ΑρχικήbusinessMeta: Ανακοίνωσε το πρώτο της μέρισμα!

Meta: Ανακοίνωσε το πρώτο της μέρισμα!

Την Πέμπτη, η Meta ανακοίνωσε το πρώτο της μέρισμα – και αναμένεται να το εισπράξει ο βασικός μέτοχος Mark Zuckerberg.

Meta μέρισμα Mark Zuckerberg

Ο Mark Zuckerberg, ο συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Meta, κατέχει 350 εκατομμύρια μετοχές της εταιρείας, που αντιστοιχούν σε ποσοστό 13%, σύμφωνα με στοιχεία που συλλέχθηκαν από το Bloomberg.

Διαβάστε επίσης: Η Meta είναι «αισιόδοξη» για το Apple Vision Pro

Μετά την ανακοίνωση της Meta για ένα μέρισμα 50 σεντς ανά μετοχή για τις κοινές μετοχές κατηγορίας Α και Β, ο Mark Zuckerberg αναμένεται να λαμβάνει 175 εκατομμύρια δολάρια κάθε τρίμηνο. Η καταβολή του μερίσματος αναμένεται να ξεκινήσει από τον Μάρτιο.

Η ετήσια πληρωμή μερίσματος ανέρχεται σε 700 εκατομμύρια δολάρια, αποκλειστικά για τον Mark Zuckerberg. Αυτό συμβαίνει πέρα από τα κέρδη από την αύξηση της τιμής των μετοχών της Meta, η οποία αυξήθηκε κατά σχεδόν 200% το 2023.

Σύμφωνα με το Bloomberg Billionaires Index, ο Mark Zuckerberg είναι ήδη ο πέμπτος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, με περιουσία που ανέρχεται σε 142 δισεκατομμύρια δολάρια.

Το 2024 προχωρά θαυμάσια, με τα έσοδα να αυξάνονται κατά 11,2% χάρη στη συνεχή άνοδο των μετοχών της Meta. Η Meta επέκτεινε ακόμη περισσότερο το ποσοστό της την Πέμπτη, ανακοινώνοντας τα κέρδη της.

Η Meta ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι τα κέρδη του τέταρτου τριμήνου υπερέβησαν τις προσδοκίες. Στο σύνολο του έτους, τα έσοδα της Meta αυξήθηκαν κατά 16% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, ενώ τα κέρδη της αυξήθηκαν κατά 69% για την ίδια περίοδο, φθάνοντας τα 39 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η Meta επέτυχε σημαντική απόδοση μετά το “Year of Efficiency” το 2023, κατά το οποίο απέλυσε χιλιάδες υπαλλήλους.

Meta μέρισμα Mark Zuckerberg

Δείτε ακόμη: «Αποχωρώ κι εγώ» – Σου τη φέραμε, Mark Zuckerberg!

Οι μετοχές της Meta αυξήθηκαν κατά 15,2% και έφθασαν στα 454,85 δολάρια ανά μετοχή κατά τις συναλλαγές μετά το κλείσιμο της Πέμπτης, με αύξηση 1,2% σε σχέση με την προηγούμενη ημέρα. Η μετοχή έχει αυξηθεί κατά 11,5% μέχρι σήμερα από την αρχή του έτους.

Πηγή: businessinsider.com

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS