ΑρχικήsecurityΠανεπιστήμιο του Cambridge και του Manchester γίνονται στόχοι από την χάκινγκ συμμορία...

Πανεπιστήμιο του Cambridge και του Manchester γίνονται στόχοι από την χάκινγκ συμμορία “Anonymous Sudan”

Η χάκινγκ συμμορία με την ονομασία Anonymous Sudan εμπλέκεται σε μια σειρά επιθέσεων Distributed Denial of Service (DDoS) κατά προτεσταντικών πανεπιστημίων στο Ηνωμένο Βασίλειο, συμπεριλαμβανομένων του Πανεπιστημίου του Cambridge και του Πανεπιστημίου του Manchester.

Anonymous Sudan συμμορία

Διαβάστε επίσης: Anonymous Sudan: Χάκαραν το X για να πιέσουν τον Elon Musk

Ο όμιλος, που υποτίθεται ότι χρησιμοποιεί το botnet Skynet, αναβάθμισε πρόσφατα τις δυνατότητές του. Σε μια δημοσίευση που αποδίδεται στη χάκινγκ ομάδα, οι Anonymous Sudan ανέφεραν τους λόγους για την επίθεση, συμπεριλαμβανομένης της αντιληπτής υποστήριξης του Ηνωμένου Βασιλείου στο Ισραήλ.

Αν και οι ισχυρισμοί σχετικά με τις κυβερνοεπιθέσεις στο Πανεπιστήμιο του Cambridge και το Πανεπιστήμιο του Manchester είναι σοβαροί, κανένα από τα δύο ιδρύματα δεν έχει ακόμη εκδώσει επίσημες δηλώσεις ή απαντήσεις. Μέχρι τώρα, οι ιστοσελίδες τους παραμένουν λειτουργικές χωρίς εμφανή ίχνη κυβερνοεπίθεσης.

Ωστόσο, οι χάκερς παραδέχτηκαν αυτές τις επιθέσεις κατά των πανεπιστημίων στον, δηλώνοντας: “Διεξήγαμε μια ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ κυβερνοεπίθεση στην ψηφιακή υποδομή δύο από τα μεγαλύτερα πανεπιστήμια του Ηνωμένου Βασιλείου, το Πανεπιστήμιο του Cambridge και το Πανεπιστήμιο του Manchester. Ο λόγος για την επίθεση: Η ανεξέλεγκτη υποστήριξη του Ηνωμένου Βασιλείου προς το Ισραήλ και η συνενοχή στη συνεχιζόμενη γενοκτονία στη Γάζα, καθώς και στις στρατιωτικές επιδρομές στην Υεμένη. Ως εκ τούτου, διεκδικούμε οποιαδήποτε ζημία στα παραπάνω πανεπιστήμια και κάθε παρεμπιπτόντως καταγγέλλουμε τις ενέργειες αυτές.

Anonymous Sudan συμμορία

Πέρα από τα συγκεκριμένα περιστατικά, τα κολέγια και τα πανεπιστήμια γίνονται όλο και περισσότερο στόχοι κυβερνοεπιθέσεων. Ο πλούτος των προσωπικών, οικονομικών και εμπιστευτικών δεδομένων, μαζί με σημαντικά ερευνητικά ευρήματα, κάνουν τα ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης ελκυστικούς στόχους για τους κινδύνους.

Ποιοί είναι οι Anonymous Sudan;

Οι Anonymous Sudan, μια συμμορία χάκινγκ, έχουν συμμετάσχει σε πολλαπλές παγκόσμιες επιθέσεις άρνησης υπηρεσιών (DDoS) από τις αρχές του 2023. Παρά τη δήλωσή τους ότι προέρχονται από το Σουδάν και στοχεύουν σε “αντιμουσουλμανική δραστηριότητα”, η πραγματική τους καταγωγή ίσως συνδέεται με τη Ρωσία, αλλά ακόμη παραμένει ασαφής.

Με τη χρήση δημόσιων προειδοποιήσεων και προπαγάνδας, κατάφεραν να κεντρίσουν το ενδιαφέρον, αλλά αυτό ήταν μόνο ένα από τα πολλά μέσα που χρησιμοποιήθηκαν σε επιθέσεις DDoS. Τα κίνητρά τους, που επικαλύπτονταν από τη συνεργασία με ομάδες όπως η Killnet, ξεπερνούσαν τις απλές ιδεολογικές αναζητήσεις.

Οι ύποπτοι δεσμοί με τη Ρωσία πηγάζουν από γλωσσικές ομοιότητες. Η συμμορία Anonymous Sudan κυρίως χρησιμοποίησε τακτικές DDoS, με επιθέσεις σε στόχους με κακόβουλη κυκλοφορία και συχνά προαναγγέλλοντας τις ενέργειές της μέσω δημόσιων απειλών.

Anonymous Sudan συμμορία

Δείτε περισσότερα: H Anonymous Sudan λέει ότι έκλεψε credentials για Microsoft accounts – Η εταιρεία το αρνείται

Οι τακτικές των χάκερς περιλαμβάνουν μολύνσεις HTTP και εκμετάλλευση ενοικιαζόμενων συμπλέγματων διακομιστών, υπονοώντας σημαντική οικονομική υποστήριξη. Ο τρόπος λειτουργίας τους προκάλεσε ανησυχία και αβεβαιότητα, καθώς οι πραγματικές προθέσεις και η προέλευσή τους παρέμειναν ασαφείς.

Πηγή: thecyberexpress.com

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS