ΑρχικήinetΠως λειτουργεί το ID Touch του νέου iPhone 5s

Πως λειτουργεί το ID Touch του νέου iPhone 5s

Ο νέος αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων στο iPhone 5s δεν θα αποθηκεύει εικόνες των πραγματικών δακτυλικών αποτυπωμάτων στη συσκευή, ούτε θα τους φορτώνει σε servers της Apple (συμπεριλαμβανομένου και του iCloud), σύμφωνα με δήλωση της Apple στην Wall Street Journal σήμερα.

touch-id

Αντί των γνωστών μέχρι σήμερα σαρώσεων, το ID Touch αποθηκεύει μόνο τα “δεδομένα δακτυλικών αποτυπωμάτων”, τα οποία παραμένουν κρυπτογραφημένα μέσα στον επεξεργαστή του iPhone, σύμφωνα με την Apple. Αυτό στη συνέχεια μετατρέπεται σε μια ψηφιακή υπογραφή που χρησιμοποιείται για το ξεκλείδωμα του τηλεφώνου ή να επιτρέπει αγορές από το App store.

Αυτό σήμαινει ότι ακόμα και αν κάποιος φτάσει στο κρυπτογραφημένο τσιπ του iPhone 5s, δεν θα είναι σε θέση να αναστρέψει τη λειτουργία του δακτυλικού σας αποτυπώματος. Στη θεωρία, βέβαια γιατί και το jailbraik ήταν κάτι που η Apple δεν το είχε προβλέψει.

Σε ένα διαφημιστικό βίντεο του iPhone 5s  ο  Senior VP του τμήματος Hardware Engineering κ. Dan Riccio εξηγεί τα μέτρα ασφαλείας που περιλαμβάνονται στο ID Touch:

Όλες οι πληροφορίες δακτυλικών αποτυπωμάτων είναι κρυπτογραφημένες και αποθηκεύονται στο εσωτερικό ενός ασφαλούς θύλακα μέσα στο νέο chip A7. Εκεί είναι κλειδωμένο μακριά από οτιδήποτε άλλο και είναι προσβάσιμο μόνο από τον αισθητήρα ID Touch. Ποτέ δεν θα είναι διαθέσιμο σε άλλο λογισμικό, δεν είναι αποθηκεύονται ποτέ σε διακομιστές της Apple, ή στο iCloud.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS