ΑρχικήinetΟ Mark Zuckerberg "τρολάρει" τον Elon Musk

Ο Mark Zuckerberg “τρολάρει” τον Elon Musk

Ο Mark Zuckerberg ξεκίνησε να δοκιμάζει μια λειτουργία οριζόντιου swiping στην εφαρμογή Threads, με σκοπό να τρολάρει τον Elon Musk.

zuckerberg musk

Αυτό το χαρακτηριστικό φαίνεται να βασίζεται σε κάτι που ο Musk δημοσίευσε στο Twitter πριν από περίπου δύο εβδομάδες, αναφέροντας ότι σκόπευε να το προσθέσει στο X την προηγούμενη χρονιά.

Διαβάστε περισσότερα: «Αποχωρώ κι εγώ» – Σου τη φέραμε, Mark Zuckerberg!

Ο Elon Musk ανέφερε σε ένα tweet από τις 7 Μαρτίου: “Σύρετε προς τα δεξιά για να απαντήσετε, από αριστερά για την αγαπημένη λειτουργία, πατήστε παρατεταμένα για να δείτε όλες τις άλλες ενέργειες. Πολύ εύκολο!” Και πρόσθεσε: “Ανυπομονώ να το κάνω αυτό εδώ και ένα χρόνο.”

Ο Zuckerberg δημοσίευσε στο Threads την Τετάρτη σχετικά με τη νέα λειτουργία που δοκιμάζει.

“Νέα δοκιμή που πραγματοποιούμε: Κάντε σάρωση για να δείτε αν σας αρέσει ή να μας πείτε ότι δεν σας ενδιαφέρει η ανάρτηση”, ανέφερε ο Chief Executive Officer της Meta. “Είναι ένας απλός τρόπος να μας ενημερώσετε για το τι θέλετε να βλέπετε περισσότερο στη ροή σας.”

Ας μην ξεχνάμε ότι πριν λιγότερο από ένα χρόνο, ο Zuckerberg κυκλοφόρησε μια έκδοση του Threads, προσπαθώντας να προσφέρει μια εναλλακτική λύση στο Twitter του Musk, που υποτίθεται πως χάνει την αξία του. Οι δύο δισεκατομμυριούχοι έμοιαζαν να διασκεδάζουν περισσότερο απ’ όσο να ανταγωνίζονται, παίζοντας ένα επικό παιχνίδι για μέρες μετά την αρχική δημοσίευση.

Ωστόσο, οι προσεγγίσεις των Meta και X για την οριζόντια σάρωση διαφέρουν σημαντικά. Η ιδέα του Zuckerberg για την αριστερή και δεξιά σάρωση φαίνεται να εμπνέεται από το Tinder, όπου η δεξιά σάρωση προβάλλει παρεμφερές περιεχόμενο, ενώ η αριστερή σάρωση εμφανίζει λιγότερο. Από την άλλη, ο Musk υποστηρίζει την οριζόντια σάρωση για να αντικαταστήσει τα κουμπιά “like” και “reply” που εμφανίζονται κάτω από τα tweets.

Πολλοί έχουν υποθέσει πως το Threads χρειάζεται να είναι πραγματικά επιτυχημένο για να αποτελέσει απειλή για το X. Την τελευταία φορά που ακούσαμε από τον Zuck, το Threads είχε 130 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες μηνιαίως. Αν και αυτός ο αριθμός δεν φτάνει το Instagram, αντιπροσωπεύει πάνω από εκατό εκατομμύρια χρήστες που δεν θα βρίσκονται στο X.

zuckerberg musk

Δείτε επίσης: OpenAI: Ο Elon Musk προσπάθησε για συγχώνευση με την Tesla

Η δυνατότητα που δοκιμάζει το Threads είναι σημαντική καθώς θα επιτρέπει στους χρήστες να έχουν μεγαλύτερο έλεγχο στον αλγόριθμό τους. Το Instagram και το Facebook προσφέρουν περιορισμένο έλεγχο, με το TikTok να προσφέρει την ευελιξία της αλλαγής αλγορίθμων. Από την άλλη, ο Μασκ φαίνεται να επιδιώκει να δώσει μια πιο απλή εμφάνιση στην εφαρμογή του.

Το Threads είναι σχεδόν ισάξιος αντίπαλος του X, αλλά ο Zuckerberg το έχει καταστήσει ανέμπνευστο με τον σχεδιασμό του. Ο διευθυντής του Instagram, Adam Mosseri, έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι το Threads δεν θα προβάλλει ειδήσεις ή πολιτική, παρόμοιο με το περιεχόμενο που έφερε επιτυχία στο Twitter όλα αυτά τα χρόνια, το οποίο χαρακτηρίζει “πολύ επικίνδυνο”.

Πηγή: gizmodo

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS