ΑρχικήinetDubai: Το Rolex με το αυτόγραφο του Σεΐχη Μοχάμεντ κέρδισε 1,1 εκατ....

Dubai: Το Rolex με το αυτόγραφο του Σεΐχη Μοχάμεντ κέρδισε 1,1 εκατ. Dh1 σε δημοπρασία

Το Dubai αναδεικνύεται ως παγκόσμιο κέντρο δημοπρασιών για πολυτελή έργα τέχνης, ρολόγια και αυτοκίνητα, με την RM Sotheby’s να ξεχωρίζει.

Το Dubai αναδεικνύεται ως παγκόσμιο κέντρο δημοπρασιών για πολυτελή έργα τέχνης, ρολόγια και αυτοκίνητα, με την RM Sotheby's να ξεχωρίζει

Το Dubai έχει εμφανιστεί ως κορυφαίος προορισμός για όσους αναζητούν να αποκτήσουν αποκλειστικά έργα τέχνης, πολυτελή αυτοκίνητα, εκλεπτυσμένα ρολόγια και άλλα πανάκριβα αντικείμενα. Ως αποτέλεσμα, πολλά σπίτια δημοπρασιών έχουν επιλέξει να παρουσιάσουν τις πιο εξαιρετικές προσφορές τους στο Dubai, με στόχο να εξασφαλίσουν τις πιο ευνοϊκές τιμές.

Δείτε επίσης: Αφρική: Διακοπή internet λόγω ζημιάς σε υποθαλάσσια καλώδια

Η RM Sotheby’s, ένας καταξιωμένος οίκος δημοπρασιών, πρόσφατα πραγματοποίησε την πρώτη του δημοπρασία στο Dubai, επιτυγχάνοντας εντυπωσιακό συνολικό ποσό πωλήσεων ύψους 17 εκατομμυρίων δολαρίων (62 εκατομμύρια ντιρχάμ), αναφέρει το Khaleej Times.

Ειδικά, το αποκορύφωμα της εκδήλωσης ήταν η πώληση του ρολογιού Rolex Daytona UAE, το οποίο πωλήθηκε για εκπληκτικά 300.000 δολάρια (1,1 εκατομμύρια ντιρχάμ).

Κατασκευασμένο γύρω στο 1978, αυτό το αξιοσημείωτο ρολόι παρουσιάζει το σήμα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και φέρει την αραβική υπογραφή του Σεΐχη Μοχάμεντ μπιν Ρασίντ Αλ Μακτούμ, του Αντιπροέδρου και Πρωθυπουργού των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, καθώς και του Αρχηγού του Dubai. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Σεΐχης Μοχάμεντ μπιν Ρασίντ Αλ Μακτούμ κατείχε τη θέση του Υπουργού Άμυνας κατά την περίοδο της δημιουργίας του ρολογιού.

Δείτε ακόμα: TikTok: Ο CEO καλεί τους Αμερικανούς να αντιδράσουν στο νομοσχέδιο απαγόρευσης

Εκτός από το ακριβό ρολόι, η δημοπρασία παρατήρησε την πώληση τριών υψηλής απόδοσης αυτοκινήτων, καθένα από τα οποία πωλήθηκε άνω των 10 εκατομμυρίων ντιρχάμ. Το πιο πολυπόθητο όχημα ήταν το 2016 Koenigsegg Agera RSR, μία από τρεις περιορισμένης έκδοσης, το οποίο αγοράστηκε για 3,38 εκατομμύρια δολάρια (12,4 εκατομμύρια ντιρχάμ).

Εξοπλισμένο με κινητήρα V-8 5.0 που παράγει εντυπωσιακά 1.160 ίππους ισχύος, αυτό το υπεραυτοκίνητο είχε μόλις 993 χιλιόμετρα στο οδόμετρό του.

Το 2009 Mercedes-Benz SLR McLaren Stirling Moss αναδείχθηκε ως το δεύτερο υψηλότερα πωλούμενο, πωλούμενο για εντυπωσιακά 3,211 εκατομμύρια δολάρια (11,784 εκατομμύρια ντιρχάμ), θέτοντας έτσι ένα ακόμα ρεκόρ στην τιμή δημοπρασίας για αυτό το μοντέλο.

Δείτε επίσης: Η Toyota διακόπτει την παραγωγή βενζινοκίνητων μοντέλων Corolla και Yaris

Ακολουθώντας στενά, το 2023 Aston Martin Valkyrie Coupé κατάφερε να καταλάβει τη θέση του ανάμεσα στους τρεις κορυφαίους πωλητές στο Dubai. Αυτό το αξιοσημείωτο όχημα, που προβλέπεται ως το πιο ισχυρό Aston Martin που ποτέ κατασκευάστηκε, αποκτήθηκε για ένα σημαντικό ποσό 3,07 εκατομμύρια δολάρια (11,266 εκατομμύρια ντιρχάμ).

Το 2017 Lamborghini Centenario LP770-4 Coupé, ένα από τα σπάνια υπεραυτοκίνητα, πουλήθηκε για 2,142 εκατομμύρια δολάρια (7,86 εκατομμύρια ντιρχάμ), ενώ το 2022 Ferrari 812 Competizione, ένα από τα 999 που παραγόνται, πωλήθηκε για 1,467 εκατομμύρια δολάρια (5,383 εκατομμύρια ντιρχάμ), υπερβαίνοντας την αναμενόμενη τιμή πώλησης του.

Πηγή πληροφοριών: me.mashable.com

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS