ΑρχικήinetΈχει γίνει η τηλεργασία ο νέος κανόνας για τους εργαζόμενους;

Έχει γίνει η τηλεργασία ο νέος κανόνας για τους εργαζόμενους;

Η τηλεργασία δεν είναι απλά ένα απομεινάρι από το 2020. Για πολλούς εργαζομένους, έχει γίνει ο νέος κανόνας – μια πρόσφατη έρευνα έδειξε ότι περισσότερο από το ήμισυ (51%) των ανταποκρινομένων δεν θα υποβάλει αίτηση για μια θέση εργασίας εάν δεν υπάρχει η δυνατότητα τηλεργασίας ή υβριδικής εργασίας.

Δείτε επίσης: Τηλεργασία: Θα δεχθούν οι εργαζόμενοι να παρακολουθούνται;

τηλεργασία

Αυτό συμβαίνει επειδή η ευέλικτη εργασία έχει ανοίξει έναν κόσμο πιθανοτήτων για ανθρώπους που, λόγω της απομακρυσμένης εργασίας, τώρα έχουν την ευκαιρία να εργαστούν σε θέσεις εργασίας στις οποίες αλλιώς δεν θα είχαν πρόσβαση. Άνθρωποι με αναπηρίες, εργαζόμενοι με ευθύνες φροντίδας και άλλοι που χρειάζονται ευελιξία για να διατηρήσουν την καθημερινή τους ζωή επωφελούνται σημαντικά από την απομακρυσμένη εργασία.

Παρόλα αυτά, παρά τα πολλά οφέλη που προσφέρει η εξ αποστάσεως εργασία, πολλοί οργανισμοί επιβάλλουν πολιτικές επιστροφής στο γραφείο (RTO) που απαιτούν από τους υπαλλήλους τους να ταξιδεύουν σε ένα φυσικό γραφείο. Αυτό δημιουργεί περιττούς φραγμούς για όσους συχνά εξαρτώνται από την ευελιξία που προσφέρει η εξ αποστάσεως εργασία.

Δείτε επίσης: Να γιατί η τηλεργασία πρέπει να καθιερωθεί για όλους…σχεδόν!

Ποια είναι η λογική πίσω από την επιστροφή στο γραφείο; Οι managers πιστεύουν ότι ένα περιβάλλον γραφείου ενισχύει την παραγωγικότητα και πιστεύουν ότι η εξ αποστάσεως εργασία σκοτώνει τη συνεργασία και τη σύνδεση.

Ωστόσο, αυτό δεν μπορεί να είναι πιο μακριά από την αλήθεια – μια μελέτη της Great Place To Work, η οποία περιλάμβανε περισσότερους από 800.000 υπαλλήλους σε εταιρείες της Fortune 500, έδειξε ότι οι περισσότεροι άνθρωποι ανέφεραν τα ίδια ή ακόμα και υψηλότερα επίπεδα παραγωγικότητας ενώ εργάζονταν από το σπίτι.

Υπάρχουν αμέτρητοι τρόποι για να προωθήσουμε μια αίσθηση σύνδεσης, κοινότητας και συνεργασίας σε ένα εικονικό χώρο εργασίας. Η ιδέα ότι απαιτείται να βρισκόμαστε στο γραφείο για να γίνουν όλα αυτά δεν είναι μόνο λανθασμένη, αλλά επίσης βλάπτει την ποικιλομορφία της εταιρείας και, τελικά, την οικονομική της απόδοση.

Η απομακρυσμένη εργασία συνδέεται στενά με τις πρωτοβουλίες Διαφορετικότητας, Ισότητας και Συμπερίληψης (ΔΙΣ), καθώς καταργεί τα παραδοσιακά εμπόδια στον χώρο εργασίας, είτε αυτά είναι γεωγραφικά, τεχνολογικά ή άλλης φύσης.

Για τους νευροδιαφορετικούς ανθρώπους, η απομακρυσμένη εργασία παρέχει τη δυνατότητα να εργαστούν σε έναν γνώριμο, άνετο χώρο και περιορίζει τις αποσπάσεις, έτσι ώστε να μπορούν να επικεντρωθούν ευκολότερα στην εργασία τους. Για τους ανθρώπους με φυσικές αναπηρίες, η εργασία από το σπίτι σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να πάνε μέχρι το γραφείο – κάτι που μπορεί ή να μην είναι εφικτό με μια φυσική αναπηρία.

Λόγω της ενσωμάτωσης που προσφέρει η εξ αποστάσεως εργασία, η ανατροπή των ευέλικτων συνθηκών εργασίας είναι επιζήμια για το υφαντό της ποικιλομορφίας μιας εταιρείας.

Στον σημερινό κόσμο, δεν χρειάζεται πλέον να βρίσκεστε στον ίδιο χώρο με τους συναδέλφους σας για να συμμετέχετε σε παραγωγικές και σημαντικές συνομιλίες.

Με λίγη προσπάθεια και στοχευμένο σχεδιασμό, οι εταιρείες μπορούν να δημιουργήσουν ένα φιλόξενο, χωρίς αποκλεισμούς διαδικτυακό περιβάλλον εργασίας για τους υπαλλήλους τους και να τους συναντήσουν όπου βρίσκονται, ανεξάρτητα από το πού είναι αυτό. Και προσφέροντας ευελιξία, οι εταιρείες είναι πιο πιθανό να προσελκύσουν και να διατηρήσουν κορυφαία ταλέντα.

Προσφέροντας ευέλικτες εργασιακές ρυθμίσεις, οι εταιρείες αποκτούν πλεονέκτημα στην αγορά ταλέντων. Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, το 42% των υποψηφίων δεν θα υποβάλει αίτηση για μια θέση, εάν δεν προσφέρει το προτιμώμενο τους εργασιακό μοντέλο, το οποίο για την πλειοψηφία των υποψηφίων (52%) είναι είτε ένα υβριδικό είτε πλήρως απομακρυσμένο μοντέλο.

Η ευέλικτη εργασία όχι μόνο ενισχύει την ανταγωνιστικότητα μιας εταιρείας στην αγορά ταλέντων, αλλά καλλιεργεί επίσης μια κουλτούρα στο χώρο εργασίας που δίνει προτεραιότητα στην ευημερία και την ικανοποίηση των εργαζομένων. Αυτό συμβάλλει στην αυξημένη παραγωγικότητα και τη συνολική οργανωτική επιτυχία — και οι εταιρείες που δεν καταφέρνουν να ανταποκριθούν με ευελιξία θα μείνουν πίσω.

Πηγή πληροφοριών: fastcompany.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://secnews.gr
Be the limited edition.
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS