ΑρχικήinetΗ Epic Games θα λανσάρει το δικό της κατάστημα εφαρμογών στο iPhone...

Η Epic Games θα λανσάρει το δικό της κατάστημα εφαρμογών στο iPhone με προμήθεια πωλήσεων 12%

Η μάχη μεταξύ Epic Games και Apple φέρνει αναταράξεις στον κόσμο των εφαρμογών, με νέες προκλήσεις και αλλαγές στα τέλη διανομής.

Η μάχη μεταξύ Epic Games και Apple φέρνει αναταράξεις στον κόσμο των εφαρμογών, με νέες προκλήσεις και αλλαγές στα τέλη διανομής.

Για τα παιχνίδια που διανέμονται μέσω του καταστήματος Epic Games, η Epic θα εισπράττει ένα ποσοστό 12% των εσόδων, το οποίο είναι το ίδιο τέλος που επιβάλλει σε υπολογιστές με Windows και Mac. Οι εφαρμογές θα λαμβάνουν το 100% των εσόδων που κερδίζουν για τους πρώτους έξι μήνες, με την Epic να μην παίρνει καμία περικοπή, και δεν υπάρχουν τέλη για εφαρμογές που προσφέρουν αγορές μέσα στο παιχνίδι και χρησιμοποιούν τον δικό τους τρόπο επεξεργασίας πληρωμών.

Δείτε ακόμα: Το Fortnite επιβεβαιώνει ότι ο Midas επιστρέφει και οι παίκτες τρελαίνονται

Ένα παιχνίδι που πωλείται μέσω του καταστήματος Epic Games θα πρέπει να πληρώσει τόσο το 12% τέλος της Epic όσο και την ευρωπαϊκή επιβάρυνση της Apple 0,50 ευρώ Core Technology Fee (CTF) για κάθε πρώτη ετήσια εγκατάσταση μετά από ένα εκατομμύριο εγκαταστάσεις. Οι εφαρμογές που διανέμονται μέσω του App Store βάσει των ενημερωμένων επιχειρηματικών όρων της Apple θα πληρώνουν το CTF και προμήθεια 10 έως 17%, μείωση από την τυπική περικοπή 15 έως 30% που επιβάλλει η Apple.

Οι εφαρμογές App Store που κερδίζουν λιγότερα από 1 εκατομμύριο δολάρια ετησίως θα πληρώνουν 10% σύμφωνα με το Πρόγραμμα για Μικρές Επιχειρήσεις του App Store, και αυτή είναι επίσης η προμήθεια που χρεώνει η Apple για τις συνδρομές που οι πελάτες διατηρούν για πάνω από έναν χρόνο. Οι πιο επιτυχημένες εφαρμογές που κερδίζουν πάνω από 1 εκατομμύριο δολάρια και οι νέες συνδρομές υπόκεινται σε προμήθεια 17%. Σημειώστε ότι η Apple χρεώνει επίσης πρόσθετη προμήθεια τριών τοις εκατό για τη χρήση του συστήματος πληρωμών μέσα στην εφαρμογή, έτσι οι προγραμματιστές που διανέμουν μέσω του App Store και χρησιμοποιούν αγορές μέσα στην εφαρμογή θα πληρώνουν από 13 έως 20%.

Δείτε επίσης: Ομάδα χάκερ ισχυρίζεται παραβίαση της Epic Games-είναι αλήθεια;

Ως παράδειγμα, μια εφαρμογή με λιγότερες από ένα εκατομμύριο λήψεις που διανέμεται μέσω του App Store βάσει των νέων επιχειρηματικών όρων θα πληρώσει το CTF και το 10% τέλος, ένα συνολικό ποσό τελικά χαμηλότερο από το CTF + 12% τέλος που θα εισπράξει το κατάστημα Epic Games. Από την Epic Games: “Το κατάστημα Epic Games έχει έναν κατανομή εσόδων 88/12 για τους προγραμματιστές που διανέμουν πληρωμένες εφαρμογές σε PC και Mac και αυτό θα συνεχιστεί και στις κινητές πλατφόρμες. Οι προγραμματιστές δεν πληρώνουν τίποτα στην Epic για να διανέμουν δωρεάν εφαρμογές. Εάν οι προγραμματιστές προσφέρουν αγορές μέσα στην εφαρμογή, μπορούν να επιλέξουν να χρησιμοποιήσουν το σύστημα επεξεργασίας πληρωμών μας με την κατανομή εσόδων 88/12 ή να χρησιμοποιήσουν έναν τρίτο πάροχο επεξεργασίας πληρωμών και να κρατήσουν το 100% αυτών των εσόδων, ακριβώς όπως κάνουν σήμερα.”

Ο CEO της Epic Games, Tim Sweeney, χαρακτήρισε τις αλλαγές και τα τέλη της Apple στην ΕΕ ως “κακόβουλο νέο παράδειγμα Πρόσχημα Συμμόρφωσης” και υποσχέθηκε ότι η Epic Games θα συνεχίσει να “επιχειρηματολογεί στα δικαστήρια και στους ρυθμιστές ότι η Apple παραβιάζει το νόμο”, ακόμα και καθώς προετοιμάζεται για την εκκίνηση του καταστήματος Epic Games.

Δείτε ακόμα: Η Apple εμποδίζει την Epic να επιστρέψει στο iOS

Το κατάστημα Epic Games αναμένεται να έρθει στο iPhone στην Ευρωπαϊκή Ένωση πριν το τέλος του 2024. Δεν θα είναι διαθέσιμο στις Ηνωμένες Πολιτείες και άλλες χώρες.

Πηγή πληροφοριών: macrumors.com

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS