ΑρχικήGamingΗ Hasbro Ανακοινώνει Κέρδη $90 Εκατομμυρίων από το Baldur's Gate 3

Η Hasbro Ανακοινώνει Κέρδη $90 Εκατομμυρίων από το Baldur’s Gate 3

Η ανακοίνωση της Hasbro για τα οικονομικά της αποτελέσματα και την επιτυχία του Baldur’s Gate 3 προβάλλει τη σημασία των βιντεοπαιχνιδιών.

Η ανακοίνωση της Hasbro για τα οικονομικά της αποτελέσματα και την επιτυχία του Baldur's Gate 3 προβάλλει τη σημασία των βιντεοπαιχνιδιών

Η μητρική εταιρεία της Wizards of the Coast, η Hasbro, ανακοίνωσε σήμερα χαμηλότερα από τα αναμενόμενα οικονομικά αποτελέσματα, αλλά έκανε καλό βήμα σε έναν τομέα: Η εταιρεία δήλωσε ότι έχει κερδίσει περίπου 90 εκατομμύρια δολάρια μέσω της συμφωνίας άδειας χρήσης με τη Larian για το Baldur’s Gate 3.

Η Hasbro ανέφερε στην οικονομική της έκθεση για ολόκληρο το έτος ότι ο συνολικός της τζίρος μειώθηκε κατά 15%, λόγω πτώσης 19% στον τομέα των προϊόντων καταναλωτή και πτώσης 31% στον τομέα της ψυχαγωγίας. Αλλά οι τομείς Wizards of the Coast και ψηφιακών παιχνιδιών αυξήθηκαν κατά 10%, “με κίνητρο την αύξηση των εσόδων από άδειες ψηφιακών παιχνιδιών πίσω από το Baldur’s Gate 3 από τη Larian Studios και το Monopoly Go! από τη Scopely.”

Δείτε επίσης: Sony: Αγοράζει το 50% της μουσικής του Michael Jackson για 600 εκατ.$

“Το Baldur’s Gate είχε άλλο ένα καλό τρίμηνο,” δήλωσε η επικεφαλής οικονομικός διευθυντής της Hasbro, Gina Goetter, σε μια τηλεδιάσκεψη με επενδυτές. “Νομίζω ότι για το σύνολο του έτους, το Baldur’s Gate είχε περίπου 90 εκατομμύρια δολάρια εσόδων.”

Το Baldur’s Gate 3 είναι ένα τεράστιο επιτυχημένο παιχνίδι, όπως έχουμε ξαναπεί, αλλά αυτό πρέπει να τονιστεί: Ο μέσος όρος συνυπαρξίας παικτών τις τελευταίες 30 ημέρες είναι σχεδόν 131.000 και παραμένει στα 10 πιο παιγμένα παιχνίδια στο Steam, μια εντυπωσιακή επίτευξη για ένα παιχνίδι φαντασίας RPG με εστίαση στον ενιαίο παίκτη που κυκλοφόρησε πριν από έξι μήνες. Επίσης, παραμένει δυνατό στη λίστα με τους κορυφαίους πωλητές του Steam.

Δείτε ακόμα: SONY: Εφαρμόζει IPO μετά τη μείωση πωλήσεων του PS5

Το Baldur’s Gate 3 έχει ήδη ξεπεράσει τις 500.000 κριτικές χρηστών στο Steam (αν και ο πραγματικός συνολικός αριθμός είναι περίπου 560.000), και εξακολουθεί να έχει μια “συντριπτικά θετική” αξιολόγηση, με 96% των κριτικών χρηστών να είναι θετικές. Ο διευθύνων σύμβουλος της Larian, Swen Vincke, είπε στο Twitter ότι η ανταπόκριση από τους παίκτες “ήταν αγνή χαρά”.

Η Goetter είπε ότι τα έσοδα από το Baldur’s Gate 3 “θα αρχίσουν να μειώνονται” μέσα στο 2024, αλλά η Hasbro αναμένει να συνεχίσει να βγάζει χρήματα από αυτό για πολλά χρόνια ακόμα. “Το Baldur’s Gate 3 από τους συνεργάτες μας της Larian συνεχίζει να κερδίζει βραβεία σε όλο τον κόσμο και είναι ένα από τα υψηλότερα αξιολογημένα βιντεοπαιχνίδια όλων των εποχών,” είπε ο CEO Chris Cocks κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης. “Αναμένουμε μια μακρά ουρά έως το 2024 και μετά για αυτή τη μεγάλη επιτυχία.”

Δείτε επίσης: Microsoft: Ίσως φέρει τα Starfield και Indiana Jones στο PS5

Δεν υπήρξε αναφορά σε ενδεχόμενο Baldur’s Gate 4 κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης, αλλά – καμία έκπληξη εδώ – ακούγεται σαν να υπάρχουν περισσότερα βιντεοπαιχνίδια βασισμένα στο D&D στο μέλλον, αν και σε σχετικά απώτερο μέλλον. Ο Cocks είπε ότι “τα βιντεοπαιχνίδια θα είναι προφανώς μια τεράστια ενίσχυση για το επιχειρηματικό μοντέλο του D&D,” και ότι “το Baldur’s Gate 3 είναι μόνο το πρώτο από αρκετά νέα βιντεοπαιχνίδια που θα κυκλοφορήσουν τα επόμενα πέντε έως δέκα χρόνια και που πιστεύω ότι θα συνεχίσουν να υποστηρίζουν αυτό το franchise.”

Όσον αφορά τη Larian, ήδη έχει ξεκινήσει προκαταρκτική δουλειά στο επόμενο παιχνίδι της, αν και δεν υπάρχει ένδειξη για το τι μπορεί να είναι: Ο Vincke είπε τον Ιανουάριο ότι “δεν είναι αυτό που νομίζετε” και προειδοποίησε επίσης ότι “θα περάσει αρκετός καιρός” πριν από τον χρόνο που η Larian είναι έτοιμη να μιλήσει γι’ αυτό.

Πηγή πληροφοριών: pcgamer.com

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS