ΑρχικήUpdatesApple: Οι πωλήσεις της ενισχύουν τα κέρδη της εταιρείας

Apple: Οι πωλήσεις της ενισχύουν τα κέρδη της εταιρείας

Η Apple ανακοίνωσε τη μεγαλύτερη αύξηση πωλήσεών της σε ένα χρόνο, καθώς ενισχύθηκε από ρεκόρ εσόδων από το App Store και άλλες υπηρεσίες.

apple κέρδη

Παρά την επιτυχία της, η εταιρεία αντιμετωπίζει προβλήματα στην Κίνα, όπου τα έσοδα μειώθηκαν κατά 13%, ενώ αντιθέτως σημείωσε αύξηση στην Ευρώπη και την Ιαπωνία.

Διαβάστε ακόμη: Apple: Περισσότερες από 600 εφαρμογές έχουν βελτιστοποιηθεί για το Vision Pro

Η εταιρεία παρουσιάζει το headset Vision Pro με την ελπίδα ότι θα γίνει το επόμενο must-have προϊόν στον χώρο των οικιακών ηλεκτρονικών συσκευών. Παρά την επιτυχία των πωλήσεων των iPhone, η ανταγωνιστική πίεση από τις τοπικές εταιρείες, όπως η Huawei, αποτελεί πρόκληση στην αγορά της Κίνας.

Οι πωλήσεις των iPhone αυξήθηκαν, αλλά τα έσοδα από την Κίνα μειώθηκαν. Ο διευθύνων σύμβουλος, Tim Cook, αναφέρθηκε στην επιτυχημένη εγκατάσταση βάσης συσκευών άνω των 2,2 δισ. και στη σημαντική συνεισφορά των πωλήσεων iPhone και υπηρεσιών.

Η επιτυχία της εταιρείας οφείλεται στις εντυπωσιακές επιδόσεις του iPhone και τα ρεκόρ εσόδων από υπηρεσίες. Ένα κρίσιμο σημείο έρχεται με την κυκλοφορία των ακουστικών Vision Pro, ενώ στην Κίνα υπάρχει περιορισμένο ενδιαφέρον, λόγω του αυξανόμενου ανταγωνισμού.

Κατά τη συνέντευξή του, ο Cohen εξέφρασε ανησυχίες για πιθανές αλλαγές στη συμπεριφορά των καταναλωτών λόγω αυξημένων επιτοκίων και αναφέρθηκε στη μείωση των πωλήσεων στην Κίνα. Αντίθετα, ο Tim Cook παρέμεινε αισιόδοξος για την Κίνα. Η Apple ανακοίνωσε ρεκόρ κερδών ανά μετοχή και έσοδα που υπερέβησαν τις προσδοκίες των αναλυτών.

apple κέρδη

Δείτε περισσότερα: CISA: Προειδοποιεί για εκμετάλλευση ευπάθειας σε προϊόντα της Apple

Παρά την υπέρβαση των προσδοκιών, οι μετοχές της Apple υποχώρησαν κατά 3%. Ο Cook αναφέρθηκε στην επιτυχία του Vision Pro, τονίζοντας τη συνεργατική προσπάθεια της εταιρείας για την επίτευξή του.

Πηγή: finance.yahoo

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS