ΑρχικήBusinessPokemon εναντίον Palworld λόγω παραβίασης πνευματικών δικαιωμάτων

Pokemon εναντίον Palworld λόγω παραβίασης πνευματικών δικαιωμάτων

Η εταιρεία Pokemon έκανε μια επίσημη δήλωση σχετικά με την Palworld, αναφέροντας: “Σκοπεύουμε να διερευνήσουμε και να λάβουμε τα αναγκαία μέτρα για να αντιμετωπίσουμε παραβιάσεις πνευματικών δικαιωμάτων που σχετίζονται με τα Pokémon”.

Pokemon Palworld

Αν και δεν γίνεται συγκεκριμένη αναφορά από την The Pokemon Company για το Palworld, είναι προφανές ότι αυτή η δήλωση αποτελεί απάντηση στην ασύλληπτη επιτυχία που σημειώνει το παιχνίδι επιβίωσης (8 εκατομμύρια αντίτυπα πωλήθηκαν σε λιγότερο από έξι ημέρες!) και στις αξιώσεις ότι πολλά από τα φίλατα του Palworld είναι πολύ κοντά στα υπάρχοντα Pokemon.

Διαβάστε επίσης: Palworld: Το σφάλμα “Memory Reset Drug” είναι αδύνατο να ανακάμψει

“Λάβαμε πολλές ερωτήσεις σχετικά με ένα παιχνίδι άλλης εταιρείας που κυκλοφόρησε τον Ιανουάριο του 2024,” αναφέρει η The Pokemon Company. “Δεν έχουμε χορηγήσει άδεια για τη χρήση πνευματικής ιδιοκτησίας ή περιουσιακών στοιχείων των Pokémon σε αυτό το παιχνίδι. Σκοπεύουμε να ερευνήσουμε και να λάβουμε τα κατάλληλα μέτρα για την αντιμετώπιση οποιασδήποτε παραβίασης πνευματικής ιδιοκτησίας που σχετίζεται με το Pokémon. Θα συνεχίσουμε να αγαπάμε και να φροντίζουμε κάθε Pokémon και τον κόσμο τους, και θα εργαστούμε για να φέρουμε τον κόσμο πιο κοντά μέσω του Pokémon στο μέλλον.”

Πριν από αυτή τη δήλωση, ο προγραμματιστής της Palworld, Pocketpair, επέμενε ότι το παιχνίδι του είναι πολύ πιο κοντά σε παιχνίδια όπως το Ark Survival Evolved και το Vanaheim παρά στο Pokemon. Επιπλέον, η ομάδα αποκάλυψε ότι έχει δεχθεί απειλές θανάτου από την εποχή που ξεκίνησε ο αγώνας στις 19 Ιανουαρίου.

Σε μια συνέντευξη στο Automaton, ο διευθύνων σύμβουλος της Pocketpair, Takuro Mizobe, ανέφερε ότι η ομάδα έχει περάσει από μια νομική διαδικασία και ότι δεν έχει ληφθεί κανένα μέτρο εναντίον της εταιρείας για παραβίαση.

“Δηλώνω ότι λαμβάνουμε τα παιχνίδια μας σοβαρά και δεν έχουμε καμία πρόθεση να παραβιάσουμε τα πνευματικά δικαιώματα άλλων εταιρειών”, ανέφερε ο Mizobe.

Η εταιρεία Pokemon έχει ήδη ξεκινήσει να λαμβάνει μέτρα κατά των modders που έχουν αντικαταστήσει τα Palworld’s Pals με Pokemon. Ακόμη, το Nexus Mods ανακοίνωσε ότι δεν θα φιλοξενήσει Pokemon mods για το Palworld λόγω ανησυχιών από τη νομική ομάδα της Nintendo.

Παρόλα αυτά τα γεγονότα, το Palworld αναμφίβολα αποτελεί μια σημαντική επιτυχία!

“Ακόμη και στην κατάσταση του Early Access, το Palworld είναι εξαιρετικά διασκεδαστικό. Διαθέτει εκπληκτικό περιεχόμενο και μηχανισμούς βαθιάς επιβίωσης, ενώ είναι παράλογα δύσκολο να αντισταθείς σε αυτό.

Δείτε περισσότερα: Το Palworld, η παραλλαγή του Pokémon κυκλοφορεί σύντομα

Pokemon Palworld

Όπως αναφέρει ο Travis Northup στην κριτική του για το Palworld, δεν μπορούμε να αγνοήσουμε το γεγονός ότι αντλεί ιδέες και σχέδια από το Pokémon, ενώ παρουσιάζει κάποια απρόσμενα σφάλματα και ζητήματα απόδοσης.

Πηγή: ign.com

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS