ΑρχικήinetRowan Atkinson: Κατηγορείται για την πτώση των πωλήσεων EV οχημάτων

Rowan Atkinson: Κατηγορείται για την πτώση των πωλήσεων EV οχημάτων

Η Βουλή των Λόρδων κατηγορεί τον βρετανό κωμικό και ηθοποιό Rowan Atkinson για τη μείωση των πωλήσεων EV (ηλεκτρικών) οχημάτων, επειδή κατάφερε να αποδώσει αρνητική εικόνα για τα ηλεκτρικά οχήματα.

Rowan Atkinson ηλεκτρικά οχήματα

Το άρθρο του Rowan Atkinson στο Guardian του 2023 αποκαλύπτει τις αντιλήψεις του, ισχυριζόμενος ότι τα EV Αδεν είναι τόσο φιλικά προς το περιβάλλον όσο φαίνονται. Η επιτροπή περιβάλλοντος και κλιματικής αλλαγής της Βουλής των Λόρδων επιβεβαιώνει αυτή την επίδραση. Παράγοντες όπως το υψηλό κόστος, η έλλειψη υποδομής φόρτισης και η έλλειψη πληροφόρησης εμποδίζουν τη μετάβαση σε ηλεκτρικά οχήματα.

Διαβάστε επίσης: Ferrari: Δοκιμάζει το Tesla Model S Plaid πριν το πρώτο της EV

Η απόφαση του Ηνωμένου Βασιλείου να απαγορεύσει τις πωλήσεις επιβατικών οχημάτων με κινητήρα εσωτερικής καύσης από το 2035 αποτελεί μέρος της προσπάθειας για μείωση των εκπομπών αερίων.Οι ενέργειες αυτές έχουν επίδραση στην αγορά των αυτοκινήτων και απαιτούν ολοκληρωμένη πολιτική δράση και ενημέρωση για να αντιμετωπιστούν οι προκλήσεις της μετάβασης σε βιώσιμες μορφές κινητικότητας.

Οι πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων αναπτύσσονται αργά παγκοσμίως λόγω της οικονομικής πίεσης. Η Volkswagen αναστέλλει τα σχέδια για νέα εργοστάσια μπαταριών λόγω μειωμένης ζήτησης στην Ευρώπη. Η GM μειώνει τους στόχους της για ηλεκτρικά οχήματα. Σε χώρες όπως η Αυστραλία και το Ηνωμένο Βασίλειο, το υψηλότερο κόστος και ανεπαρκής υποδομή φόρτισης επηρεάζουν τις πωλήσεις. Παρόλα αυτά, στην Αυστραλία, οι πωλήσεις ηλεκτρικών αυξήθηκαν κατά 161% το 2023, με την Tesla και την BYD να κατακτούν την πρώτη θέση στην αγορά.

Rowan Atkinson EV

Δείτε περισσότερα: Toyota: Ο CEO προβλέπει ότι τα ηλεκτρικά οχήματα θα αποτελούν μόνο το 30% της αγοράς

Παρά τις ενθαρρυντικές εξελίξεις, οι επικεφαλής των βιομηχανιών εκδηλώνουν ανησυχία για τη μείωση της ζήτησης, με την προτίμηση να επικεντρώνεται σε μεγάλα οχήματα που λειτουργούν με καύσιμα, αντί σε ηλεκτρικά.

Πηγή: news.com

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS