ΑρχικήsecurityΓαλλία: Κυβερνοεπιθέσεις στοχεύουν κυβερνητικές υπηρεσίες

Γαλλία: Κυβερνοεπιθέσεις στοχεύουν κυβερνητικές υπηρεσίες

Το γραφείο του πρωθυπουργού της Γαλλίας ανέφερε ότι από το βράδυ της Κυριακής, κυβερνοεπιθέσεις στοχεύουν γαλλικές κυβερνητικές υπηρεσίες.

Γαλλία Κυβερνοεπιθέσεις κυβερνητικές υπηρεσίες

Δεν δόθηκαν λεπτομέρειες σχετικά με τις επιθέσεις, ωστόσο, οι γαλλικές υπηρεσίες πιθανότατα επλήγησαν από επιθέσεις DDoS. Μια επίθεση DDoS (Distributed Denial of Service) είναι μια μορφή κυβερνοεπίθεσης που στοχεύει στη διακοπή λειτουργίας των υπηρεσιών ενός συστήματος ή μιας ιστοσελίδας, καθιστώντας τη μη προσβάσιμη για τους χρήστες. Στην ουσία, η επίθεση αυτή προκαλεί μια υπερφόρτωση των πόρων του συστήματος, καθιστώντας το ανίκανο να ανταποκριθεί στα αιτήματα των χρηστών. Οι επιτιθέμενοι σε μια DDoS επίθεση χρησιμοποιούν συνήθως ένα δίκτυο, γνωστό ως botnet, που αποτελείται από πολλούς υπολογιστές. Ο επιτιθέμενος χρησιμοποιεί αυτούς τους υπολογιστές για να στείλει μεγάλο όγκο αιτημάτων στο σύστημα που επιθυμεί να “χτυπήσει”.

Δείτε επίσης: Οι hackers TA4903 υποδύονται κυβερνητικές οντότητες σε BEC επιθέσεις

Σύμφωνα με κυβερνητικούς εμπειρογνώμονες, οι επιθέσεις δεν ήταν περίπλοκες αν και ήταν έντονες.

Πολλοί γαλλικοί κρατικοί φορείς έχουν πληγεί από κυβερνοεπιθέσεις τεράστιας έντασης“, ανακοίνωσε το γραφείο του πρωθυπουργού Gabriel Attal χθες. Ωστόσο, τόνισε ότι η κυβέρνηση μπόρεσε να περιορίσει τον αντίκτυπο. “Πολλές υπουργικές υπηρεσίες στοχοποιήθηκαν με τη χρήση γνώριμων τεχνικών μέσων, αλλά με πρωτοφανή ένταση“, ανέφερε το γραφείο του Attal, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για τους στόχους.

Το επιτελείο του πρωθυπουργού επιβεβαίωσε ότι η γαλλική κυβέρνηση λαμβάνει μέτρα προστασίας. Το προσωπικό επιβεβαίωσε ότι ο αντίκτυπος αυτών των επιθέσεων έχει μειωθεί για τις περισσότερες κυβερνητικές υπηρεσίες και η πρόσβαση σε κρατικούς ιστότοπους έχει αποκατασταθεί.

Δείτε επίσης: Οι NoName057 hackers λένε ότι πραγματοποιούν επιθέσεις στη Σουηδία

Γαλλία: Κυβερνοεπιθέσεις στοχεύουν κυβερνητικές υπηρεσίες

Προς το παρόν, η γαλλική κυβέρνηση δεν έχει αποδώσει τις επιθέσεις σε συγκεκριμένη ομάδα, αλλά είναι γνωστό ότι η Ρωσία πραγματοποιεί τέτοιες επιθέσεις σε χώρες που υποστηρίζουν την Ουκρανία.

Οι επιθέσεις αυτού του είδους αυξάνουν την ανάγκη για πιο εξελιγμένα μέτρα κυβερνοασφάλειας. Οι κυβερνητικοί οργανισμοί και οι επιχειρήσεις πρέπει να επενδύσουν περισσότερο στην προστασία των δικτυακών τους συστημάτων και των δεδομένων τους.

Οι επιθέσεις αποδεικνύουν, επίσης, την αυξανόμενη ικανότητα των επιτιθέμενων να παρακάμπτουν τα μέτρα ασφαλείας.

Δείτε επίσης: Hackers της Ουκρανίας λένε ότι στόχευσαν το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας

Τέλος, αυτές οι επιθέσεις μπορούν να οδηγήσουν σε νομοθετικές αλλαγές. Οι κυβερνήσεις μπορεί να αποφασίσουν να ενισχύσουν τους νόμους και τους κανονισμούς που αφορούν την κυβερνοασφάλεια, προκειμένου να αντιμετωπίσουν την αυξανόμενη απειλή.

Πηγή: securityaffairs.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS