ΑρχικήUpdatesMercedes-Benz: Αλλάζει τα σχέδιά της σχετικά με τα EV οχήματα

Mercedes-Benz: Αλλάζει τα σχέδιά της σχετικά με τα EV οχήματα

Η Mercedes-Benz αλλάζει τα σχέδιά της σχετικά με τα ηλεκτρικά οχήματα (EV), καθώς προγραμματίζει να συνεχίσει την κατασκευή αυτοκινήτων που λειτουργούν με φυσικό αέριο μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του 2030.

Mercedes-Benz EV

Η πολυτελής βιομηχανία αυτοκινήτων είχε ανακοινώσει παλαιότερα ότι όλα τα νεότερα μοντέλα οχημάτων θα είναι αποκλειστικά ηλεκτρικά από το 2025 και μετά.

Διαβάστε ακόμη: Πώς ένα GitHub token εξέθεσε source code της Mercedes-Benz;

Ωστόσο, η Mercedes ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι αποσύρεται από τη δέσμευσή της να παράγει αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα (EV), σκοπεύοντας να παράγει την επόμενη δεκαετία οχήματα που λειτουργούν με φυσικό αέριο.

Η Mercedes-Benz στοχεύει στην πώληση EV (ηλεκτρικών) οχημάτων αντιπροσωπεύοντας το 50%, χωρίς όμως να αποσύρει τα υβριδικά και τα βενζινοκίνητα μέσα στα επόμενα χρόνια.

Αφού τα καθαρά κέρδη της αυτοκινητοβιομηχανίας μειώθηκαν κατά 21% το 4ο τρίμηνο, η Mercedes επιβραδύνει αυτή τη μετάβαση, ισχυρίζοντας ότι μέχρι τη δεκαετία του 2030 «θα είναι σε θέση να καλύψει διαφορετικές ανάγκες των πελατών».

Η Mercedes σημείωσε πτώση εσόδων το τέταρτο τρίμηνο σε μεγάλες περιοχές, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ (-7,4%) και της Γερμανίας (-2,8%).

Παρά την αύξηση των συνολικών εσόδων κατά 2,1% στα 153,2 δισ. δολάρια για ολόκληρο το έτος, τα λειτουργικά κέρδη μειώθηκαν κατά 4% το 2023, φθάνοντας τα 19,7 δισ. δολάρια.

Αν και, τα ηλεκτροκίνητα οχήματα, συμπεριλαμβανομένων των υβριδικών, αντιπροσώπευσαν το 21,8% των πωλήσεων στο 4ο τρίμηνο, με μερίδιο 19,7% το 2023, η Mercedes ανέφερε, πως προβλέπει τα ηλεκτρικά οχήματα και τα υβριδικά να αντιπροσωπεύουν μεταξύ 19% και 21% των πωλήσεων φέτος.

Οι πωλήσεις αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων αυξήθηκαν κατά 61,3% το 2023 σε 240.668, ενώ οι πωλήσεις PHEV μειώθηκαν κατά 12,5%. Τα φορτηγά Mercedes-Benz παρουσίασαν αύξηση 7,8% στις πωλήσεις τους το προηγούμενο έτος, με τα ηλεκτροκίνητα οχήματα να αντιστοιχούν στο 5,1%.

Η Mercedes εντάσσεται στον κλάδο των αμερικανικών αυτοκινητοβιομηχανιών Ford και GM, οι οποίες πρόσφατα απέρριψαν τις πρωτοβουλίες για ηλεκτρικά οχήματα.

Δείτε περισσότερα: 2024 Mercedes E-Class: Καταφθάνει ανανεωμένο

Η αυτοκινητοβιομηχανία ανέφερε υψηλότερο πληθωρισμό, αυξημένο κόστος αλυσίδας εφοδιασμού και αυξημένες δαπάνες για μελλοντική τεχνολογία και οχήματα, με αποτέλεσμα χαμηλότερα μικτά κέρδη.

Mercedes-Benz ηλεκτρικά οχήματα

Η Mercedes προβλέπει ότι τα μελλοντικά ηλεκτρικά της θα έχουν σημαντική επίδραση, με μείωση κόστους περίπου 30%. Η εταιρεία αυτοκινήτων ανακοίνωσε ότι τα κύρια ηλεκτρικά οχήματα που θα βασίζονται στην επερχόμενη MMA πλατφόρμα, όπως το ηλεκτρικό CLA, θα έχουν εμβέλεια περίπου 750 χιλιόμετρα σύμφωνα με τον κύκλο WLTP. Επιπλέον, θα έχουν αυτονομία έως 400 χιλιόμετρα με μια γρήγορη φόρτιση 15 λεπτών.

Πηγή: electrek.co

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS