ΑρχικήUpdatesΤώρα το Google Maps ενσωματώνει δεδομένα καιρού στο Android

Τώρα το Google Maps ενσωματώνει δεδομένα καιρού στο Android

Maps καιρός

ΣΥΝΟΨΗ:

  • Μήνες μετά την εισαγωγή του χαρακτηριστικού στους χρήστες iOS, το Google Maps για Android πλέον εμφανίζει τις τοπικές καιρικές συνθήκες, επιτρέποντας στους χρήστες να σχεδιάζουν εύκολα τα ταξίδια τους και να πακετάρουν ανάλογα χωρίς να βασίζονται σε άλλες πηγές.
  • Τα δεδομένα καιρού εμφανίζονται σε ένα μικρό παράθυρο κάτω από τη γραμμή αναζήτησης, περιλαμβάνοντας το εικονίδιο του τρέχοντος καιρού, τη θερμοκρασία και το δείκτη ποιότητας αέρα, με επιπλέον πληροφορίες, όπως η ώριμη πρόβλεψη θερμοκρασίας στην επεκτεινόμενη προβολή.
  • Παρόλο που η ενσωμάτωση κυκλοφορεί στο Android, ενδέχεται να μην είναι διαθέσιμη σε όλες τις συσκευές ακόμη, υποδεικνύοντας μια σταδιακή εφαρμογή. Οι χρήστες μπορούν να δοκιμάσουν να ενημερώσουν την εφαρμογή ή να την επανεκκινήσουν για να το επιβεβαιώσουν.

Δείτε επίσης: Google Maps: ΑΙ στην Υπηρεσία του Εντοπισμού για νέους Δρόμους

Το Google Maps διαθέτει αποτελεσματικά εργαλεία αναζήτησης ενσωματωμένα στις περισσότερες από τις εφαρμογές του, και το περσινό Multisearch για το Lens είναι ένα παράδειγμα της γενικής κατεύθυνσης της εταιρείας. Το Multisearch επιτρέπει τη χρήση πολλαπλών συνδυασμένων προτροπών μεικτών μέσων στο Lens, όπως μια συνδυασμένη εικόνα και κείμενο για να μειώσει τις επόμενες αναζητήσεις στο Google και τη μετάβαση μεταξύ εφαρμογών από την ίδια εταιρεία. Τώρα, το Maps για Android μας φέρνει μια αλλαγή κατά παρόμοιο τρόπο – εμφανίζοντας τοπικές καιρικές συνθήκες.

Για να είμαστε σαφείς, το Google Maps στο iOS απολαμβάνει αυτό το χαρακτηριστικό εδώ και καιρό, και η ενσωμάτωση στο Android ήταν αναπόφευκτη. Είδαμε το χαρακτηριστικό να εμφανίζεται πρώτα τον Οκτώβριο, αλλά φαίνεται να κυκλοφορεί ευρέως τώρα, με έκδοση 11.113. Για να σας εξοικονομήσει τον κόπο της αναζήτησης πληροφοριών καιρού για ένα μέρος που σκοπεύετε να επισκεφτείτε, το Google Maps σας εμφανίζει τώρα τις πληροφορίες καιρού για την περιοχή στην οθόνη σε ένα μικρό παράθυρο κάτω από τη γραμμή αναζήτησης.

Maps καιρός

Οι πληροφορίες για τον καιρό θα παραμένουν ορατές όσο πανοραμίζεστε γύρω από το χάρτη, εξαφανιζόμενες όταν επιλέγετε οτιδήποτε στο χάρτη ή αφήνετε μια πινέζα. Η μικρή θήκη περιλαμβάνει ένα εικονίδιο για τον τρέχοντα καιρό, την τρέχουσα θερμοκρασία και τον δείκτη ποιότητας αέρα στην περιοχή. Οι προσεκτικοί χρήστες μπορεί να παρατηρήσουν ότι το σετ εικονιδίων που χρησιμοποιείται εδώ διαφέρει από την εφαρμογή Καιρού της Google, αλλά το πάτημα στο πλαίσιο λειτουργεί ακριβώς όπως θα περίμεναν.

Δείτε ακόμα: Google Maps: Θα παρέχουν στους οδηγούς EV πληροφορίες για το εύρος της μπαταρίας σε πραγματικό χρόνο

Το πλαίσιο σάς εμφανίζει επιπλέον πληροφορίες για την επιλεγμένη περιοχή, συμπεριλαμβανομένης της ώριμης πρόβλεψης θερμοκρασίας και καιρικών συνθηκών για την ημέρα, την περιγραφή των τρεχουσών συνθηκών, τη θερμοκρασία “αισθάνεται όπως”, και τις αναμενόμενες υψηλές και χαμηλές θερμοκρασίες για την ημέρα. Ο δείκτης ποιότητας αέρα εμφανίζεται σε ένα ξεχωριστό τμήμα ακριβώς κάτω από την ωριαία πρόβλεψη, και το πάτημα αυτού ανοίγει το επίπεδο επικάλυψης AQI στο Maps, το οποίο μοιάζει με έναν χάρτη θερμοκρασίας. Η Google εμφανίζει χρήσιμα την τοπική κλίμακα AQI και μια περιγραφή του τρέχοντος δείκτη σε μια κάρτα στο κάτω μέρος.

Με αυτές τις πληροφορίες καιρού τώρα ορατές απευθείας στο Maps, μπορείτε εύκολα να αποφύγετε την προγραμματισμένη επίσκεψη σε μέρη με άσχημο καιρό. Σε κάθε περίπτωση, μπορεί να σας βοηθήσει να πακετάρετε κατάλληλα για μικρά ταξίδια εκτός περιοχής, χωρίς να βασίζεστε στην περιγραφή κάποιου για τις συνθήκες εκεί, ή να ξοδέψετε περισσότερο χρόνο στην αναζήτηση.

Η ενσωμάτωση έχει ήδη ξεκινήσει στο Android, αλλά δεν τη βλέπουμε σε όλες μας τις συσκευές ακόμη, υποδεικνύοντας ότι πρόκειται για μια σταδιακή εφαρμογή. Μπορείτε να δοκιμάσετε να ελέγξετε για ενημερώσεις στο Maps στο Play Store, να ρυθμίσετε τις αυτόματες ενημερώσεις, ή απλώς να κλείσετε την εφαρμογή και να την επανεκκινήσετε αν τρέχετε ήδη την τελευταία έκδοση. Εάν αυτές οι μέθοδοι δεν λειτουργήσουν, μπορεί να χρειαστεί να περιμένετε για μια αλλαγή από την Google.

Πηγή: androidpolice

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS