ΑρχικήinetΗ Apple θα χρεώσει τους προγραμματιστές εάν προσφέρουν Sideloaded Apps

Η Apple θα χρεώσει τους προγραμματιστές εάν προσφέρουν Sideloaded Apps

Στρατηγική της Apple για το Άνοιγμα του App Store στην ΕΕ: Σύμφωνα με αναφορές, η Apple σχεδιάζει να χρεώνει τους προγραμματιστές εάν προσφέρουν Sideloaded εφαρμογές (που μπορούν να εγκατασταθούν απευθείας από πηγές εκτός του App Store.)

Η Apple θα χρεώσει τους προγραμματιστές εάν προσφέρουν Sideloaded Apps

Νέοι νόμοι της ΕΕ θα υποχρεώσουν την Apple να ανοίξει το App Store της στην Ευρώπη.

Δείτε επίσης: Apple Music: Θα πληρώνει περισσότερο τους καλλιτέχνες για το Spatial Audio

Καθώς νέοι κανονισμοί τεχνολογίας έρχονται σε ισχύ στις επόμενες εβδομάδες στην Ευρώπη, η Apple προετοιμάζεται για ένα μέλλον όπου θα υποχρεωθεί να επιτρέπει στους χρήστες να κατεβάζουν εφαρμογές από πηγές έξω από το App Store της. Αν και η εταιρεία δεν έχει μοιραστεί λεπτομέρειες για το πώς θα λειτουργήσει η διαδικασία, η οποία ονομάζεται sideloading, φαίνεται ότι δεν θα επιτρέπει στους προγραμματιστές να αποφεύγουν τα τέλη και τους κανόνες αναθεώρησης εφαρμογών της εταιρείας.

Δείτε ακόμα: Apple: Επενδύει στην τεχνητή νοημοσύνη περισσότερο από άλλες εταιρείες

Σύμφωνα με τη Wall Street Journal, ο ιδιοκτήτης του App Store “σχεδιάζει να εισπράξει τέλη από τους προγραμματιστές που προσφέρουν λήψεις εκτός του App Store” και θα απαιτήσει κάποιου είδους αναθεώρηση για λήψεις που δεν θα πραγματοποιούνται μέσω του καταστήματός του. Η δυνατότητα εγκατάστασης sideloaded εφαρμογών, δηλαδή εγκατάσταση εφαρμογών από πηγές εκτός του App Store θα προσφέρεται μόνο στους χρήστες iOS στην Ευρωπαϊκή Ένωση για να συμμορφωθεί με τον Κανονισμό για τις Ψηφιακές Αγορές της ΕΕ.

Παρόλο που το σχέδιο της Apple δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμη, αν υλοποιηθεί, αναμένεται να προκαλέσει κριτική από τους δημιουργούς εφαρμογών. Ο Κανονισμός για τις Ψηφιακές Αγορές αναμένεται να τεθεί σε ισχύ στις 7 Μαρτίου, και παρόλο που η Apple δεν έχει ακόμη μοιραστεί το σχέδιό της για τη συμμόρφωση με τον κανονισμό, εταιρείες που έχουν ήδη έρθει σε σύγκρουση με την Cupertino για τους κανόνες της εταιρείας, όπως το Spotify, έχουν αρχίσει ήδη τις προετοιμασίες τους. Το Spotify, μια παλιά αντίπαλος των τελών του App Store, πρόσφατα παρουσίασε το prospect της ευρωπαϊκής έκδοσης της εφαρμογής της, όπου οι χρήστες θα μπορούν να πληρώνουν για συνδρομές και ηχητικά βιβλία μέσα από την εφαρμογή της.

Δείτε επίσης: Apple Car: Το ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Apple έρχεται το 2028

Η Wall Street Journal αναφέρει επίσης ότι η Meta, ένας άλλος επίμονος κριτικός της Apple, εργάζεται σε ένα δικό της έργο που θα της επιτρέψει να διανέμει τις εφαρμογές των προγραμματιστών μέσω διαφημίσεων στο Facebook. Το έργο, που αναφέρεται εσωτερικά ως “Project Neon”, μπορεί να επιτρέψει στον ιδιοκτήτη του Facebook να ανταγωνιστεί πιο άμεσα το App Store, τουλάχιστον στην Ευρώπη.

Πηγή: engadget

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS