ΑρχικήSecurityΑμερικανοί νομοθέτες ασχολούνται με τα deepfakes μετά το σκάνδαλο με την Taylor...

Αμερικανοί νομοθέτες ασχολούνται με τα deepfakes μετά το σκάνδαλο με την Taylor Swift

Την προηγούμενη εβδομάδα έγινε γνωστό ότι ψεύτικες (deepfakes) ακατάλληλες φωτογραφίες της Taylor Swift κυκλοφόρησαν στα social media και κυρίως στο X. Πολλοί χρήστες πρόλαβαν να τις δουν, πριν κατέβουν από τις πλατφόρμες. Δεν είναι η πρώτη φορά που ακούμε για ένα τέτοιο περιστατικό, αλλά η στόχευση ενός τόσο γνωστού ατόμου φαίνεται πως κινητοποίησε τους νομοθέτες σχετικά με το ζήτημα της κακόβουλης χρήσης της τεχνητής νοημοσύνης (AI) και των deepfakes. Οι εκπρόσωποι του Κογκρέσου, ακόμη και ο Λευκός Οίκος, ασχολούνται με το θέμα.

Taylor Swift deepfakes

Οι φωτογραφίες της τραγουδίστριας κοινοποιήθηκαν στο X συγκεντρώνοντας πάνω από 27 εκατομμύρια προβολές πριν κλείσει ο λογαριασμός που τις δημοσίευσε. Ωστόσο, οι εικόνες εξαπλώθηκαν και άλλου. Απαντώντας στο περιστατικό, το X αφαίρεσε τις εικόνες και απενεργοποίησε τις αναζητήσεις για την Taylor Swift στην πλατφόρμα για να προσπαθήσει να περιορίσει τη διάδοση. Σε ανακοίνωσή του, ανέφερε: “Παρακολουθούμε στενά την κατάσταση για να διασφαλίσουμε ότι τυχόν περαιτέρω παραβιάσεις αντιμετωπίζονται άμεσα και ότι το περιεχόμενο θα αφαιρεθεί”.

Δείτε επίσης: Taylor Swift: Ακατάλληλες AI-generated φωτογραφίες διαδόθηκαν στα social media

Μέλη του Κογκρέσου των ΗΠΑ και ακόμη και του Λευκού Οίκου ασχολούνται, επίσης, με το θέμα. Ο εκπρόσωπος των ΗΠΑ Joe Morelle είπε ότι οι deepfake εικόνες μπορούν να προκαλέσουν σοβαρή συναισθηματική και οικονομική βλάβη και να επηρεάσουν τη φήμη ενός ατόμου, ενώ τόνισε ότι κατά βάση τα θύματα είναι γυναίκες.

Η εκπρόσωπος των Δημοκρατικών, Yvette Clark είπε, “αυτό που συνέβη με την Taylor Swift δεν είναι κάτι καινούριο. Για χρόνια, οι γυναίκες γίνονται στόχοι deepfakes χωρίς τη συγκατάθεσή τους. Και με τις εξελίξεις στην τεχνητή νοημοσύνη, η δημιουργία deepfakes είναι ευκολότερη και φθηνότερη από ποτέ“.

Επιπλέον, εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου τόνισε ότι το περιστατικό αυτό είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό. Είπε ακόμα ότι οι εταιρείες social media λαμβάνουν τις δικές τους αποφάσεις σχετικά με τη διαχείριση περιεχομένου, ωστόσο, πρέπει να εφαρμόσουν αυστηρούς κανόνες για την πρόληψη της διάδοσης παραπληροφόρησης και φωτογραφιών χωρίς τη συναίνεση των ανθρώπων.

Δείτε επίσης: Οργανισμοί απαγορεύουν τη χρήση Generative AI λόγω ανησυχιών για απόρρητο

Το γεγονός ότι ένα τόσο γνωστό άτομο, όπως η Taylor Swift, έπεσε θύμα deepfake (όπως και τόσες άλλες γυναίκες) μπορεί τελικά να είναι “θετικό” για το κοινό καλό, καθώς το ζήτημα τέθηκε σε δημόσιο διάλογο και τώρα μπορεί να είναι ένας πιθανός στόχος για μελλοντική νομοθεσία.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, τα deepfakes θεωρούνται παράνομα βάσει του Νόμου για την Ασφάλεια στο Διαδίκτυο, από τον Οκτώβριο του 2023. Το PornHub, ένας σημαντικός διαδικτυακός πάροχος πολυμέσων για ενήλικες, έχει απαγορεύσει τα deepfakes στην πλατφόρμα του από το 2018.

Είναι φανερό ότι πρέπει να γίνουν νομοθετικές αλλαγές σε όλες τις χώρες για την προστασία των πολιτών, δεδομένου ότι η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να προκαλέσει σοβαρή ζημιά.

τεχνητή νοημοσύνη AI

Ποιες είναι οι επιπτώσεις των deepfakes στην κοινωνία και την πολιτική;

Τα deepfakes, που δημιουργούνται με τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης, έχουν σημαντικές επιπτώσεις στην κοινωνία και την πολιτική. Χρησιμοποιούνται για παραπλανητικό περιεχόμενο, το οποίο μπορεί να επηρεάσει την κοινή γνώμη και να προκαλέσει σύγχυση.

Διαστρεβλώνουν την αλήθεια και παραπληροφορούν το κοινό. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια εμπιστοσύνης στα μέσα ενημέρωσης και στους θεσμούς, καθώς και σε αυξημένη πολιτική πόλωση.

Δείτε επίσης: Η Scarlett Johansson κινείται νομικά εναντίον του Lisa AI app επειδή μιμήθηκε τη φωνή της

Επίσης, τα deepfakes μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να παραβιάσουν την ιδιωτικότητα των ανθρώπων, όπως στην περίπτωση της Taylor Swift, δημιουργώντας εικόνες ή βίντεο που δεν είναι πραγματικά αλλά φαίνονται πειστικά. Αυτό μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για την ψυχική υγεία των θυμάτων και να προκαλέσει σημαντική ζημιά στην υπόληψή τους.

Τέλος, τα deepfakes μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να επηρεάσουν τις εκλογές, δημιουργώντας παραποιημένα βίντεο πολιτικών ή διασημοτήτων που λένε ή κάνουν πράγματα που δεν έχουν πραγματικά πει ή κάνει. Αυτό μπορεί να επηρεάσει την ψήφο των πολιτών και να αλλοιώσει το αποτέλεσμα των εκλογών.

Πηγή: www.techspot.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS