ΑρχικήinetEpic Games: «Η Apple παραβιάζει τη δικαστική απόφαση»

Epic Games: «Η Apple παραβιάζει τη δικαστική απόφαση»

Αν και η Apple μόλις επανέφερε το λογαριασμό του προγραμματιστή της Epic Games στην Ευρωπαϊκή Ένωση, υπάρχει ακόμα πολύ δράμα στον ορίζοντα. Τον Ιανουάριο, η Apple ανακοίνωσε αλλαγές στο App Store στις Ηνωμένες Πολιτείες, για να δώσει στους προγραμματιστές τη δυνατότητα να συνδέονται με εναλλακτικές μεθόδους πληρωμής εκτός του App Store.

Δείτε επίσης: Ομάδα χάκερ ισχυρίζεται παραβίαση της Epic Games-είναι αλήθεια;

Epic Games Apple

Η Epic Games δεν είναι ικανοποιημένη με τις αλλαγές της Apple, οι οποίες της επιτρέπουν να συνδέεται με εναλλακτικές επιλογές πληρωμής – αλλά με έναν όρο.

Αυτές οι αλλαγές που ανακοινώθηκαν τον Ιανουάριο, προήλθαν από την απόρριψη του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ να ακούσει την έφεση της Apple στην νομική της μάχη με την Epic Games. Σύμφωνα με την απόφαση της υπόθεσης αυτής, η Apple υποχρεώθηκε να χαλαρώσει τους κανόνες της που απαγόρευαν προηγουμένως στους προγραμματιστές να συνδέονται με εναλλακτικά συστήματα πληρωμών στις εφαρμογές τους.

Δείτε ακόμα: CEO Epic Games: “Η Google είναι δικτάτορας στο Play Store της”

Ωστόσο, σύμφωνα με το σχέδιό της, η Apple ανέφερε ότι θα εξακολουθήσει να χρεώνει προμήθεια για αγορές που πραγματοποιούνται μέσω εναλλακτικών πλατφορμών πληρωμών. Αυτή η προμήθεια είναι 12% για τους προγραμματιστές που είναι μέλη του Προγράμματος Μικρών Επιχειρήσεων του App Store και 27% για άλλες εφαρμογές.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, η Epic Games κατήγγειλε σε ομοσπονδιακό δικαστήριο την Τετάρτη, ότι η Apple δεν έχει συμμορφωθεί επαρκώς με τη δικαστική απόφαση για αυτές τις αλλαγές. Η Epic ζήτησε από ένα ομοσπονδιακό δικαστή να θεωρήσει την Apple υπό κατηγορία περί παραβίασης της δικαστικής απόφασης για τη μη “σωστή συμμόρφωσή της με μια δικαστική απόφαση για το άνοιγμα του App Store της σε εξωτερικές επιλογές πληρωμής“.

δικαστική απόφαση

Αυτή η είδηση δεν προκαλεί καμία έκπληξη. Αμέσως μετά την ανακοίνωση των αλλαγών στο App Store από την Apple τον Ιανουάριο, ο CEO της Epic Tim Sweeney κριτίκαρε τα σχέδια της Apple ως «ανταγωνιστικά».

Δείτε επίσης: Epic Games: Καμία απόδειξη για παραβίαση από τους hackers Mogilevich

Το χρονικό της διαμάχης

Η νομική διαμάχη μεταξύ της Apple και των Epic Games ξεκίνησε τον Αύγουστο του 2020, όταν η Epic Games προσέθεσε μια επιλογή απευθείας πληρωμής στο παιχνίδι της, Fortnite, παρακάμπτοντας το σύστημα πληρωμών της Apple και την πολιτική της 30% προμήθειας. Η Apple αντέδρασε αμέσως, αφαιρώντας το Fortnite από το App Store της, ισχυριζόμενη ότι η Epic παραβίασε τους όρους και τις προϋποθέσεις της. Αυτό προκάλεσε την Epic Games να καταθέσει μήνυση εναντίον της Apple, ισχυριζόμενη ότι η εταιρεία έχει μονοπωλιακή θέση στην αγορά των εφαρμογών. Η Epic Games υποστήριξε ότι η Apple εκαλλεύεται την θέση της για να περιορίσει και να καταπνίξει τον ανταγωνισμό, παρεμποδίζοντας τους προγραμματιστές από το να προσφέρουν τις εφαρμογές τους μέσω άλλων καταστημάτων εφαρμογών ή μεθόδων πληρωμής. Από την άλλη πλευρά, η Apple υποστήριξε ότι η πολιτική της προμήθειας είναι σύμφωνη με τη βιομηχανία και ότι η Epic Games προσπάθησε να παρακάμψει τους όρους της συμφωνίας τους για να αυξήσει τα κέρδη της.

Πηγή: 9to5mac

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS