ΑρχικήSecurityΕντοπίστηκαν 21 νέες οικογένειες malware που στοχεύουν χρήστες Mac

Εντοπίστηκαν 21 νέες οικογένειες malware που στοχεύουν χρήστες Mac

Εντοπίστηκαν 21 νέες οικογένειες malware που επιτίθενται σε χρήστες Mac

Η άνοδος των προϊόντων της Apple έχει κάνει τους χρήστες Mac τους πρωταρχικούς στόχους για τους χάκερ που χρησιμοποιούν malware για να τους παραβιάσουν.

Στο παρελθόν, τα Mac θεωρούνταν πάντα πιο ασφαλή. Ως εκ τούτου, αυτό κάνει τους χρήστες τους λιγότερο αγχωμένους για να διασφαλίσουν ότι είναι ασφαλείς.

Οι χάκερ βέβαια επωφελούνται από αυτές τις αδυναμίες και βρίσκουν τρόπο να υποκλέψουν τα ευαίσθητα δεδομένα που είναι αποθηκευμένα σε υπολογιστές Apple.

Ερευνητές κυβερνοασφάλειας στο Jamf εντόπισαν πρόσφατα 21 νέες οικογένειες malware που διαπιστώθηκε ότι επιτίθενται σε χρήστες Mac.

mac malware
Εντοπίστηκαν 21 νέες οικογένειες malware που στοχεύουν χρήστες Mac

Εντοπίστηκαν 21 νέες οικογένειες malware που στοχεύουν Mac

Περισσότερες από 15 εκατομμύρια συσκευές αναλύθηκαν παγκοσμίως το 4ο τρίμηνο του 2023 από το Security 360 σε 90 χώρες (macOS, iOS/iPad, Android, Windows) για να μετρηθεί ο πραγματικός αντίκτυπος των τάσεων ασφάλειας στον πραγματικό κόσμο.

Η αναφορά κακόβουλου λογισμικού της Jamf για το 2024 αποκαλύπτει ότι το 9% των χρηστών κινητών έπεσαν θύματα phishing και το 20% των εταιρειών κινδύνευσαν λόγω ελαττωματικών ρυθμίσεων smartphone.

Το Jamf είναι μια υπηρεσία διαχείρισης συσκευών που αναφέρει ετησίως την ασφάλεια των smartphone. Πρόσφατα υποστηρίχθηκε ότι το 40% των χρηστών χρησιμοποιεί συσκευές με τρωτά σημεία και το 39% των οργανισμών έχει τουλάχιστον μία τέτοια συσκευή.

Αυτά τα δεδομένα υπογραμμίζουν τις αυξανόμενες ανησυχίες για τα iPhone παράλληλα με το Android. Αυτό σημειώνει επίσης μια αυξανόμενη τάση των χάκερ που στοχεύουν το οικοσύστημα της Apple με εξελιγμένες επιθέσεις, υπογραμμίζοντας την εστίαση στην ανάπτυξη δύσκολα ανιχνεύσιμων εκμεταλλεύσεων για το iOS/iPadOS.

Παρά την εστίαση της Apple στην ασφάλεια, η έκθεση της Jamf αποκαλύπτει την παραμέληση των πλατφορμών της. Για παράδειγμα, το FileVault, μια κρίσιμη δυνατότητα προστασίας δεδομένων, απενεργοποιήθηκε στο 36% των συσκευών που συμμετείχαν στην έρευνα.

Το 2023, το 3% των iPhone είχε απενεργοποιημένες οθόνες κλειδώματος και το 25% των οργανισμών είχε τουλάχιστον έναν χρήστη με αυτό το πρόβλημα.

Νέα Mac Malware Instances

Εδώ παρακάτω, έχουμε αναφέρει τα νέα Mac Malware instances:-

mac malware

Συστάσεις

Παρακάτω θα βρείτε και κάποιες σχετικές οδηγίες/συστάσεις που παρέχονται από τους ερευνητές της κυβερνοασφάλειας:

  • Μεγιστοποιήστε τους ελέγχους πολιτικής και ελαχιστοποιήστε τους agents χρησιμοποιώντας ολοκληρωμένα προϊόντα διαχείρισης και ασφάλειας.
  • “Δυναμώστε” τα endpoints ακολουθώντας τις συστάσεις του κλάδου ή των περιφερειακών βέλτιστων πρακτικών.
  • Φροντίστε να διαχειρίζεστε σωστά την έκθεση σε απειλές, διατηρώντας το λειτουργικό σύστημα και τις εφαρμογές ενημερωμένα με τις πιο πρόσφατες διαθέσιμες ενημερώσεις κώδικα και ενημερώσεις.
  • Εφαρμόστε άμυνα σε βάθος με τη χρήση πολυεπίπεδων μέτρων ασφαλείας.

Πηγή πληροφοριών: cybersecuritynews.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://secnews.gr
Be the limited edition.
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS