ΑρχικήUpdatesΤα Meta Quest εξοπλίζονται με spatial video playback

Τα Meta Quest εξοπλίζονται με spatial video playback

Meta Quest Spatial Video

Τα VR (εικονικής πραγματικότητας) Headset Meta Quest αποκτούν δυνατότητα αναπαραγωγής Spatial Video (χωρικού βίντεο), ακριβώς πριν την εκκίνηση του Apple Vision Pro.

Τώρα μπορείτε να καθίσετε μόνοι σας στο σκοτάδι και να ξαναζήσετε αναμνήσεις, χωρίς να χρειάζεται να ξοδέψετε 3.500 δολάρια.

Δείτε επίσης: Η Meta είναι «αισιόδοξη» για το Apple Vision Pro

Η Apple έχει καταστήσει την καταγραφή και αναπαραγωγή των Spatial Video καίριο χαρακτηριστικό του VR Headset της, αλλά δεν θα είναι η μοναδική συσκευή που μπορεί να χειριστεί στερεοσκοπικά βίντεο. Η Meta ανακοίνωσε ότι τα Quest VR Headset της λαμβάνουν δυνατότητες αναπαραγωγής spatial video, ταιριάζοντας τέλεια με την ανακοίνωση του Apple Vision Pro που αναμένεται αύριο.

Μπορείτε να ανεβάσετε Spatial Video μέσω της εφαρμογής Meta Quest στο smartphone σας, αλλά προς το παρών μόνο σε iPhone. Πέρα απο αυτό θα χρειαστείτε συγκεκριμένα ένα iPhone 15 Pro ή iPhone 15 Pro Max για τη δημιουργία των βίντεο. Το περιεχόμενο θα αποθηκεύεται στο cloud και όχι στο Headset, προκειμένου να διατηρηθεί ουσιώδης χώρος στον σκληρό δίσκο. Αφού ανέβουν, θα έχετε τη δυνατότητα να ξαναζήσετε τις αναμνήσεις σας, καθώς το αυξημένο βάθος που παρέχουν τα Spatial βίντεο είναι αρκετά συναρπαστικό.

Δείτε ακόμα: Meta: Δεν έχει επενδύσει σημαντικά στην προστασία των παιδιών

Η Meta έχει διαθέσει αρκετά δοκιμαστικά βίντεο ώστε οι χρήστες να δουν τι συμβαίνει. Αυτή η δυνατότητα δεν είναι αποκλειστική για τα πρόσφατα κυκλοφορημένα Meta Quest 3. Θα μπορείτε επίσης να προβάλετε Spatial Video μέσω των Meta Quest 2 και Meta Quest Pro. Όπως συνήθως, το αρχικό Meta Quest αφήνεται στην άκρη. Έχει νόημα να σημειώσουμε ότι τα γυαλιά Viture One και One Lite XR μπορούν επίσης να αναπαράγουν Spatial Video.

Ο προβολέας βίντεο είναι μέρος μιας μεγαλύτερης ενημέρωσης συστήματος που φέρνει πολλές άλλες αναβαθμίσεις στους χρήστες του Meta Quest. Ο web browser του headset θα μπορεί τώρα να παίζει παιχνίδια βασισμένα στο web, με υποστήριξη εξωτερικών χειριστηρίων παιχνιδιών. Επιπλέον, η live streaming μετάδοση στο Facebook είναι πλέον διαθέσιμη για όλους, μετά από περιορισμένη εισαγωγή.

Δείτε επίσης: Ανακοινώθηκε επίσημα το παιχνίδι Dungeons & Dragons VR!

Τέλος, υπάρχουν κάποιες νέες γρήγορες ενέργειες με έναν μόνο χειρισμό. Για παράδειγμα, μπορείτε να κάνετε mute το μικρόφωνο σας ή να τραβήξετε μια φωτογραφία απλά κοιτώντας προς τα κάτω στον καρπό σας με ένα μικρό τσίμπημα. Χμ, περίεργο. Αυτό θυμίζει επίσης ύποπτα τον τρόπο ελέγχου του Apple Vision Pro.

Πηγή: engadget

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS