ΑρχικήGaming1 στους 5 gamers αναγνωρίζεται ως LGBTQ, αλλά η κοινότητα υποεκπροσωπείται στα...

1 στους 5 gamers αναγνωρίζεται ως LGBTQ, αλλά η κοινότητα υποεκπροσωπείται στα videogames

Η παρουσία των LGBTQ gamers στο gaming καλείται να αναδείξει τη σημασία της αναπαράστασης στον κόσμο των βιντεοπαιχνιδιών.

Παρά το γεγονός ότι οι LGBTQ άνθρωποι αποτελούν σχεδόν ένα πέμπτο όλων των ενεργών gamers στις Ηνωμένες Πολιτείες, μόνο το 2% όλων των βιντεοπαιχνιδιών έχουν LGBTQ ιστορίες ή χαρακτήρες, σύμφωνα με ένα νέο έκθεμα της GLAAD.

Είμαστε σχεδόν αόρατοι στις αναπαραστάσεις των παιχνιδιών παρά το γεγονός ότι αποτελούμε σημαντικό ποσοστό των gamers,” δήλωσε η πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της GLAAD, Sarah Kate Ellis, στο έκθεμα.

Δείτε επίσης: Hearthstone: Ενημέρωση Year Of The Pegasus Core Set

Άλλα ευρήματα στο έκθεμα περιλαμβάνουν το 72% των LGBTQ gamers να λένε ότι το να βλέπουν χαρακτήρες με την ίδια σεξουαλική ταυτότητα ή ταυτότητα φύλου “να αναπαρίστανται καλά τους κάνει να νιώθουν καλύτερα για τον εαυτό τους,” με το ποσοστό να είναι υψηλότερο μεταξύ των νεότερων ηλικιακών ομάδων, στο 78% για εκείνους ηλικίας 13 έως 17 ετών.

Το report σημειώνει επίσης ότι το 68% των LGBTQ gamers “εύχονται να υπήρχαν περισσότερες LGBTQ ιστορίες στα παιχνίδια.”

Δείτε ακόμα: Κυκλοφόρησε το τρέιλερ του Deadpool & Wolverine της Marvel!

“Τα παιχνίδια προσφέρουν την ευκαιρία να εξερευνήσουμε φανταστικούς κόσμους, να βιώσουμε αφηγήσεις με νέους τρόπους, να προσομοιώσουμε την καθημερινή ζωή και να αναπαραστήσουμε πραγματικά γεγονότα από κλειδαριές ιστορίας έως σύγχρονα αθλητικά γεγονότα,” δηλώνει το έκθεμα. “Καθώς οι LGBTQ άνθρωποι υπάρχουν στον κόσμο μας, πρέπει να συμπεριλαμβάνονται σε αυτούς τους φανταστικούς ή αναπαραστατικούς κόσμους.”

Το έκθεμα σημειώνει επίσης ότι το 70% των LGBTQ gamers και το 46% των μη-LGBTQ gamers είπαν ότι “είναι λιγότερο πιθανό να αγοράσουν ή να παίξουν ένα παιχνίδι εάν περιέχει επιβλαβείς τρόπους ή στερεότυπα σχετικά με την κοινότητα LGBTQ.

Δείτε επίσης: Οι Οπαδοί του Elden Ring Παρακαλούν για το DLC Shadow of the Erdtree

Μια έρευνα Ipsos από τον Ιούνιο του περασμένου έτους βρήκε ότι περίπου το 9% των ενηλίκων σε όλο τον κόσμο αναγνωρίζονται ως LGBTQ. Η έρευνα επίσης έδειξε ότι το 3% από αυτούς από διάφορες περιοχές του κόσμου αναγνωρίζονται ως λεσβίες ή ομοφυλόφιλοι, το 4% αναγνωρίζεται ως διφορούμενοι, το 0,9% αναγνωρίζεται ως πανσέξουαλ και το 0,9% αναγνωρίζεται ως ασεξουαλικοί. Η έρευνα τόνισε επίσης ότι τα μέλη της Γενιάς Z ήταν πάνω από διπλάσια πιθανότητα να αναγνωριστούν ως διφορούμενοι, πανσέξουαλ ή ασεξουαλικοί σε σύγκριση με τους μειλινιάλς.

Η έρευνα της GLAAD πραγματοποιήθηκε από την Nielsen Games από τον Ιούνιο του 2023 έως τον Αύγουστο του 2023, με 1.452 απαντήσεις.

Πηγή πληροφοριών: thehill.com

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS