ΑρχικήSecurityCrimemarket: Έκλεισε η μεγαλύτερη αγορά κυβερνοεγκλημάτων της Γερμανίας

Crimemarket: Έκλεισε η μεγαλύτερη αγορά κυβερνοεγκλημάτων της Γερμανίας

Η Αστυνομία του Düsseldorf στη Γερμανία κατέσχεσε το Crimemarket, τη μεγαλύτερη γερμανόφωνη αγορά κυβερνοεγκλημάτων στο διαδίκτυο, συλλαμβάνοντας έξι άτομα, συμπεριλαμβανομένου ενός από τους χειριστές της.

Δείτε επίσης: Οι αρχές έκλεισαν τη dark web αγορά Kingdom Market

Crimemarket αγορά κυβερνοεγκλημάτων

Η Crimemarket λειτουργούσε ως ένα κέντρο ανταλλαγής παράνομων ναρκωτικών και υπηρεσιών κυβερνοεγκληματιών, ενώ φιλοξενούσε επίσης οδηγούς/συμβουλές για τη διεξαγωγή διαφόρων εγκλημάτων.

Αυτή η ενέργεια προήλθε από χρόνιες έρευνες και πολλές αναζητήσεις που παρήγαγαν αποδεικτικά στοιχεία οδηγώντας στον εντοπισμό των υπευθύνων της πλατφόρμας και πολλών χρηστών.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης, εκτελέστηκαν 102 ένταλματα άναζητησης σε όλη τη χώρα ταυτόχρονα το απόγευμα της 29ης Φεβρουαρίου 2024.

Στην ανακοίνωση τύπου αναφέρεται ότι οι αρχές εστίασαν τις έρευνές του κυρίως ήταν στη North Rhine-Westphalia, όπου συνελήφθησαν τρεις άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένου ενός 23χρονου άνδρα που θεωρείται ο κύριος χειριστής της αγοράς κυβερνοεγκλημάτων Crimemarket. Άλλοι τρεις άνθρωποι συνελήφθησαν σε άλλα ομοσπονδιακά κρατίδια.

Η αστυνομία κατάσχεσε πολλά κομμάτια αποδεικτικών στοιχείων, κινητά τηλέφωνα, συσκευές πληροφορικής και μέσα δεδομένων. Σε 21 περιπτώσεις, αξιωματικοί στη North Rhine-Westphalia κατάσχεσαν ναρκωτικά, συμπεριλαμβανομένου ενός κιλού μαριχουάνας και διαφόρων δισκίων. Συνολικά κατασχέθηκαν σχεδόν 600.000 ευρώ σε μετρητά και κινητά περιουσιακά στοιχεία.

Η γερμανική αστυνομία αναφέρει ότι η επιχείρηση στοχεύει όχι μόνο στους χειριστές της πλατφόρμας Crimemarket αλλά και στους χρήστες της, ενώ η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη.

Δείτε ακόμα: Τα μυστικά του dark web: Τι κρύβει το πιο σκοτεινό μέρος του διαδικτύου;

Το τέλος της αγοράς κυβερνοεγκλημάτων Crimemarket

Σύμφωνα με αναφορές χρηστών, η αγορά κυβερνοεγκλημάτων Crimemarket άρχισε να αντιμετωπίζει προβλήματα προσβασιμότητας νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, με πολλούς να αναφέρουν αδυναμία σύνδεσης, αν και η ιστοσελίδα παρέμεινε online.

Φήμες εμφανίστηκαν ότι η διακοπή λειτουργίας οφειλόταν στην επίθεση στο ChipMixer bust, το οποίο χρησιμοποιούσε η πλατφόρμα ως πάροχο υπηρεσιών για ξέπλυμα χρήματος.

Κάποιοι υποστήριξαν ότι οι έρευνες στην υποδομή του ChipMixer ενδέχεται να έχουν αποκαλύψει τον διαχειριστή της Crimemarket, με το όνομα “Evolution“.

Με τη σημερινή ανακοίνωση της αστυνομίας, γίνεται σαφές ότι τα προβλήματα προσβασιμότητας του ιστότοπου προκλήθηκαν πράγματι από τις αρχές εφαρμογής του νόμου και δεν σχετίζονταν με τεχνικό ζήτημα.

Δείτε επίσης: Google: Προσφέρει dark web report στους χρήστες Gmail στις ΗΠΑ

Η αρχική σελίδα του ιστότοπου παραμένει διαθέσιμη μέχρι στιγμής, αν και η προσπάθεια επίσκεψης στον τομέα εμφανίζει μία ειδοποίηση κατάσχεσης.

Πηγή: bleepingcomputer

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS