ΑρχικήinetVR headsets: Η "μάχη" μεταξύ Apple Vision Pro και Meta Quest 3

VR headsets: Η “μάχη” μεταξύ Apple Vision Pro και Meta Quest 3


Το Apple Vision Pro των 3.500 δολαρίων, όπως θα περίμενε κανείς, έχει πολλά χαρακτηριστικά που ξεπερνούν το Meta Quest 3. Παρ’όλα αυτά, υπάρχουν πτυχές του Quest 3 που υπερτερούν πραγματικά των Apple VR headsets.

VR headsets meta quest 3

Το Apple Vision Pro προσφέρει micro-OLED οθόνες 4K υψηλής ανάλυσης, παρακολούθηση χεριών, υποστήριξη παρακολούθησης ματιών και ποιοτικά υλικά, όπως μέταλλο και γυαλί. Παρά την αξιοσημείωτη ανώτερη ποιότητά του, το Quest 3 διαθέτει πτυχές που ξεπερνούν αυτές των ακουστικών της Apple. Το Apple Vision Pro μπορεί να είναι καλύτερο για το AR, αλλά για gaming, το Quest 3 παίρνει το προβάδισμα.

1. Κατανομή βάρους

Διαβάστε ακόμη: Τα Meta Quest εξοπλίζονται με spatial video playback

Η κριτική για τo Apple Vision Pro επικεντρώνεται στο βάρος των ακουστικών, που θεωρείται υψηλό (περίπου 1,4 λίβρες) σε σύγκριση με τo Meta Quest 3 (περίπου 1,1 κιλό). Όσοι το έχουν δοκιμάσει, εκφράζουν την άποψη ότι τo Quest 3 φαίνεται πιο ελαφρύ λόγω της καλύτερης κατανομής βάρους. Ωστόσο, αξίζει να αναφερθεί, ότι τα υλικά του Meta Quest 3 είναι πιο οικονομικά σε σύγκριση με το Vision Pro, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνονται ιμάντες από νάιλον και πλαστικό σασί. Παρόλα αυτά, ο δημοσιογράφος που χρησιμοποιεί το Meta Quest 3 αναφέρει ότι είναι άνετο και ελαφρύ κατά τη χρήση του.

2. Πρόσβαση σε παιχνίδια Steam

Η σειρά Quest έχει θεμελιωθεί ως μια ισχυρή πλατφόρμα VR, ενώ το Apple Vision Pro παρέχει πρόσβαση σε παιχνίδια Apple Arcade. Ωστόσο, η εμπειρία παιχνιδιού στο Vision Pro μπορεί να φαίνεται πιο σαν μια μεγάλη οθόνη, παρά σαν μια εμβύθιση σε εικονικό κόσμο. Το Meta Quest προσφέρει ένα ευρύ χαρτοφυλάκιο παιχνιδιών AR/VR και τη δυνατότητα να χρησιμοποιείτε το Quest Store και το Steam. Το Vision Pro προορίζεται για έναν παραγωγικό υπολογιστή που προσφέρει ψυχαγωγία. Η επιλογή εξαρτάται από τις προτιμήσεις και τις προσδοκίες σας.

3. Εντελώς ασύρματη

Το Vision Pro δεν απαιτεί απαραίτητα σύνδεση σε πρίζα. Ωστόσο, διαθέτει μπαταρία, που όπως παρατήρησε ο τεχνικός YouTuber MKBHD, είναι λίγο πιο βαριά από ό,τι αναμενόταν. Μπορείτε να φορτίσετε τη μπαταρία και μόλις γεμίσει, να τη συνδέσετε στο Vision Pro για περίπου 2 έως 2,5 ώρες αυτονομίας με μία μόνο φόρτιση.

4. Ενσωματωμένες εφαρμογές για YouTube και Netflix

Το Apple Vision Pro δεν διαθέτει εγγενείς εφαρμογές YouTube και Netflix.Αυτό είναι ανησυχητικό, καθώς αυτές οι εφαρμογές στο Quest 3 είναι απίστευτα αξιόπιστες. Παρόμοια με το Vision Pro, μπορείτε να “καρφιτσώσετε” το παράθυρο του YouTube ή του Netflix οπουδήποτε στο εικονικό σας περιβάλλον.

Δείτε ακόμη: Η Meta είναι «αισιόδοξη» για το Apple Vision Pro

5. Τιμή

Το Vision Pro έχει αρχική τιμή $3.499, πολύ υψηλότερη από το Quest 3 που ξεκινά από μόλις $499. Αν και ο φόρος της Apple μπορεί να είναι δυσάρεστος, το Vision Pro προσφέρει εξαιρετική εμπειρία ψυχαγωγίας, παρέχοντας πολυδιάστατη πρόσβαση σε όλα τα προϊόντα της Apple. Αν ψάχνετε για μια εντυπωσιακή εμπειρία παιχνιδιού, το Quest 3 είναι μια πιο οικονομική επιλογή.

VR headsets apple vision pro

Σε γενικές γραμμές, η επιλογή μεταξύ των δύο VR headsets εξαρτάται από τις προσδοκίες σας.

Πηγή: mashable.com

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS