ΑρχικήUpdatesCFO της Qualcomm: Αναφορές πρωτοπορίας στα AI chip

CFO της Qualcomm: Αναφορές πρωτοπορίας στα AI chip

Ο σχεδιαστής και παραγωγός ημιαγωγών και εξοπλισμού τηλεπικοινωνιών Qualcomm (QCOM) παρουσίασε την πιο πρόσφατη γενιά των chip επεξεργαστών και των μοντέλων AI (τεχνητής νοημοσύνης) για smartphones στο MWC (Παγκόσμιο Συνέδριο Κινητής Τηλεφωνίας) του 2024 στη Βαρκελώνη, Ισπανία.

Δείτε επίσης: Galaxy Ring: Καλύτερη μπαταρία από τα Samsung smartwatches

Ο CFO (αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος) της Qualcomm, Akash Palkhiwala, συζητά με τον δημοσιογράφο του Yahoo Finance, Brad Smith, για το κέντρο τεχνητής νοημοσύνης της εταιρείας και τις εφαρμογές σε διάφορες συσκευές:

“Ήδη βλέπουμε τα οφέλη των μεγάλων μοντέλων γλώσσας σε κέντρα δεδομένων. Το έχουμε δει να εμφανίζεται στην οικονομική απόδοση ορισμένων από τους ανταγωνιστές μας. Νομίζω ότι το επόμενο βήμα είναι αυτά τα μοντέλα να εφαρμοστούν στο έπακρον, σε συσκευές μεγαλύτερης κλίμακας, και αυτό περιλαμβάνει όχι μόνο τα κινητά τηλέφωνα (smartphones), αλλά και τους Η/Υ, τα αυτοκίνητα και περεταίρω τις συσκευές IoT (Internet of Things), και αυτή είναι μια τεράστια ευκαιρία για τη Qualcomm, καθώς αυτά τα μοντέλα εφαρμόζονται σε αυτές τις συσκευές. οι επεξεργαστές μας θα είναι στην πρωτοπορία, κάνοντας αυτές τις εφαρμογές πολύ εύκολες για τους προγραμματιστές, για τους καταναλωτές και φέρνοντας μερικές απίστευτες νέες περιπτώσεις χρήσης για τους καταναλωτές να απολαμβάνουν.”

Qualcomm AI chip

Έτσι ο Akash Palkhiwala ερωτάται: “όταν σκέφτεστε αυτές τις συσκευές, αναφέρατε τα smartphone, θα έχουν όλα τα τηλέφωνα που θα κυκλοφορήσουν φέτος ή ίσως του χρόνου ένα είδος επεξεργαστή AI επάνω τους; Και τι σημαίνει αυτό για τα έσοδα και τις μικροδιαφορές στη Qualcomm;”

Δείτε ακόμα: Η Lenovo παρουσιάζει τα καινοτόμα ThinkPad & ThinkBook Laptop

Και έπειτα απαντά: “Ναι. Από τις αρχές αυτού του έτους, κυκλοφορήσαμε το νέο μας επεξεργαστή, Snapdragon 8, Gen 3. Και αυτός είναι ένας επεξεργαστής που έχει υψηλά ενσωματωμένη, προηγμένη AI δυνατότητα για τη λειτουργία gen AI μοντέλων.”

“Και έτσι καθώς προχωράμε μέσα στο υπόλοιπο του έτους, θα δούμε πολλούς από τους πελάτες μας να κυκλοφορούν νέες συσκευές, εκμεταλλευόμενοι αυτές τις δυνατότητες. Και αυτό θα μεταφραστεί και σε αύξηση της μεριδίου αγοράς περιεχομένου για εμάς. Και ανυπομονούμε γι’ αυτό.”

Ο εκπρόσωπος της Qualcomm, Akash Palkhiwala, επίσης συζητά τις προηγμένες εξελίξεις της εταιρείας στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης και των τσιπ.

“Η Qualcomm αποκάλυψε μια νέα σουίτα συσκευών AI 5G και Wi-Fi στο Παγκόσμιο Συνέδριο Κινητής Τηλεφωνίας στη Βαρκελώνη τη Δευτέρα. Ο σχεδιαστής επεξεργαστών λέει ότι οι πιο πρόσφατες καινοτομίες του θα εκκινήσουν μια νέα εποχή intelligent computing και εμπειριών καταναλωτών.”

Δείτε ακόμα: Η Motorola παρουσιάζει το smartphone καρπού και έχουμε απορίες

Ο Palkhiwala επισημαίνει τη σημασία του ‘AI Hub‘, ένα σταθμό τεχνητής νοημοσύνης διαθέσιμο για τους developers της εταιρίας, με πάνω από 75 Generative AI Models (μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης) που αποσκοπεί στην ανάπτυξη της εταιρείας και τη δυνατότητα τους να αυξήσουν τις δυνατότητες των κινητών συσκευών.

Τέλος, αναφέρει τη σημαντική συνεργασία της Qualcomm με την Apple για τα 5G modem και την προοπτική της εταιρείας στον τομέα των τηλεπικοινωνιών και των επεξεργαστών.

Brad Smith: “Γνωρίζουμε ότι η Apple είπε επίσης ότι θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί τα 5G modem σας μέχρι το 2027. Αυτό είναι ένα εκτεταμένο χρονοδιάγραμμα. Όταν σκέφτεστε αυτό και πώς συμβάλλει στην τελική, τουλάχιστον για αυτή τη μεταβατική περίοδο, πώς αλλάζει αυτό, ίσως, το προφίλ των κερδών ή ακόμα και το προφίλ των εσόδων από την οπτική σας;

Akash Palkhiwala: “Νομίζω ότι υπάρχουν πολλά πράγματα που η Qualcomm κάνει καλά, αλλά πιθανώς στην κορυφή της λίστας είναι η κατασκευή επεξεργαστών 5G. Είμαστε σαφώς οι ηγέτες στην απόδοση κατασκευής αυτών των επεξεργαστών. Και βλέπετε αυτό το όφελος να εμφανίζεται στη σχέση μας με την Apple. Ζητούν από εμάς να τους παρέχουμε αυτούς τους επεξεργαστές. Και θα συνεχίσουμε να διατηρούμε την κορυφή στην απόδοση και ανυπομονούμε να είμαστε απλώς ένας εξαιρετικός προμηθευτής για αυτούς.

Πηγή: finance.yahoo.com

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS