ΑρχικήinetΗ Dell υπόσχεται: Κάθε PC θα είναι ένα AI PC

Η Dell υπόσχεται: Κάθε PC θα είναι ένα AI PC

Η Dell Technologies, αμερικανική πολυεθνική εταιρεία τεχνολογίας πληροφορικής, έχει ενωθεί με άλλους προμηθευτές που επένδυσαν στο κεφάλαιο της τεχνητής νοημοσύνης και των AI PC καθώς προετοιμάζεται να κυκλοφορήσει μια σειρά νέων συσκευών.

Σύμφωνα με την κολοσσιαία εταιρεία υλικού, η βιομηχανία βρίσκεται στο κατώφλι ενός μεγάλου κύκλου ανανέωσης, και αυτό που οι πελάτες πραγματικά θέλουν είναι ένα AI PC (ακόμα και αν δεν το γνωρίζουν ακόμα).

DELL AI PC

Κατά τη διάρκεια μιας ενημέρωσης, η Meghana Patwardhan, ανώτερη αντιπρόεδρος της Dell για τους Επαγγελματικούς Η/Υ και το Λογισμικό, είπε στο The Reg ότι ενώ το άμεσο μέλλον θα αποτελείται από δύο κόσμους – έναν με AI υλικό και έναν χωρίς. “Κάθε PC θα είναι ένα AI PC στο μακροπρόθεσμο μέλλον”.

Δείτε ακόμα: Όλες οι λεπτομέρειες για το νέο AI Nvidia chip H100!

Το Windows 11 δεν έδωσε ώθηση σε έναν κύκλο ανανέωσης, οπότε εδώ είναι μια άλλη δικαιολογία

Το Windows 11 δεν έχει ανάψει την αγορά των PC hardware, παρά την αποφασιστικότητα της Microsoft να σταματήσει την υποστήριξη για τα Windows 10 και να αναγκάσει τους πελάτες να αναβαθμίσουν τις συσκευές τους. Οι κατασκευαστές επομένως εκτίθενται στις ελπίδες της υπερβολής περί AI που μεταφράζεται σε πωλήσεις, καθώς οι πελάτες, φοβούμενοι ότι θα χάσουν το επόμενο μεγάλο πράγμα, βεβαιώνονται ότι οτιδήποτε αγοράζουν για να αντικαταστήσουν τις υπάρχουσες μηχανές τους θα είναι ικανό να τρέξει AI στη συσκευή που έχουν στο νου τους η Microsoft, η Google και οι ανταγωνιστές τους.

Η Έκθεση της Dell στο Mobile World Congress

Όσον αφορά το νέο hardware, η Dell χρησιμοποίησε την εκδήλωση Mobile World Congress στη Βαρκελώνη για να παρουσιάσει νέες εκδόσεις του Latitude 7350, μιας εκδοχής του Surface, και του workstation (σταθμού εργασίας) Precision 3680. Άλλες συσκευές στη σειρά Precision περιλαμβάνουν φορητά workstation και τον 3280 Compact Form Factor PC.

Δείτε επίσης: Microsoft-Intel: Deal δισεκατομμυρίων για επεξεργαστή

DELL AI PC
Dell Latitude 7350

Δείτε επίσης: Google: Εισάγει το Gemini AI στην εφαρμογή Messages

Η Dell ήταν αποφασισμένη να παρουσιαστεί ως ηγέτης στην υβριδική εργασία με το Premier Wireless ANC ακουστικό, επανεξοπλισμένο με noise cancelling βασισμένη σε τεχνητή νοημοσύνη.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, η τεχνητή νοημοσύνη ήταν πάντα στα χείλη των εκπροσώπων της Dell, καθώς η εταιρεία ανέφερε την ενεργειακή αποδοτικότητα και τη μελλοντική αποδοτικότητα που είδε στο ειδικό hardware της τεχνητής νοημοσύνης, όπως οι Neural Μονάδες Επεξεργασίας δικτύων (NPUs) που εμφανίζονται όλο και περισσότερο στους επεξεργαστές. Για να επιδείξει το σημείο, η Dell ανέφερε πόσο πιο αποδοτική είναι η απόκρυψη των φόντων σε βίντεο κλήσεις όταν λειτουργεί το ειδικό hardware της τεχνητής νοημοσύνης σε σύγκριση με όταν δεν λειτουργεί.

Δείτε ακόμα: Η Google λανσάρει το Gemma, το νέο AI μοντέλο!

Το να καθορίσουν τις χρήσεις για την τεχνητή νοημοσύνη αναδείχθηκε ως πρόβλημα για τους κατασκευαστές PC τον Οκτώβριο. Παρά την υπερβολή περί τεχνολογίας, αναλυτές όπως η IDC έχουν ανησυχήσει ότι “οι χρήσεις δεν έχουν ακόμα διατυπωθεί πλήρως.”

Ωστόσο, λαμβάνοντας υπόψη ότι ένα AI PC είναι απλώς ένα κανονικό PC με λίγο περισσότερη RAM δίπλα σε μια αξιοπρεπή GPU (Graphics Processing Unit) και NPU (Neural Processing Unit), το μέλλον που φαντάζεται η Dell, όπου κάθε PC είναι ένα AI PC, δεν απαιτεί κάποιο μεγάλο άλμα της φαντασίας.

Οι αυθαίρετες αλλαγές της Microsoft στα hardware requirements (απαιτήσεις υλικού συστήματος) για τα Windows ενδέχεται να μην έχουν μετακινήσει σημαντικά την αγορά PC στο μικρό χρονικό διάστημα. Ωστόσο, η εταιρία είναι ενήμερη ότι το εξοπλισμός που εκδόθηκε το 2020 σε προσωπικό που βρέθηκε ξαφνικά να ζητείται να εργάζεται απομακρυσμένα θα πρέπει να αντικατασταθεί. Και όταν αυτό συμβεί, η Dell θα έχει μια ευρεία γκάμα AI PC έτοιμη για χρήση.

Πηγή: theregister.com

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS