ΑρχικήinetJeff Bezos: Έγινε ξανά ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο - Εκτόπισε τον...

Jeff Bezos: Έγινε ξανά ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο – Εκτόπισε τον Musk

Έχουν περάσει περισσότερα από δύο χρόνια από τότε που ο ιδρυτής της Amazon, Jeff Bezos, ήταν ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, αλλά τώρα κατάφερε να κατακτήσει και πάλι την πρώτη θέση στη σχετική λίστα, εκτοπίζοντας τον Elon Musk.

Σύμφωνα με το Bloomberg Billionaires Index, ο Jeff Bezos έχει τώρα περιουσία 200 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ο Bezos ανέκτησε την πρώτη θέση μετά από ένα διαρκές ράλι στις μετοχές των Big Tech, που σχετίζεται σε μεγάλο βαθμό και με την ραγδαία αύξηση των εργαλείων τεχνητής νοημοσύνης.

Δείτε επίσης: Elon Musk: Μηνύει την OpenAI και τον CEO Sam Altman

Το James Webb βρήκε γαλαξία πιο φωτεινό από τα αστέρια του

SecNewsTV 11 hours ago

Η τελευταία φορά που ο Jeff Bezos ήταν ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο ήταν το 2021.

πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο Jeff Bezos

Οι μετοχές της Amazon αυξήθηκαν κατά 17% φέτος. Δεδομένου ότι ο Bezos κατέχει περίπου το 9% της Amazon, του μεγαλύτερου διαδικτυακού λιανοπωλητή στον κόσμο, η περιουσία του αυξάνεται όταν αυξάνονται και οι μετοχές. Στο μεταξύ, το Bloomberg υπολογίζει και την εταιρεία εξερεύνησης διαστήματος Blue Origin, που ανήκει επίσης στον δισεκατομμυριούχο.

Πριν από τον Jeff Bezos, τη θέση του πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο κατείχε ο Elon Musk, ιδιοκτήτης της Tesla, της SpaceX και του X. Ο Musk βρισκόταν στην πρώτη θέση για εννέα μήνες. Σύμφωνα με το Bloomberg , υπήρξε στιγμή όπου ο Musk ήταν 142 δισεκατομμύρια δολάρια πλουσιότερος από τον Bezos.

Δείτε επίσης: Ο Elon Musk επικρίνει ως ρατσιστικές τις εικόνες του Gemini AI

Ο Jeff Bezos κατέκτησε για πρώτη φορά τη θέση του πλουσιότερου ανθρώπου το 2017, όταν εκτόπισε τον συνιδρυτή της Microsoft, Bill Gates. Το 2021, ο Musk του έκλεψε την πρωτιά λόγω της αύξησης των μετοχών της Tesla. Τώρα, ο Bezos επανήλθε, στέλνοντας τον Musk στη δεύτερη θέση του Bloomberg Billionaires Index και τον Bernard Arnault, πρόεδρο της LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton, στην τρίτη θέση. Η καθαρή περιουσία τους αυτή τη στιγμή ανέρχεται σε 198 δισεκατομμύρια δολάρια και 197 δισεκατομμύρια δολάρια, αντίστοιχα.

Λίγα λόγια για τον Jeff Bezos

Ο Jeff Bezos γεννήθηκε στις 12 Ιανουαρίου 1964 στο Albuquerque και μεγάλωσε στο Houston του Texas. Εμφάνισε από νωρίς ενδιαφέρον για την επιστήμη και την τεχνολογία. Σπούδασε Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και Επιστήμη των Υπολογιστών στο Πανεπιστήμιο του Princeton.

Δείτε επίσης: Ο Elon Musk θα καταθέσει για την έρευνα της SEC στο Twitter

Jeff Bezos Elon Musk
Jeff Bezos: Έγινε ξανά ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο

Μετά την αποφοίτησή του, ο Bezos εργάστηκε σε διάφορες εταιρείες στον τομέα της τεχνολογίας, πριν αποφασίσει να ιδρύσει την δική του εταιρεία. Το 1994, ίδρυσε την Amazon η οποία ξεκίνησε ως ένα διαδικτυακό βιβλιοπωλείο, αλλά σύντομα επεκτάθηκε σε άλλες κατηγορίες προϊόντων και κατέληξε ο μεγαλύτερος διαδικτυακός λιανοπωλητής στον κόσμο. Ο Bezos οδήγησε την εταιρεία σε συνεχή καινοτομία, εισάγοντας νέες υπηρεσίες όπως το Amazon Prime και το Kindle.

Το 2013, ο Bezos αγόρασε την εφημερίδα Washington Post, επενδύοντας στην αναβίωση της ψηφιακής της παρουσίας. Επίσης, ίδρυσε την εταιρεία διαστημικών ταξιδιών Blue Origin, με στόχο να κάνει εφικτά τα διαστημικά ταξίδια.

Παρά τις πολλές επιτυχίες του, ο Bezos έχει αντιμετωπίσει κριτική για τις συνθήκες εργασίας στην Amazon, τις φορολογικές πρακτικές της εταιρείας και την προσωπική του περιουσία. Παρ’ όλα αυτά, παραμένει ένας από τους πιο επιτυχημένους επιχειρηματίες της εποχής μας.

Πηγή: www.businessinsider.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS