ΑρχικήSecurityiPhone: Νέα λειτουργία που μπορεί να σας διατηρήσει ασφαλείς

iPhone: Νέα λειτουργία που μπορεί να σας διατηρήσει ασφαλείς

Η κλοπή του iPhone σας και φυσικά οποιουδήποτε κινητού μπορεί να είναι ανεπανόρθωτη, εάν ο δράστης αποκτήσει πρόσβαση σε προσωπικά δεδομένα.

iphone προσωπικά δεδομένα Stolen Device Protection

Όσον αφορά όμως τα iPhone: Η νέα λειτουργία Stolen Device Protection (Προστασίας κλεμμένης συσκευής) του iPhone, που παρουσιάστηκε με τη νέα ενημέρωση λογισμικού iOS 17.3, δυσκολεύει τους μη εξουσιοδοτημένους χρήστες να έχουν πρόσβαση και να αλλάξουν ευαίσθητες πληροφορίες, όπως κωδικοί πρόσβασης ή Face ID. Η ενημέρωση ανακοινώθηκε μετά από αποκαλύψεις της Wall Street Journal για χάκερς που απενεργοποιούσαν προστασίες κλοπής. Οι προηγούμενες ευπάθειες επέτρεπαν στους χάκερς να παραβιάζουν τον κωδικό πρόσβασης και να αλλάζουν το Face ID, αποκτώντας πρόσβαση σε ευαίσθητες πληροφορίες και εφαρμογές όπως τραπεζικές συναλλαγές.

Δείτε επίσης: Ειδοποιήσεις του iPhone διαρρέουν προσωπικά δεδομένα των χρηστών

Κρατήστε το τηλέφωνό σας κοντά και τις ευαίσθητες πληροφορίες πιο κοντά

Η λειτουργία Stolen Device Protection προσφέρει επιπλέον επίπεδα ασφάλειας όταν το τηλέφωνό σας βρίσκεται σε άγνωστη τοποθεσία, απαιτώντας τη χρήση του Face ID ή του Touch ID για ευαίσθητες ενέργειες. Άλλες ενέργειες, όπως η αλλαγή του κωδικού πρόσβασης Apple ID, θα έχουν μια λειτουργία καθυστέρησης ασφαλείας που ζητά από τον χρήστη να επαληθεύσει ξανά την αλλαγή με Face ID ή Touch ID μία ώρα μετά το αρχικό αίτημα αλλαγής.

Στις γνωστές τοποθεσίες, όπως το σπίτι, δεν απαιτούνται επιπλέον βήματα. Στο Android, η λειτουργία απαιτεί τη χρήση του Google ID και του κωδικού πρόσβασης πριν από την επαναφορά της συσκευής. Ένα κλεμμένο τηλέφωνο μπορεί να διαγραφεί από απόσταση. Το ίδιο ισχύει και για την ασφάλεια του PIN, του μοτίβου ή του κωδικού πρόσβασης στο Android.

Πώς να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία Stolen Device Protection

Για να ενεργοποιήσετε την Stolen Device Protection, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι το λογισμικό του iPhone σας είναι ενημερωμένο σε iOS 17.3 ή νεότερη έκδοση. Από εκεί, μπορείτε να ακολουθήσετε αυτά τα βήματα:

  • Μεταβείτε στο Face ID & Passcode
  • Εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασής σας
  • Πατήστε “ενεργοποίηση προστασίας κλεμμένης συσκευής”
Stolen Device Protection

Για να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία Stolen Device Protection, ακολουθήστε τα ίδια βήματα. Ωστόσο, αν βρίσκεστε σε άγνωστη τοποθεσία, η λειτουργία καθυστέρησης ασφαλείας θα ενεργοποιηθεί. Αυτό σημαίνει ότι το τηλέφωνό σας θα ζητήσει επαλήθευση της ταυτότητάς σας μία ώρα αργότερα.

Η Apple συνιστά στους χρήστες να απενεργοποιήσουν το Find My iPhone πριν πωλήσουν, χαρίσουν ή ανταλλάξουν τα iPhone τους.

Πηγή: cnbc.com

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS