ΑρχικήinetAudi RS6 Avant GT: Η Απόλυτη Έκδοση με Έμφαση στην Απόδοση

Audi RS6 Avant GT: Η Απόλυτη Έκδοση με Έμφαση στην Απόδοση

Audi RS6 Avant GT
Audi RS6 Avant GT
Audi RS6 Avant GT
Audi RS6 Avant GT

Το Audi παρουσίασε το RS6 Avant GT ως την πιο πρόσφατη ειδική έκδοση του και ως τη “κορυφή της σειράς μοντέλων”.

Δείτε επίσης: 2023 Audi S6: Ισορροπία μεταξύ αποδόσεων και πολυτέλειας

Αν σας φαίνεται οικείο, θα έπρεπε, καθώς η οικογενειακή αυτοκίνηση αντλεί έμπνευση από το RS6 GTO concept του 2020. Αυτό το συγκεκριμένο αυτοκίνητο δημιουργήθηκε από δώδεκα μαθητευόμενους και εμπνεύστηκε από το αγωνιστικό αυτοκίνητο Audi 90 quattro IMSA GTO του 1989.

Η κληρονομιά είναι εύκολο να παρατηρηθεί καθώς η ειδική έκδοση διαθέτει μαύρο γκρίλ και μπροστινό προφυλακτήρα για να δημιουργήσει την εντύπωση ενός χαμηλότερου και πλατύτερου αυτοκινήτου. Αυτή η προσπάθεια βοηθάται από έναν εξέχων διαχωριστήρα, ο οποίος προσελκύει την προσοχή σε κόκκινο χρώμα.

Δείτε ακόμα: 2025 BMW Z4 M40i: Τώρα και με Χειροκίνητη έκδοση Handschalter

Audi RS6 Avant GT

Αυτή είναι μόνο η αρχή καθώς το μοντέλο διαθέτει ένα μοναδικό καπό από ίνες άνθρακα με αποκαλυμμένα στοιχεία. Τα μπροστινά φτερά είναι επίσης από ανθρακό-νήμα και διαθέτουν εξαερισμούς που “μειώνουν την πίεση του αέρα στον χώρο που βρίσκονται οι τροχοί και έτσι βελτιώνουν την ψύξη των φρένων.”

Δείτε επίσης: 2024 Mercedes E-Class: Καταφθάνει ανανεωμένο

Παραμένοντας πιστοί στο θέμα της απόδοσης, το sport wagon αυτό έχει εξοπλιστεί με μια διπλή πίσω αεροτομή που έχει ” σχεδόν 1:1 από το αυτοκίνητο concept των μαθητών.” Οι ράγες της οροφής έχουν επίσης αφαιρεθεί για μια “πιο επίπεδη, πιο sport σιλουέτα,” ενώ ένας πελώριος αποσπώμενος προφυλακτήρας με κάθετο διαχωριστήρα βοηθά στον τονισμό του πλάτους του αυτοκινήτου.

Δείτε επίσης: Ford Mustang GT3: Το ‘πειραματόζωο’ για το επερχόμενο GTD

Audi RS6 Avant GT

Αλλού, οι σχεδιαστές εγκατέστησαν καθρέπτες και γυαλιστερά διακοσμητικά από ίνες άνθρακα. Συνοδεύονται από ειδικά χρωματισμένα σήματα και ειδικές ζάντες 22” ιντσών, που είναι διαθέσιμες σε λευκό. Μιλώντας για χρώματα, το μοντέλο έχει εντυπωσιακά γραφικά στα χρώματα της Audi Motorsport καθώς και διατίθεται στα Arkona White, Nardo Gray, Chronos Gray Metallic, Madeira Brown Metallic ή Mythos Black Metallic.

Δείτε ακόμα: Στην Πίστα των Δημοπρασιών: Εντυπωσιακά Ford στο Scottsdale

Στο εσωτερικό, τα σπορ καθίσματα τύπου bucket διαθέτουν κεντήματα “RS6 GT” και τα κεντρικά τμήματα μοτίβο honeycomb ενώ οι ζώνες ασφαλείας είναι κόκκινες. Επίσης, υπάρχουν ειδικά χαλάκια και ένας αριθμός ατομικής αρίθμησης στο κεντρικό συνολικό.

Audi RS6 Avant GT
Audi RS6 Avant GT

Σε ό, τι αφορά την απόδοση, το αυτοκίνητο διαθέτει έναν κινητήρα V8 twin-turbo 4,0-λίτρων που αποδίδει 621 ίππους (463 kW / 630 PS) και 627 lb-ft (850 Nm) ροπής. Αυτό σημαίνει ότι έρχεται με 30 ίππους (22 kW / 30 PS) και 37 lb-ft (50 Nm) περισσότερο από το τυπικό μοντέλο.

Ο κινητήρας συνδέεται με ένα κιβώτιο ταχυτήτων Tiptronic οκτώ ταχυτήτων, το οποίο συνδυάζεται με ένα σύστημα τετρακίνησης quattro με τον ίδιο κεντρικό διαφορικό όπως το RS6 Avant performance. Η ανάρτηση χαμηλώνει το ύψος κατά 0,4 ίντσες (10 χιλιοστά) και υπόσχεται το “τέλειο συνδυασμό δυναμικής και άνεσης.”

Άλλα σημεία ενδιαφέροντος περιλαμβάνουν τους σφηκτότερους σταθεροποιητές, ένα κεραμικό σύστημα φρένων και τα ελαστικά Continental Sport Contact 7. Η Audi λέει ότι προσφέρουν “συνεχώς καλύτερο κράτημα στο δρόμο τόσο σε στεγνές όσο και σε βρεγμένες συνθήκες,” καθώς και μειωμένα επίπεδα understeer επιταχύνοντας στις στροφές στο Auid RS6 Avant GT.

Όσον αφορά στους αριθμούς, το Audi RS6 Avant GT επιταχύνει από 0-100 χιλιόμετρα / ώρα (0-62 μίλια) σε μόλις 3,3 δευτερόλεπτα και φτάνει τα 200 χιλιόμετρα / ώρα (124 μίλια) σε 11,5 δευτερόλεπτα. Εάν οι οδηγοί κρατήσουν το πόδι τους στο γκάζι, το αυτοκίνητο θα «τελικίασει» στα 305 χιλιόμετρα / ώρα (190 μίλια).

Η παραγωγή θα είναι περιορισμένη σε 660 μονάδες και οι παραδόσεις είναι προγραμματισμένες να ξεκινήσουν στο δεύτερο τρίμηνο του 2024. Μια ολόκληρη ημέρα δαπανάται για την εγκατάσταση των εξαρτημάτων με το χέρι και αυτό εξηγεί γιατί οι τιμές ξεκινούν από €219.355 στη Γερμανία και £176.975 στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Πηγή: carscoops

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS