ΑρχικήinetGoogle Pixel: Η ενημέρωση του συστήματος Ιανουαρίου τα καθιστά άχρηστα

Google Pixel: Η ενημέρωση του συστήματος Ιανουαρίου τα καθιστά άχρηστα

Οι κάτοχοι του smartphone Google Pixel αναφέρουν προβλήματα μετά την εγκατάσταση της ενημέρωσης του συστήματος Google Play του Ιανουαρίου 2024, καθώς δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση στην εσωτερική αποθήκευση των συσκευών τους, να ανοίξουν την κάμερα, να πάρουν στιγμιότυπα οθόνης ή ακόμη και να ανοίξουν εφαρμογές.

Δείτε επίσης: Πώς να εγκαταστήσετε το Android 14 beta σε Google Pixel

Google Pixel

Το πρόβλημα αναφέρεται από ιδιοκτήτες πολλών μοντέλων Pixel, συμπεριλαμβανομένων των Google Pixel 5, 6, 6a, 7, 7a, 8 και 8 Pro, υποδηλώνοντας ότι δεν περιορίζεται σε μια συγκεκριμένη αρχιτεκτονική υλικού.

Η βασική αιτία είναι άγνωστη, αλλά πιθανώς να πρόκειται για πρόβλημα λογισμικού με την ενημέρωση Play του Ιανουαρίου 2024, το οποίο η Google δεν έχει ακόμα εντοπίσει ή διορθώσει.

Οι περισσότερες προτεινόμενες λύσεις που προέρχονται από τους επηρεασμένους χρήστες δεν αντιμετωπίζουν το πρόβλημα, μερικοί αναφέρουν ότι το λύνουν εκτελώντας μια επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων, με αποτέλεσμα να χαθούν όλα τα δεδομένα.

Ωστόσο, αυτές οι συστάσεις προέρχονται από ιδιοκτήτες των επηρεασμένων Google Pixel και όχι από την ίδια την Google, η οποία απλά αναγνωρίζει ότι είναι ενήμερη για το πρόβλημα και το εξετάζει.

Οι ενημερώσεις του συστήματος Google Play είναι ανεξάρτητες από τις μηνιαίες ενημερώσεις ασφαλείας και και τα δύο είναι προσβάσιμα μέσω των Ρυθμίσεων > Ασφάλεια & ιδιωτικότητα > Σύστημα & ενημερώσεις.

Δείτε ακόμα: Google Bard: Ενδέχεται να έρθει σύντομα στο τηλέφωνο Pixel

Η Google εισήγαγε τις ενημερώσεις του Play συστήματος στο Android 10 ως έναν τρόπο για την παροχή κρίσιμων ενημερώσεων ασφαλείας και βελτιώσεων στα συστατικά και προστασίες του συστήματος σε συσκευές που δεν εκτελούν το τελευταίο επίπεδο ενημερώσεων και σε αυτές που έχουν φτάσει στο τέλος της υποστήριξης από τον κατασκευαστή.

Οι ενημερώσεις τους παρέχονται απευθείας από την Google, παρακάμπτοντας τα κανάλια ενημέρωσης των κατασκευαστών εξοπλισμού, και είναι αποτελεσματικές στο να διατηρούν συμβατές τις παλαιότερες εκδόσεις του Android με τις σύγχρονες εφαρμογές και τις υπηρεσίες της Google, παρέχοντας επίσης σχετική ασφάλεια.

Στην περίπτωση των Pixels, φαίνεται ότι η Google πραγματοποίησε μια σταδιακή ενημέρωση των Play system updates του Ιανουαρίου 2024, οπότε δεν έχουν όλοι οι ιδιοκτήτες Pixel λάβει ακόμα την προβληματική ενημέρωση.

Εάν εξακολουθείτε να χρησιμοποιείτε μια παλαιότερη ενημέρωση (η τελευταία ήταν στις 1 Νοεμβρίου 2023), συνιστάται να παραμείνετε σε αυτήν και να αναβάλετε την εφαρμογή της ενημέρωσης του Ιανουαρίου 2024 μέχρι να διαλευκανθεί η κατάσταση.

Δείτε επίσης: Οι υποτιθέμενες προδιαγραφές του Google Pixel 8 Pro διέρρευσαν στο Twitter

Οι ενημερώσεις της Google επηρεάζουν την εμπειρία του χρήστη με διάφορους τρόπους. Καταρχάς, οι αλλαγές στους αλγόριθμους της Google μπορούν να επηρεάσουν την ορατότητα των ιστοσελίδων στα αποτελέσματα αναζήτησης, επηρεάζοντας έτσι την ευκολία με την οποία οι χρήστες μπορούν να βρουν τις πληροφορίες που ψάχνουν.

Επιπλέον, οι ενημερώσεις στις πολιτικές της Google μπορούν να επηρεάσουν τον τρόπο με τον οποίο οι χρήστες αλληλεπιδρούν με τις υπηρεσίες της. Για παράδειγμα, οι αλλαγές στην πολιτική προστασίας των προσωπικών δεδομένων μπορεί να απαιτούν από τους χρήστες να προβούν σε νέες ρυθμίσεις για να προστατεύσουν την ιδιωτικότητά τους.

Τέλος, οι ενημερώσεις στο λογισμικό και τις εφαρμογές της Google μπορούν να προσφέρουν νέες λειτουργίες και δυνατότητες που μπορούν να βελτιώσουν την εμπειρία του χρήστη. Ωστόσο, αυτές οι αλλαγές μπορεί επίσης να απαιτούν από τους χρήστες να μάθουν νέους τρόπους χρήσης των εργαλείων και των υπηρεσιών που χρησιμοποιούν.

Πηγή: bleepingcomputer

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS