ΑρχικήinetΤο WhatsApp σχεδιάζει διαλειτουργικότητα με άλλα messaging apps

Το WhatsApp σχεδιάζει διαλειτουργικότητα με άλλα messaging apps

Η διαλειτουργικότητα του WhatsApp ανοίγει νέους ορίζοντες στην επικοινωνία, επηρεάζοντας την τεχνολογική ανάπτυξη.

Η διαλειτουργικότητα του WhatsApp ανοίγει νέους ορίζοντες στην επικοινωνία, επηρεάζοντας την τεχνολογική ανάπτυξη.

Το WhatsApp, όπως και πολλές άλλες μεγάλες τεχνολογικές πλατφόρμες, θα πρέπει να κάνει μερικές σημαντικές αλλαγές για να συμμορφωθεί με τον Κανονισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις Ψηφιακές Αγορές (DMA). Μία από αυτές τις αλλαγές είναι η διαλειτουργικότητα με άλλες πλατφόρμες ανταλλαγής μηνυμάτων, μια κίνηση που εξηγεί ο διευθυντής μηχανικής του WhatsApp, Dick Brouwer, σε συνέντευξη με το Wired.

Η μετάβαση προς τη διαλειτουργικότητα θα περιλαμβάνει αρχικά κείμενα μηνυμάτων, εικόνες, φωνητικά μηνύματα, βίντεο και αρχεία που στέλνονται από ένα άτομο σε ένα άλλο. Στη θεωρία, αυτό θα επέτρεπε στους χρήστες να συνομιλούν με άτομα στο WhatsApp μέσω εφαρμογών τρίτων, όπως το iMessage, το Telegram, το Google Messages και το Signal, και αντιστρόφως.

Δείτε επίσης: Το Τέλος της Nokia: Η HMD αποσύρει το όνομα από τα τηλέφωνά

Ωστόσο, όλα εξαρτώνται από το αν άλλες εταιρείες θα συμμετάσχουν, καθώς υπάρχουν ακόμα ανησυχίες σχετικά με το πώς το WhatsApp, που ανήκει στη Meta, θα διατηρήσει τα μηνύματα ασφαλή και κρυπτογραφημένα όταν αρχίσει να ενσωματώνει άλλες υπηρεσίες.

Όπως αναφέρει το Wired, το WhatsApp επιθυμεί οι υπηρεσίες ανταλλαγής μηνυμάτων με τις οποίες συνδέεται να χρησιμοποιούν τον ίδιο Πρωτόκολλο Signal για την κρυπτογράφηση των μηνυμάτων. Η Meta είναι επίσης ανοιχτή σε εφαρμογές που χρησιμοποιούν εναλλακτικά πρωτόκολλα κρυπτογράφησης, εφόσον οι εταιρείες μπορούν να αποδείξουν “ότι πληρούν τα πρότυπα ασφαλείας που καθορίζει το WhatsApp στις οδηγίες του.” Οι υπηρεσίες τρίτων θα πρέπει επίσης να υπογράψουν συμβόλαιο με τη Meta πριν συνδεθούν στο WhatsApp, με περισσότερες λεπτομέρειες για τη συμφωνία που αναμένονται τον Μάρτιο.

Δείτε ακόμα: Spotify: Επιτυχές τρίμηνο με αύξηση συνδρομητών και εσόδων

“Υπάρχει πραγματική ένταση μεταξύ του να προσφέρουμε έναν εύκολο τρόπο να προσφέρουμε αυτή τη διαλειτουργικότητα σε τρίτους, ενώ ταυτόχρονα διατηρούμε το ράβδο απορρήτου, ασφάλειας και ακεραιότητας του WhatsApp,” λέει ο Brouwer στο Wired. “Νομίζω ότι είμαστε αρκετά ευχαριστημένοι με το αποτέλεσμα.

Το WhatsApp κάνει την αλλαγή επειδή η Meta θεωρείται “ψηφιακή πύλη” σύμφωνα με τον DMA. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να ακολουθήσει ένα σύνολο κανόνων με στόχο την προώθηση του ανταγωνισμού μεταξύ διαφορετικών ψηφιακών υπηρεσιών. Αν και ο DMA τέθηκε επίσημα σε ισχύ το προηγούμενο έτος, η ΕΕ δίνει στις πύλες όπως η Meta μέχρι τον Μάρτιο του 2024 για να συμμορφωθούν. Εξακολουθούμε να μην γνωρίζουμε εάν αυτές οι αλλαγές θα τεθούν σε ισχύ μόνο στην ΕΕ ή αν θα είναι διαθέσιμες και σε άλλα μέρη του κόσμου. Το The Verge επικοινώνησε με το WhatsApp για σχόλιο αλλά δεν έλαβε άμεση απάντηση.

Δείτε επίσης: Η Nothing επιβεβαιώνει το Phone 2A μετά τις φήμες

Είδαμε μια εικόνα του τι θα μπορούσαν να είναι τα μηνύματα τρίτων στο WhatsApp όταν το WABetaInfo εντόπισε μια νέα ενότητα “Μηνύματα τρίτων” το προηγούμενο έτος. Αυτό συμφωνεί με αυτό που λέει ο Brouwer στο Wired, καθώς αναφέρει ότι οι χρήστες που ενεργοποιούν το χαρακτηριστικό θα λαμβάνουν μηνύματα από άλλες πλατφόρμες σε μια νέα ενότητα του inbox τους. Το WhatsApp προγραμματίζει να αποκαλύψει περισσότερα σχετικά με τα σχέδιά του τον επόμενο μήνα και θα έχει “αρκετούς μήνες” για να εφαρμόσει την αλλαγή.

Πηγή πληροφοριών: theverge.com

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS