ΑρχικήinetΤο Reddit πωλεί περιεχόμενο χρηστών σε εταιρεία AI

Το Reddit πωλεί περιεχόμενο χρηστών σε εταιρεία AI

Σύμφωνα με αναφορές, το Reddit έχει συνάψει συμφωνία με μια μεγάλη εταιρεία AI, ώστε να της πουλάει περιεχόμενο χρηστών για εκπαιδευτικούς σκοπούς.

Δείτε επίσης: Reddit: Νέες ενημερώσεις βελτιώνουν τη διαδικασία αναζήτησης
Reddit περιεχόμενο χρηστών

Το συμβόλαιο υπολογίζεται ότι αξίζει περίπου 60 εκατομμύρια δολάρια ετησίως, και έρχεται σε μια περίοδο όπου η εταιρεία επιδιώκει να μεγιστοποιήσει την αξία της εν όψει μιας δημόσιας προσφοράς μετοχών.

Η εταιρεία φέρεται να αποκάλυψε τη συμφωνία σε υποψήφιους επενδυτές κατά τη δημόσια προσφορά μετοχών (IPO).

Εταιρείες Τεχνητής Νοημοσύνης όπως η OpenAI μέχρι στιγμής έχουν εκπαιδεύσει τα μεγάλα γλωσσικά μοντέλα τους μέσω της συλλογής δεδομένων από τον ιστό, χωρίς να ζητούν άδεια ούτε από ιστότοπους ούτε από χρήστες. Αυτή η πρακτική αρχίζει να αμφισβητείται όλο και περισσότερο, με αποτέλεσμα εταιρείες να επιδιώκουν συμφωνίες με διάφορες ιστοσελίδες, πληρώνοντας ετήσια αμοιβή για το δικαίωμα χρήσης του περιεχομένου τους για την εκπαίδευση νέων μοντέλων.

Για παράδειγμα, η Apple αναφέρθηκε το προηγούμενο έτος ότι διαπραγματεύεται το δικαίωμα να εκπαιδεύσει τα δικά της μοντέλα Τεχνητής Νοημοσύνης χρησιμοποιώντας ειδήσεις από αρκετές εταιρείες μέσων ενημέρωσης.

Δείτε ακόμα: Reddit: Πρόβλημα με Προσβλητικές Λέξεις στους Συνδέσμους του

Ωστόσο, η εκπαίδευση μοντέλων σε περιεχόμενο που δημιουργήθηκε από τον χρήστη είναι αμφιλεγόμενη. Οι όροι και οι προϋποθέσεις του Reddit μπορεί να το καθιστούν νόμιμη την πώληση του περιεχομένου των χρηστών, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι οι ίδιοι οιχρήστες θα είναι ευχαριστημένοι.

Το Reddit βρέθηκε σε μπελάδες όταν αποφάσισε να χρεώνει απαγορευτικά ποσά για την πρόσβαση στο API που τροφοδοτούσε εφαρμογές τρίτων (πρώην) όπως το Apollo. Αυτό οδήγησε σε εκτεταμένες διαμαρτυρίες από δημιουργούς και χρήστες, με την εταιρεία να τους απειλεί με αντίποινα.

Μια συγκεκριμένη ανησυχία αφορούσε την επίδραση στους αναπήρους διαμεσολαβητές, οι οποίοι είχαν βασιστεί στα χαρακτηριστικά προσβασιμότητας των εφαρμογών τρίτων.

Αν και πολλά subreddits έγιναν “dark,” περιορίζοντας την πρόσβαση στα υπάρχοντα μέλη, μερικά άλλα βρήκαν μια εξυπνη εναλλακτική λύση: την εφαρμογή μιας ετικέτας NFSW, η οποία αποτρέπει το Reddit από το να πουλά διαφημίσεις σε αυτά. Μερικά από τα subreddits που υιοθέτησαν αυτήν την τακτική περιλαμβάνουν το r/HomeKit και το r/HomePod.

Δείτε επίσης: Reddit: Hackers έκλεψαν source code και εσωτερικά δεδομένα

Οι χρήστες του Reddit έχουν εκφράσει διάφορες αντιδράσεις για αυτήν την κατάσταση. Πρώτον, πολλοί από αυτούς έχουν εκφράσει ανησυχία για την προστασία των προσωπικών τους δεδομένων και την ιδιωτικότητά τους. Δεύτερον, ορισμένοι χρήστες έχουν αναφέρει ότι αισθάνονται προδομένοι από την πλατφόρμα, καθώς θεωρούν ότι το περιεχόμενο που δημιουργούν θα πρέπει να παραμείνει στην κοινότητα του Reddit και να μην πωλείται. Τρίτον, μερικοί χρήστες έχουν αναφέρει ότι θα αναθεωρήσουν την χρήση του Reddit ή θα την διακόψουν εντελώς εάν η πώληση περιεχομένου συνεχιστεί. Τέλος, υπάρχει μια ομάδα χρηστών που ζητούν περισσότερη διαφάνεια από την διαχείριση του Reddit σχετικά με το πώς και γιατί το περιεχόμενο των χρηστών πωλείται.

Πηγή: 9to5mac

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS