ΑρχικήYoutubeΡώσος κοσμοναύτης σπάει τα ρεκόρ! Πάνω από 879 ημέρες στο διάστημα και...

Ρώσος κοσμοναύτης σπάει τα ρεκόρ! Πάνω από 879 ημέρες στο διάστημα και συνεχίζει!

Το Σαββατοκύριακο, ο Ρώσος κοσμοναύτης Oleg Kononenko έσπασε το ρεκόρ των διαστημικών ταξιδιών, αφού έγινε ο άνθρωπος που έχει περάσει τις περισσότερες ημέρες στο διάστημα: 879 ημέρες. Το προηγούμενο ρεκόρ ήταν 878 ημέρες, 11 ώρες και 30 λεπτά και το κατείχε ο συμπατριώτης του Gennady Padalka.

Ο Kononenko βρίσκεται στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) από τον περασμένο Σεπτέμβριο και πιθανότατα θα μείνει εκεί για έναν ολόκληρο χρόνο, επομένως θα προσθέσει και άλλες μέρες στο νέο ρεκόρ του.

Δείτε επίσης: Επιστήμονες αναφέρουν ότι το φεγγάρι συρρικνώνεται

Αναμένεται ότι ο Oleg Kononenko θα φτάσει συνολικά τις 1.000 ημέρες στο διάστημα στις 5 Ιουνίου 2024. Και μετά την ολοκλήρωση της ετήσιας αποστολής (23 Σεπτεμβρίου 2024), ο συνολικός χρόνος πτήσης του θα είναι 1.110 ημέρες“, έγραψε η ρωσική ομοσπονδιακή διαστημική υπηρεσία Roscosmos σε ανάρτησή της στο Telegram.

Ρώσος κοσμοναύτης Oleg Kononenko

Σοβιετικοί και Ρώσοι κοσμοναύτες βρίσκονται στην κορυφή της λίστας με τις πιο μακροχρόνιες διαστημικές πτήσεις. Συγκεκριμένα, κατέχουν τις πρώτες οκτώ θέσεις. Στην ένατη θέση βρίσκεται η Peggy Whitson της NASA, η οποία έχει περάσει 675 ημέρες μακριά από τη Γη.

Ο κοσμοναύτης Valery Polyakov κατέχει το ρεκόρ στις μεμονωμένες πτήσεις, περνώντας σχεδόν 438 συνεχόμενες ημέρες στον διαστημικό σταθμό Mir της Ρωσίας, από τον Ιανουάριο του 1994 έως τον Μάρτιο του 1995. Ο κορυφαίος Αμερικανός στη συγκεκριμένη  λίστα είναι ο Frank Rubio, ο οποίος πέρασε 371 ημέρες στο ISS.

Δείτε επίσης: SETI: Επεκτείνει την αναζήτησή του για εξωγήινη ζωή

Η τρέχουσα αποστολή είναι η πέμπτη διαστημική πτήση του κοσμοναύτη Kononenko. Υπηρετεί ως μηχανικός πτήσης στην Expedition 70, αλλά λέγεται ότι θα αναλάβει τα ηνία του σταθμού αυτόν τον μήνα, όταν ο σημερινός διοικητής Andreas Mogenson θα επιστρέψει στη Γη με την υπόλοιπη αποστολή Crew-7 της SpaceX.

Τη θέση του Crew-7 θα πάρουν τέσσερις αστροναύτες του Crew-8, που θα απογειωθούν στις 22 Φεβρουαρίου από τη Φλόριντα.

Η παρουσία των αστροναυτών στο διάστημα είναι πολύ σημαντική. Ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός παρέχει ένα μοναδικό περιβάλλον για τη διεξαγωγή επιστημονικών ερευνών, καθώς επιτρέπει την παρατεταμένη απουσία βαρύτητας. Αυτό επιτρέπει την έρευνα σε πολλά επιστημονικά πεδία που δεν θα ήταν δυνατή στη γη.

Δείτε επίσης: Η εύρεση ζωής στον Άρη μπορεί να μην είναι καλή για την ανθρωπότητα

879 ημέρες διάστημα
Ρώσος κοσμοναύτης σπάει τα ρεκόρ! 879 ημέρες στο διάστημα και συνεχίζει!

Επιπλέον, ο ISS επιτρέπει τη διεξαγωγή ερευνών που απαιτούν μακροχρόνια παρακολούθηση, όπως η μελέτη των αλλαγών στο ανθρώπινο σώμα κατά τη διάρκεια μακροχρόνιας διαμονής στο διάστημα. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την προετοιμασία για μελλοντικές αποστολές στον Άρη και πέρα από αυτόν.

Τέλος, ο ISS προσφέρει τη δυνατότητα για διεθνή συνεργασία στην επιστημονική έρευνα. Ερευνητές από όλο τον κόσμο μπορούν να συνεργαστούν σε προγράμματα που ξεπερνούν τα εθνικά σύνορα, προωθώντας την παγκόσμια επιστημονική πρόοδο.

πηγή: www.space.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS