούς προσφέρει εμβέλεια 320 μιλίων.

Δείτε περισσότερα: Ιδιοκτήτης δημιούργησε ηλιακή οροφή για το Tesla Model Y του

Η Tesla σχεδιάζει επίσης μια “Range Extender” μπαταρία που θα αυξήσει την αυτονομία κατά πάνω από 100 μίλια και θα είναι ιδιαίτερα χρήσιμη για τη ρυμούλκηση. Παρά ταύτα, αυτή η επιλογή δεν είναι ακόμα διαθέσιμη.

Εν τω μεταξύ, οι ιδιοκτήτες των Cybertrucks πρέπει να λαμβάνουν υπόψη τους τον περιορισμένο εύρος ταξιδιού.

Ας ρίξουμε μια ματιά σε μία από τις πρώτες ανεξάρτητες δοκιμές ρυμούλκησης του Tesla Cybertruck:

Ο ιδιοκτήτης δεν ανέφερε το βάρος του φορτίου στο βίντεο, αλλά θα πρέπει να είναι περίπου 6.000 λίβρες.

Το μοντέλο Y ζυγίζει περίπου 4.000 λίβρες και όταν κοιτάξαμε στον ιστότοπο της U-Haul, φαίνεται ότι αυτό το τρέιλερ έχει βάρος 2.210 λίβρες.Κατά τη λήξη του ταξιδιού, το Cybertruck κατανάλωσε κατά μέσο όρο 749 Wh ανά μίλι και κατανάλωσε συνολικά 83 kWh για να διανύσει 110 μίλια.Με την προσθήκη μιας μπαταρίας χωρητικότητας 123 kWh, η συνολική εμβέλεια σε αυτές τις συνθήκες ρυμούλκησης θα ανέρχεται σε περίπου 160 mph.

Τώρα υπάρχει περιθώριο για βελτίωση. Για παράδειγμα, ο ιδιοκτήτης δεν μπορούσε να κλείσει το κάλυμμα tonneau επειδή ήθελε να είναι ορατές οι προσωρινές ετικέτες στο πίσω παράθυρο.

Διαβάστε επίσης: Tesla: Η αξία της μειώθηκε κατά 94 δισεκατομμύρια δολάρια

tesla δοκιμή ρυμούλκησης

Δεν μπορούμε να προβλέψουμε πόσο θα βελτίωνε την αεροδυναμική απόδοση ή πώς θα επηρέαζε την αυτονομία κατά τη ρυμούλκηση, αλλά θα έπρεπε να έχει έστω μια μικρή, αντιληπτή βελτίωση.

Πηγή: electrek.co

spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS