ΑρχικήSecurityΔικαστήρια Πενσυλβάνια: Ο ιστότοπος υπολειτουργεί λόγω DDoS επίθεσης

Δικαστήρια Πενσυλβάνια: Ο ιστότοπος υπολειτουργεί λόγω DDoS επίθεσης

Τμήματα του ιστότοπου των Δικαστηρίων της Πενσυλβάνια αντιμετωπίζουν πρόβλημα λόγω μιας επίθεσης denial of service (DDoS), σύμφωνα με ανακοίνωση της επικεφαλής Debra Todd.

Δικαστήρια Πενσυλβάνια DDOS

Μια επίθεση DDoS (Distributed Denial of Service) είναι μια μορφή κυβερνοεπίθεσης που στοχεύει στη διακοπή λειτουργίας των υπηρεσιών ενός συστήματος ή μιας ιστοσελίδας, καθιστώντας τη μη προσβάσιμη για τους χρήστες. Στην ουσία, η επίθεση αυτή προκαλεί μια υπερφόρτωση των πόρων του συστήματος, καθιστώντας το ανίκανο να ανταποκριθεί στα αιτήματα των χρηστών. Οι επιτιθέμενοι σε μια DDoS επίθεση χρησιμοποιούν συνήθως ένα δίκτυο, γνωστό ως botnet, που αποτελείται από πολλούς υπολογιστές. Ο επιτιθέμενος χρησιμοποιεί αυτούς τους υπολογιστές για να στείλει μεγάλο όγκο αιτημάτων στο σύστημα που επιθυμεί να “χτυπήσει”.

Δείτε επίσης: Clorox: Η κυβερνοεπίθεση της κόστισε 49 εκατ. δολάρια

Η Todd είπε ότι οι ομάδες IT των δικαστηρίων συνεργάζονται στενά με τις αρχές επιβολής του νόμου, συμπεριλαμβανομένης της CISA, του Υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ και του F.B.I για τη διερεύνηση του περιστατικού.

Η μέχρι τώρα έρευνα δεν δείχνει παραβίαση δεδομένων του δικαστηρίου. Επιπλέον, τα δικαστήρια θα παραμείνουν ανοιχτά στο κοινό.

Δικαστήρια Πενσυλβάνια: Ο ιστότοπος υπολειτουργεί λόγω DDoS επίθεσης

Η κυβερνοεπίθεση εντοπίστηκε την Κυριακή και επί του παρόντος επηρεάζει κάποιες διαδικτυακές υπηρεσίες του δικαστηρίου, συμπεριλαμβανομένου του PACFile, της χρήσης online docket sheets, του PAePay και του Guardianship Tracking System.

Δείτε επίσης: Το Ινστιτούτο Στατιστικής της Αλβανίας δέχεται κυβερνοεπίθεση

Η Πενσυλβάνια στόχος των hackers

Η κυβερνοεπίθεση στον ιστότοπο των Δικαστηρίων της Πενσυλβάνια έρχεται μετά από μια επίθεση στο emergency dispatch system της Bucks County, που οδήγησε σε διακοπή εννέα ημερών. Μια ομάδα ransomware έβγαλε το σύστημα εκτός σύνδεσης στις 21 Ιανουαρίου.

Κυβερνοεπιθέσεις και δικαστήρια

Οι κυβερνοεπιθέσεις μπορούν να προκαλέσουν σημαντικές διακοπές στη λειτουργία των δικαστηρίων. Μια επίθεση μπορεί να αποκλείσει την πρόσβαση σε ζωτικά συστήματα IT, όπως ηλεκτρονικά συστήματα αρχείων, διαδικασίες ηλεκτρονικής δικογραφίας και άλλες ψηφιακές υπηρεσίες.

Δείτε επίσης: Johnson Controls: Η ransomware επίθεση κόστισε $ 27 εκατ.

Επιπλέον, οι κυβερνοεπιθέσεις μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο την εμπιστευτικότητα των πληροφοριών του δικαστηρίου. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει προσωπικά δεδομένα, ευαίσθητες πληροφορίες για τις υποθέσεις και άλλες πληροφορίες που θα έπρεπε να παραμείνουν εμπιστευτικές.

Τέλος, οι κυβερνοεπιθέσεις μπορούν να υπονομεύσουν την εμπιστοσύνη του κοινού στο δικαστικό σύστημα. Αν οι πολίτες δεν μπορούν να εμπιστευτούν ότι τα δικαστήρια μπορούν να προστατεύσουν τις πληροφορίες τους, η εμπιστοσύνη τους στη δικαιοσύνη μπορεί να υπονομευθεί.

Πηγή: www.cbsnews.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS