ΑρχικήinetAston Martin Vantage: Το νέο Safety Car της Formula 1

Aston Martin Vantage: Το νέο Safety Car της Formula 1

Aston Martin Vantage 
Safety Car Formula 1

Η Aston Martin αποκάλυψε τις πρώτες εικόνες του νέου Vantage Safety Car που θα χρησιμοποιηθεί στο μισό των φετινών αγώνων της Formula 1.

Το νέο Vantage θα εμφανιστεί για πρώτη φορά στο Grand Prix της Σαουδικής Αραβίας αυτό το Σαββατοκύριακο στα χέρια του οδηγού Safety Car Bernd Maylander.

Δείτε ακόμα: Η Aston Martin αποκαλύπτει το νέο Vantage GT3

Η εταιρεία παρουσίασε το τελευταίο Vantage όταν παρουσίασε το αυτοκίνητο Formula 1 AMR24 τον περασμένο μήνα.

Θα συνεχίσει να παρέχει ένα από τα δύο Safety Cars της F1, με τον άλλο να είναι το Mercedes AMG GT Black.

Διαθέτει έναν κινητήρα 4.0 V8 twin-turbo που η Aston Martin υποστηρίζει ότι είναι 30% πιο ισχυρός από τον προκάτοχό του.

Δείτε επίσης: Alef Model A: Το ιπτάμενο αυτοκίνητο έχει ήδη 2000 προπαραγγελίες

Το αυτοκίνητο διαθέτει αρκετές προσαρμογές σε σύγκριση με ένα δρόμου. Εκτός από το σύμπλεγμα φώτων της FIA στην κορυφή και την κεντρική κονσόλα μέσα, η αεροδυναμική του έχει εκτοξευτεί για να βελτιώσει την απόδοση. Το μπροστινό splitter, το πίσω φτερό και ο δάπεδο έχουν όλα αναθεωρηθεί.

Aston Martin Vantage 
Safety Car Formula 1
Aston Martin Vantage 
Safety Car Formula 1

Ο Αρχιτεχνολόγος (Chief Technology Officer) της Aston Martin περιέγραψε το αυτοκίνητο ως “το πιο γρήγορο και εστιασμένο στον οδηγό Vantage μέχρι στιγμής, το οποίο το καθιστά ιδανικό για αυτήν την μοναδική δουλειά, επομένως, να το μετατρέψουμε σε επίσημο FIA Safety Car της Φόρμουλα 1 ήταν κυρίως μια εργασία προσθήκης όλου του εξοπλισμού της FIA.

Δείτε επίσης: Xiaomi: Παρουσιάζει το πρώτο της αυτοκίνητο!

“Φυσικά, διαθέτει επιπλέον αεροδυναμικά μέρη που δεν βρίσκονται στο δρόμο για να βεβαιωθούμε ότι μπορεί να επιτεθεί στην αγωνιστική πίστα και να επιδείξει τις δυνατότητες του πιο πρόσφατου υπερ-πολυτελούς υψηλής απόδοσης αυτοκινήτου μας.”

Ο Maylander, που ξεκινά την 25η του χρονιά ως οδηγός Safety Car της FIA στην F1, είπε ότι οι “πρώτες μου εντυπώσεις ήταν πολύ θετικές αφού μπόρεσα να αισθανθώ αμέσως τη βελτίωση στην οδηγική συμπεριφορά και, φυσικά, τη δύναμη.”

Η σεζόν 2024 θα είναι η τέταρτη της Aston Martin ως προμηθευτής του F1 Safety Car. Η εταιρεία παρέχει επίσης ένα Ιατρικό Αυτοκίνητο, το οποίο βασίζεται στο μοντέλο DBX707 της.

Πηγή: racefans

Teo Ehc
Teo Ehchttps://secnews.gr
Be the limited edition.
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS