ΑρχικήinetΤο Bitcoin σημειώνει εντυπωσιακή ανάκαμψη

Το Bitcoin σημειώνει εντυπωσιακή ανάκαμψη

Η τιμή του Bitcoin σημείωσε ανάκαμψη πάνω από $68.800, ξεπερνώντας το ρεκόρ που είχε καθιερώσει το ψηφιακό νόμισμα τον Νοέμβριο του 2021, κατά την περίοδο που η βιομηχανία κρυπτονομισμάτων βρισκόταν σε άνοδο.

Δείτε επίσης: Μεταφορές κεφαλαίων bitcoin ανέρχονται σε 500 εκ. $ εβδομαδιαίως

Bitcoin ανάκαμψη

Το Bitcoin έφτασε σε ένα ιστορικό υψηλό περίπου $68,800 την Τρίτη, ολοκληρώνοντας μια εντυπωσιακή ανάκαμψη για το ασταθές κρυπτονόμισμα μετά την μείωση της αξίας του το 2022, λόγω του πανικού που επικράτησε στην αγορά.

Η τιμή του Bitcoin έχει αυξηθεί περισσότερο από 300% από τον Νοέμβριο του 2022, μια ανάκαμψη που λίγοι προέβλεψαν, όταν η τιμή έπεσε κάτω από τα 20.000 δολάρια το 2022. Το προηγούμενο ρεκόρ ήταν λίγο κάτω από τα 68.790 δολάρια το Νοέμβριο του 2021, καθώς οι αγορές κρυπτονομισμάτων είδαν μεγάλη άνοδο και οι ερασιτέχνες επενδυτές έριξαν τις οικονομίες τους σε πειραματικά ψηφιακά νομίσματα.

Δείτε ακόμα: Gary Gensler: Ασκεί κριτική στο Bitcoin για το ρόλο του στο ransomware

Η πρόσφατη ανάκαμψη του Bitcoin οφείλεται στον ενθουσιασμό των επενδυτών για ένα νέο χρηματοοικονομικό προϊόν που συνδέεται με το ψηφιακό νόμισμα. Τον Ιανουάριο, οι αμερικανικοί ρυθμιστές, εξουσιοδότησαν μια ομάδα εταιρειών κρυπτονομισμάτων και παραδοσιακών χρηματοπιστωτικών εταιρειών να προσφέρουν αμοιβαία κεφάλαια επιχειρήσεων, ή Ε.Τ.Κ., τα οποία παρακολουθούν την τιμή του Bitcoin. Τα κεφάλαια παρέχουν έναν απλό τρόπο για τους ανθρώπους να επενδύσουν στις κρυπτονομισματικές αγορές χωρίς να κατέχουν άμεσα το εικονικό νόμισμα.

Η Κίνα χτίζει μια νέα πλατφόρμα blockchain

Μέχρι την προηγούμενη εβδομάδα, οι επενδυτές είχαν επενδύσει πάνω από 7 δισεκατομμύρια δολάρια σε προϊόντα επένδυσης, επιταχύνοντας τη γρήγορη άνοδο του Bitcoin, σύμφωνα με τη Bloomberg Intelligence.

Η τιμή του Ether, του δεύτερου πιο δημοφιλούς ψηφιακού νομίσματος μετά το Bitcoin, είδε επίσης ανάκαμψη φέτος. Η αύξησή του οφείλεται εν μέρει στον ενθουσιασμό για την προοπτική ότι οι ρυθμιστές ενδέχεται να εγκρίνουν και ένα ΧΑΚ που σχετίζεται με το Ether.

Δείτε επίσης: Πώς συνδέονται τα κρυπτονομίσματα με μία επίθεση ransomware;

Αργότερα φέτος, το ποσό του νέου Bitcoin που κυκλοφορεί θα μειωθεί λόγω ενός γεγονότος γνωστού ως “η μείωση“. Το γεγονός, το οποίο προγραμματίστηκε στον βασικό κώδικα του Bitcoin, θα μειώσει κατά το μισό το ποσό του Bitcoin που λαμβάνουν οι άνθρωποι όταν εκτελούν λογισμικό για την επικύρωση κρυπτο-συναλλαγών.

Πηγή: nytimes

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS