ΑρχικήUpdatesΤο νέο Generative AI εργαλείο μουσικής της Adobe

Το νέο Generative AI εργαλείο μουσικής της Adobe

Project Music GenAI Control 
Adobe AI εργαλείο μουσικής

Το Project Music GenAI Control μπορεί να δημιουργήσει ήχο χρησιμοποιώντας προτροπές κειμένου και παρέχει λειτουργίες επεξεργασίας για την προσαρμογή των αποτελεσμάτων στο ίδιο ροή εργασίας.

Δείτε επίσης: Adobe: Προσθέτει βοηθό AI σε Acrobat και Reader

Το πιο πρόσφατο πείραμα τεχνητής νοημοσύνης της Adobe στοχεύει στο να βοηθήσει τους ανθρώπους να δημιουργήσουν και να προσαρμόσουν μουσική χωρίς καμία επαγγελματική εμπειρία στον ήχο. Ανακοινώθηκε κατά τη διάρκεια της συνόδου Hot Pod Summit στο Brooklyn την Τετάρτη, το Project Music GenAI Control είναι ένα νέο πρωτότυπο εργαλείο που επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργήσουν μουσική χρησιμοποιώντας προτροπές κειμένου και στη συνέχεια να επεξεργαστούν αυτόν τον ήχο χωρίς να μεταβούν σε εξειδικευμένο λογισμικό επεξεργασίας.

Οι χρήστες αρχίζουν με την εισαγωγή μιας περιγραφής κειμένου που θα δημιουργήσει μουσική σε ένα συγκεκριμένο στυλ, όπως “χαρούμενο χορός” ή “λυπημένη τζαζ”. Η Adobe λέει ότι οι ενσωματωμένοι έλεγχοι επεξεργασίας επιτρέπουν στους χρήστες να προσαρμόσουν αυτά τα αποτελέσματα, προσαρμόζοντας οποιαδήποτε επαναλαμβανόμενα πρότυπα, ρυθμό, ένταση και δομή. Τμήματα της μουσικής μπορούν να αναμειγνύονται εκ νέου, και ο ήχος μπορεί να δημιουργηθεί ως επαναλαμβανόμενος βρόχος για ανθρώπους που χρειάζονται πράγματα όπως υπόβαθρο για βίντεο ή μουσική για περιεχόμενο δημιουργίας.

Δείτε ακόμα: Duolingo: Προσελκύει χρήστες έπειτα από την προσθήκη AI

Η Adobe λέει επίσης ότι το Project Music GenAI Control μπορεί να προσαρμοστεί ανάλογα με τον παραπομπή μελωδίας και να επεκτείνει τη διάρκεια των ακουστικών αποσπασμάτων αν θέλετε να κάνετε το κομμάτι αρκετά μακρύ για πράγματα όπως σταθερά animation ή τμήματα podcast. Η πραγματική διεπαφή χρήστη για την επεξεργασία του δημιουργημένου ήχου δεν έχει αποκαλυφθεί ακόμη, οπότε θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε τη φαντασία μας μέχρι στιγμής.

Η Adobe λέει ότι το περιεχόμενο του κοινού πεδίου ανέβηκε για τη δημόσια επίδειξη του Project Music GenAI Control, αλλά δεν είναι σαφές εάν το εργαλείο θα επιτρέπει οποιοδήποτε ήχο να ανεβαίνει απευθείας στο εργαλείο ως υλικό αναφοράς, ή πόσο μπορούν να επεκταθούν τα αποσπάσματα.

Αν και παρόμοια εργαλεία είναι ήδη διαθέσιμα ή υπό ανάπτυξη – όπως το MusicLM της Google και το ανοικτού κώδικα AudioCraft της Meta – αυτά επιτρέπουν μόνο στους χρήστες να δημιουργούν ήχο μέσω προτροπών κειμένου, με ελάχιστη ή καμία υποστήριξη για την επεξεργασία του μουσικού αποτελέσματος. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να συνεχίσετε να επαναδημιουργείτε τον ήχο από την αρχή μέχρι να λάβετε τα επιθυμητά αποτελέσματα ή να κάνετε χειροκίνητες επεξεργασίες με λογισμικό επεξεργασίας ήχου.

Δείτε επίσης: Microsoft GitHub: Προσφέρει σε επιχειρήσεις νέο AI Coding εργαλείο

Ο Nicholas Bryan, senior research scientist στο Adobe Research, δήλωσε σε ανακοίνωση Τύπου:

“Ένα από τα πιο συναρπαστικά πράγματα για αυτά τα νέα εργαλεία είναι ότι δεν περιορίζονται απλώς στη δημιουργία ήχου. Τα πηγαίνουν στο επίπεδο του Photoshop, δίνοντας στους δημιουργούς τον ίδιο τύπο ελέγχου για να διαμορφώσουν, να προσαρμόσουν και να επεξεργαστούν τον ήχο τους. Είναι ένα είδος ελέγχου στο επίπεδο των ‘pixel’ για τη μουσική.”

Το Project Music GenAI αναπτύσσεται σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια και το Σχολείο Επιστήμης Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Carnegie Mellon. Η Adobe το περιγράφει ως “πείραμα σε αρχικό στάδιο”, επομένως ενώ αυτά τα χαρακτηριστικά μπορεί να ενσωματωθούν στα υπάρχοντα εργαλεία επεξεργασίας της εταιρείας όπως το Audition και το Premiere Pro, και σαφώς θα χρειαστεί λίγος χρόνος. Το εργαλείο δεν είναι ακόμη διαθέσιμο για το κοινό, και δεν έχει ανακοινωθεί ημερομηνία κυκλοφορίας.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την ανάπτυξη του Project Music GenAI – μαζί με άλλα πειράματα στα οποία εργάζεται η Adobe – στην ιστοσελίδα Adobe Labs.

Πηγή: theverge

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS