ΑρχικήSecurityΟι δημιουργοί του Flipper Zero αντιδρούν στην κατάργησή του

Οι δημιουργοί του Flipper Zero αντιδρούν στην κατάργησή του

Οι δημιουργοί του Flipper Zero απάντησαν στην απαγόρευση της συσκευής στον Καναδά, ότι η κατηγορία πως διευκολύνει κλοπές αυτοκινήτων είναι αδικαιολόγητη.

Flipper zero

Στις αρχές του Φεβρουαρίου του 2024, ο Καναδός Υπουργός Βιομηχανίας, François-Philippe Champagne, πρότεινε την απαγόρευση “συσκευών hacking, όπως τα flippers”, καθώς υποστηρίζει ότι εγκληματίες τις χρησιμοποιούν για να κλέβουν αυτοκίνητα.

Διαβάστε επίσης: Θέλετε να κλέψετε ένα Tesla; Δοκιμάστε ένα Flipper Zero

Οι αρχές παρουσίασαν στατιστικά στοιχεία που αποκάλυψαν αύξηση στις κλοπές αυτοκινήτων, φτάνοντας τις 90.000 ετησίως. Οι Καναδοί νομοθέτες πιστεύουν ότι αυτό συνδέεται με τη διαθεσιμότητα του Flipper Zero και παρόμοιων εργαλείων hacking.

Το Flipper Zero είναι ένα κινητό, προγραμματιζόμενο εργαλείο pen-testing που επιτρέπει στους χρήστες να πειραματίζονται και να διορθώνουν διάφορα υλικά και ψηφιακές συσκευές. Χρησιμοποιεί πολλαπλά πρωτόκολλα όπως RFID, ραδιόφωνο, NFC, υπέρυθρες και Bluetooth.

Παρόλα αυτά, μεγάλο μέρος των λειτουργιών του Flipper Zero μπορεί να αναπαραχθεί μέσω άλλων συσκευών, όπως υπολογιστές, κινητά τηλέφωνα Android και Raspberry Pi. Αυτές οι συσκευές δεν υπόκεινται σε καμία απαγόρευση σε ολόκληρη τη χώρα.

Η Flipper Devices, ο κατασκευαστής του φορητού pen-testing εργαλείου, αναφέρει ότι οι κατηγορίες αυτές είναι παραπλανητικές και ότι το Flipper Zero δεν μπορεί να εκτελέσει κλοπές αυτοκινήτων μέσω μη εξουσιοδοτημένων συστημάτων εισόδου.

«Θεωρούμε ότι προτάσεις όπως αυτή μπορεί να αποβούν επιζήμιες για την ασφάλεια και να επιβραδύνουν την τεχνολογική πρόοδο», αναφέρει μια νέα ανάρτηση ιστολογίου από την Flipper Devices.

«Συνήθως, τα αυτοκίνητα που κλέβονται κατασκευάζονται από άτομα που δεν κατανοούν πραγματικά πώς λειτουργεί η ασφάλεια, και δεν προβαίνουν σε καμία ενέργεια για να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα της κλοπής των οχημάτων».

Οι προγραμματιστές εξηγούν ότι για την κλοπή αυτοκινήτου απαιτούνται σήματα τα οποία κοστίζουν από 5.000 έως 15.000 δολάρια και μπορούν να αποκτηθούν μέσω του Διαδικτύου.

Κλέφτες αυτοκινήτων πλησιάζουν την μπροστινή πόρτα του οχήματος με συσκευές επανάληψης, μεταδίδοντας το παθητικό σήμα του μπρελόκ. Ο συνεργός, που βρίσκεται κοντά στο όχημα, ξεκλειδώνει το όχημα χρησιμοποιώντας το παραπλανητικό σήμα ως πραγματικό κλειδί.

Δείτε ακόμη: VBScript: Η Microsoft αποσύρει τη χρήση του στα Windows για τον περιορισμό της διάδοσης malware

Αυτές οι συσκευές επανάληψης διαθέτουν πολλαπλές μονάδες ραδιοφώνου και αρκετά watt, προκειμένου να πραγμαοποιηθεί με επιτυχία η επίθεση.

Από την άλλη πλευρά, το Flipper Zero βασίζεται σε μια ενιαία μονάδα ραδιοφώνου και περιορίζεται σε μόλις δέκα milliwatts, γεγονός που το καθιστά χαμηλής ισχύος και μη πρακτικό για περιπτώσεις όπως πραγματικές κλοπές αυτοκινήτου.

«Για να μεταδίδουν σήματα με μπρελόκ, οι κλέφτες χρησιμοποιούν μεγάλες κεραίες», εξηγεί η Flipper Devices.

«Οι τεκμηριωμένες περιπτώσεις κλοπής αυτοκινήτων σε βίντεο αποκαλύπτουν ότι ο εξοπλισμός καταλαμβάνει μεγάλο χώρο στα σακίδια των κλεφτών.».

Η ομάδα του Flipper Zero επικρίνει την απόφαση απαγόρευσης, δεδομένου ότι τα εσωτερικά ηλεκτρονικά που χρησιμοποιεί η συσκευή είναι ευρέως διαθέσιμα εδώ και πολλά χρόνια και χρησιμοποιούνται από πολλές άλλες συσκευές.

Επίλυση της πηγής του προβλήματος

Οι κατασκευαστές συσκευών εστιάζουν στο υποκείμενο σφάλμα στα μέσα, αντί για το πραγματικό ζήτημα. Αυτό αφορά την ευρεία χρήση παλαιών και ευάλωτων συστημάτων ελέγχου πρόσβασης σε συστήματα αυτοκινήτων.

“Το Flipper Zero είναι κατασκευασμένο με εξαρτήματα hardware που χρησιμοποιούνται σε πληθώρα συσκευών, από ραδιοφωνικά παιχνίδια έως εκπαιδευτικά κιτ DIY. Για παράδειγμα, ο ραδιοπομπός CC1101 που περιλαμβάνει το Flipper Zero έχει ευρεία χρήση από το 2007. Το θέμα δεν εντοπίζεται στη διαθεσιμότητα του ραδιοφωνικού hardware, αλλά μάλλον στην ανασφάλεια των απαρχαιωμένων συστημάτων ελέγχου πρόσβασης.». – Συσκευές Flipper.

Οι προγραμματιστές υπογραμμίζουν ότι η απαγόρευση εργαλείων που χρησιμοποιούν οι ερευνητές για τον εντοπισμό ελαττωμάτων ασφαλείας, θα επιδεινώσει το ζήτημα. Αυτό θα καταλήξει στην έκθεση των συσκευών σε εκμετάλλευση για μεγάλα χρονικά διαστήματα.

flipper zero

Τέλος, η ομάδα του Flipper Zero ζητά την υποστήριξη της κοινότητας ασφάλειας και pen-testing δοκιμών, παροτρύνοντας τους ανθρώπους να υπογράψουν μια αναφορά κατά της απαγόρευσης του Flipper Zero και αντίστοιχων συσκευών.

Δείτε επίσης: Netflix: Πώς να κατεβάσετε ταινίες και σειρές;

Οι φαν της συσκευής του Καναδά ίδρυσαν τον ιστότοπο “Save Flipper” με σκοπό να ευαισθητοποιήσουν τους πολίτες, καλώντας τους να επικοινωνήσουν με τους βουλευτές τους και να ζητήσουν να απορριφθεί η αίτηση απαγόρευσης.

Πηγή: bleepingcomputer

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS