ΑρχικήSecurityCisco Identity Intelligence: Νέα λύση ασφαλείας έναντι των hackers

Cisco Identity Intelligence: Νέα λύση ασφαλείας έναντι των hackers

Η Cisco κυκλοφορεί το νέο εργαλείο ασφαλείας Cisco Identity Intelligence για να βελτιώσει την ασφάλεια των χρηστών έναντι των hackers που εισβάλλουν σε εταιρείες χρησιμοποιώντας credentials εργαζομένων.

Cisco Identity Intelligence

Το Cisco Identity Intelligence έχει σχεδιαστεί για να αναγνωρίζει πιθανές ασυνέπειες στον τρόπο με τον οποίο ένας χρήστης κινείται μέσω του δικτύου μιας εταιρείας. Αν εντοπιστεί μια τέτοια ασυνέπεια, στέλνεται μια ειδοποίηση στο προσωπικό ασφαλείας της εταιρείας, το οποίο μπορεί να αναλάβει δράση κάνοντας τους απαραίτητους ελέγχους και αφαιρώντας πιθανό εισβολέα από το δίκτυο.

Με την ανάλυση ολόκληρου του attack surface των χρηστών, των μηχανημάτων, των υπηρεσιών, των εφαρμογών, των δεδομένων και των συμπεριφορών ενός οργανισμού, το Cisco Identity Intelligence γεφυρώνει το χάσμα μεταξύ ελέγχου ταυτότητας και πρόσβασης“, δήλωσε στέλεχος της εταιρείας.

Δείτε επίσης: Οι hackers ResumeLooters έκλεψαν εκατομμύρια δεδομένα μέσω SQL injection, XSS επιθέσεων

Η Cisco λέει ότι είναι ο πρώτος προμηθευτής που συνδυάζει “ταυτότητα, networking και ασφάλεια σε μια ολοκληρωμένη λύση” για την αντιμετώπιση των hackers, που είναι μια από τις πιο σημαντικές απειλές για μια σύγχρονη επιχείρηση.

Οι hackers χρησιμοποιούν διάφορες μεθόδους για την απόκτηση των credentials υπαλλήλων εταιρειών (phishing emails, κλήσεις, ψεύτικες τηλεδιασκέψεις με την χρήση deepfake τεχνολογίας και πολλά άλλα).

Αν οι hackers καταφέρουν να εισέλθουν σε ένα εταιρικό δίκτυο χρησιμοποιώντας κλεμμένα credentials, το Cisco Identity Intelligence θα εντοπίσει τις ενέργειές τους και θα ελέγξει για οποιαδήποτε ύποπτη δραστηριότητα. Εάν, για παράδειγμα, γίνει σύνδεση από μια τοποθεσία από την οποία δεν συνδέεται συνήθως ένας υπάλληλος της εταιρείας ή αν χρησιμοποιηθεί μια νέα συσκευή ή γίνει προσπάθεια για απόκτηση περισσότερων προνομίων, το Identity Intelligence θα ειδοποιήσει τους επαγγελματίες IT της εταιρείας για να επέμβουν.

Εκτός από την παρακολούθηση μοτίβων χρήσης, το Cisco Identity Intelligence μπορεί επίσης να καθορίσει εάν έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που ένας χρήστης έχει συνδεθεί σε συγκεκριμένες εφαρμογές. Επίσης, ελέγχει αν έγινε προσπάθεια πρόσβασης στο δίκτυο από ορισμένες συσκευές.

Δείτε επίσης: Κινέζοι hackers εκμεταλλεύονται zero-day ευπάθειες στα VPN

Εάν μια εταιρεία πιστεύει ότι ο εργαζόμενος δεν χρειάζεται πλέον πρόσβαση σε αυτές τις εφαρμογές ή ότι αυτές οι συσκευές δεν είναι αρκετά ασφαλείς, η IT ομάδα μπορεί να περιορίσει την πρόσβαση στις εφαρμογές.

Η εξάλειψη των περιττών σημείων πρόσβασης στα εταιρικά δίκτυα, θα δυσκολέψει τους hackers να επιτεθούν σε εταιρείες.

Αυτή η νέα υπηρεσία ασφαλείας της Cisco είναι πολύ χρήσιμη, αλλά οι επιχειρήσεις πρέπει να λαμβάνουν και άλλα μέτρα για να προστατευτούν από τους hackers.

προστασία από hackers
Cisco Identity Intelligence: Νέα λύση ασφαλείας έναντι των hackers

Ένα από τα πιο συνηθισμένα είναι η χρήση προηγμένων λογισμικών ασφαλείας, τα οποία περιλαμβάνουν προστασία antivirus, τείχη προστασίας και συστήματα προστασίας από εισβολείς.

Επίσης, οι εταιρείες πρέπει να εφαρμόζουν τακτικά ενημερώσεις και διορθώσεις ασφαλείας για να διασφαλίσουν ότι τα συστήματά τους είναι προστατευμένα από τις πιο πρόσφατες απειλές. Αυτό συχνά συμπεριλαμβάνει την ενημέρωση του λογισμικού και του υλικού.

Δείτε επίσης: Οι hackers χρησιμοποιούν υπηρεσίες courier για να κλέψουν χρήματα

Η εκπαίδευση των υπαλλήλων είναι επίσης ζωτικής σημασίας. Οι εταιρείες διδάσκουν τους υπαλλήλους τους πώς να αναγνωρίζουν και να αποφεύγουν τις κυβερνοεπιθέσεις, όπως η απάτη e-mail και η κοινωνική μηχανική.

Τέλος, χρήσιμη είναι και η κρυπτογράφηση για την προστασία ευαίσθητων δεδομένων και επικοινωνιών. Η κρυπτογράφηση μετατρέπει τις πληροφορίες σε ακατανόητο κείμενο, το οποίο μπορεί να αποκρυπτογραφηθεί μόνο με έναν ειδικό κλειδί.

Πηγή: finance.yahoo.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS