ΑρχικήSecurityΟι αρχές κατέσχεσαν 50.000 Bitcoin από τον χειριστή του παλιού πειρατικού site...

Οι αρχές κατέσχεσαν 50.000 Bitcoin από τον χειριστή του παλιού πειρατικού site movie2k

Οι αστυνομικές αρχές στη Γερμανία κατέσχεσαν 50.000 Bitcoin, αξίας άνω των 2,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων, από τον πρώην χειριστή του πειρατικού site movie2k. Η διαδικασία έγινε μέσω εθελοντικής κατάθεσης σε ένα κρατικά ελεγχόμενο πορτοφόλι.

movie2k.to
Οι αρχές κατέσχεσαν 50.000 Bitcoin από τον χειριστή του παλιού πειρατικού site movie2k

Το Movie2k.to ήταν μια πλατφόρμα που λειτουργούσε μεταξύ 2008 και 2013 προσφέροντας συνδέσμους για streaming ή λήψη ταινιών και τηλεοπτικών εκπομπών σε χρήστες (κυρίως αγγλόφωνους και γερμανόφωνους).

Το Movie2k ήταν ένα πειρατικό site και γι’ αυτό βρέθηκε στο στόχαστρο των αρχών και διαφόρων ομάδων της βιομηχανίας ψυχαγωγίας, με αποτέλεσμα πολλαπλούς αποκλεισμούς σε επίπεδο ISP και συχνές αλλαγές web domains.

Δείτε επίσης: Πειρατικές εφαρμογές macOS, αποστραγγίζουν τα πορτοφόλια των χρηστών

Το αρχικό Movie2k.to καταργήθηκε γύρω στον Μάιο του 2013, μετά από νομικές ενέργειες από την Ένωση Κινηματογράφου της Αμερικής (MPAA).

Με τη βοήθεια του FBI, οι γερμανικές αρχές συνέχισαν να ερευνούν την ταυτότητα των χειριστών πίσω από την αρχική πλατφόρμα, εντοπίζοντας τελικά έναν 40χρονο Γερμανό και έναν 37χρονο Πολωνό. Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, ο ένας από τους δύο υπόπτους μετέφερε οικειοθελώς Bitcoin στο Federal Criminal Police Office (BKA). Τα ποσά πιστεύεται ότι αποκτήθηκαν από κέρδη της υπηρεσίας Movie2k (όπως έσοδα από διαφημίσεις και συνδρομές μελών).

Οι χειριστές της πλατφόρμας άρχισαν να ανταλλάσσουν χρήματα fiat με Bitcoin στα μέσα του 2012, είτε ως επενδυτική επιλογή είτε φοβούμενοι τους κινδύνους από τη λειτουργία μιας πειρατικής πλατφόρμας, υποθέτοντας ότι τα κρυπτονομίσματα θα ήταν πιο δύσκολο να εντοπιστούν και να κατασχεθούν.

Δείτε επίσης: Οι επισκέψεις στα πειρατικά sites έχουν αυξηθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια

Bitcoin

Οι χειριστές των πειρατικών sites χρησιμοποιούν το Bitcoin για να διεξάγουν συναλλαγές χωρίς να αποκαλύπτουν την ταυτότητά τους.

Ωστόσο, παρά την ανωνυμία που παρέχει το Bitcoin, οι αρχές είναι ικανές να παρακολουθήσουν τους απατεώνες και να συσχετίσουν μια διεύθυνση Bitcoin με ένα άτομο.

Η αστυνομία αναφέρει ότι ο κατηγορούμενος μετέφερε οικειοθελώς τα Bitcoin σε πορτοφόλια που παραχωρήθηκαν από το ΒΚΑ και εκκρεμεί η τελική απόφαση για την αξιοποίηση αυτού του σημαντικού ποσού.

Δείτε επίσης: Αυστρία: Οι αρχές συνέλαβαν 20 άτομα που συνδέονταν με πειρατικό δίκτυο IPTV

Σύμφωνα με τη γερμανική ειδησεογραφική ιστοσελίδα TarnKappe, ο ένας από τους δύο υπόπτους συνδέθηκε επίσης με το «mega-downloads.net».

Η κατάσχεση όπως και οι συλλήψεις χειριστών πειρατικών sites δείχνουν ότι οι κυβερνήσεις και οι αρχές είναι αποφασισμένες να σταματήσουν τους απατεώνες. Οι κυβερνήσεις συνεργάζονται με τους παρόχους υπηρεσιών ίντερνετ για την αναγνώριση και τον αποκλεισμό των ιστοσελίδων πειρατείας. Αυτό συμβαίνει μέσω διαδικασιών όπως η χρήση τεχνολογιών αναγνώρισης περιεχομένου και η εφαρμογή τεχνικών φιλτραρίσματος.

Επίσης, οι κυβερνήσεις επενδύουν στην εκπαίδευση και την ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με τις συνέπειες της πειρατείας. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει εκστρατείες ενημέρωσης, εκπαιδευτικά προγράμματα και άλλες πρωτοβουλίες που αποσκοπούν στην ενίσχυση της κατανόησης του κοινού για την αξία των πνευματικών δικαιωμάτων.

Πηγή: www.bleepingcomputer.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS