ΑρχικήinetΗ Huawei δοκιμάζει Brute-Force για νέα προηγμένα chips

Η Huawei δοκιμάζει Brute-Force για νέα προηγμένα chips

Η Huawei Technologies Co. και ένας μυστικός της συνεργάτης κατασκευής τσιπ στην Κίνα, κατέθεσαν πατέντες για έναν χαμηλής τεχνολογίας αλλά δυνητικά αποτελεσματικό τρόπο κατασκευής προηγμένων chips, αυξάνοντας την προοπτική η Κίνα να βελτιώσει τις τεχνικές παραγωγής τσιπ παρά τις προσπάθειες των ΗΠΑ να σταματήσει την πρόοδό της.

Δείτε επίσης: Διέρρευσαν τα Huawei FreeClip EarBuds Open-Back Ακουστικά

Huawei chips

Οι εταιρείες αναπτύσσουν τεχνολογίες που περιλαμβάνουν το Quadruple patterning ή SAQP και θα πρέπει να μειώσουν την εξάρτησή τους από υψηλής ποιότητας λιθογραφία, σύμφωνα με αιτήσεις διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας προς την Κινεζική Αρχή Πνευματικής Ιδιοκτησίας. Αυτό μπορεί να τους επιτρέψει να παράγουν προηγμένα chips χωρίς τον προηγμένο εξοπλισμό λιθογραφίας υπεριώδους ακτινοβολίας της ASML Holding NV. Η ολλανδική ASML, η μοναδική προμηθεύτρια μηχανημάτων EUV, δεν μπορεί να τα πωλήσει στην Κίνα λόγω περιορισμού εξαγωγών.

Το Quadruple patterning είναι μια τεχνική για το χάραγμα γραμμών σε πυκνωτές πολλές φορές για την αύξηση της πυκνότητας των τρανζίστορ — και συνεπώς της απόδοσης. Η αίτηση διπλώματος ευρεσιτεχνίας της Huawei, που δόθηκε στη δημοσιότητα την Παρασκευή, περιγράφει έναν τρόπο που χρησιμοποιεί την τεχνολογία για τη δημιουργία πιο εξειδικευμένων chips. “Η υιοθέτηση αυτού του διπλώματος ευρεσιτεχνίας θα αυξήσει την ελευθερία σχεδιασμού των κυκλωμάτων,” αναφέρει η αίτηση στην Κινεζική Εθνική Διοίκηση Πνευματικής Ιδιοκτησίας.

Το SiCarrier, ένας προμηθευτής εξοπλισμού για την κατασκευή επεξεργαστών που υποστηρίζεται από το κράτος και συνεργάζεται με την Huawei, απέκτησε ένα δίπλωμα ευρεσιτεχνίας που αφορά την τεχνική SAQP, στα τέλη του 2023. Η εφεύρεσή του χρησιμοποιεί βαθιά υπεριώδη λιθογραφία, ή DUV, μηχανές κατασκευής επεξεργαστών και την τεχνολογία SAQP, για να επιτύχει συγκεκριμένα τεχνικά όρια που υπάρχουν στους επεξεργαστές 5 νανόμετρων, σύμφωνα με την υποβολή του. Η πρακτική μπορεί να αποφύγει τη χρήση μηχανών EUV μειώνοντας το κόστος κατασκευής.

Δείτε ακόμα: Η Huawei θα μπορούσε να αποκτήσει πρόσβαση σε τσιπ 5G εξαιτίας της SMIC;

Η τεχνολογία Quadruple patterning είναι επαρκής ώστε η Κίνα να κατασκευάσει τσιπ στα 5 νμ, αλλά σύμφωνα με τον Dan Hutcheson, αντιπρόεδρο της εταιρείας έρευνας TechInsights, η Κίνα χρειάζεται ακόμα να αποκτήσει μηχανήματα EUV μακροπρόθεσμα. “Μπορεί να τα αντιμετωπίσει, αλλά δεν μπορεί πλήρως να ξεπεράσει τα τεχνικά θέματα που προκύπτουν από τη μη ύπαρξη της τεχνολογίας EUV,” δήλωσε.

Κορυφαίες κατασκευάστριες εταιρείες επεξεργαστών όπως η Taiwan Semiconductor Manufacturing Corp. χρησιμοποιούν μηχανές EUV για την παραγωγή προηγμένων chips, καθώς έχουν τα υψηλότερα ποσοστά παραγωγής – πράγμα που σημαίνει ότι το κόστος ανά επεξεργαστή μειώνεται. Αν η Huawei και οι συνεργάτες της χρησιμοποιήσουν εναλλακτικές μεθόδους για την παραγωγή chips, το κόστος ανά επεξεργαστή τους μπορεί τελικά να είναι υψηλότερο από τα πρότυπα της βιομηχανίας.

Δείτε επίσης: Huawei Harmony OS: Τέλος υποστήριξης Android εφαρμογών;

Ο τεχνολογικός πόλεμος μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας, μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση των τιμών των τεχνoλογικών προϊόντων και υπηρεσιών. Αυτό μπορεί να συμβεί λόγω των αυξημένων δασμών και των περιορισμών στο εμπόριο που επιβάλλονται από τις δύο χώρες. Μια άλλη πιθανή συνέπεια είναι η απομόνωση των τεχνολογικών αγορών. Αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια κατάσταση όπου οι ΗΠΑ και η Κίνα θα αναπτύσσουν τις δικές τους τεχνολογίες ανεξάρτητα, δημιουργώντας έναν κόσμο με διαφορετικά τεχνολογικά πρότυπα και συστήματα. Επίσης, ο τεχνολογικός πόλεμος μπορεί να προκαλέσει αύξηση της ανασφάλειας στην παγκόσμια οικονομία. Οι επενδυτές μπορεί να ανησυχούν για την αστάθεια και την αβεβαιότητα που προκαλείται από τον πόλεμο, πράγμα που μπορεί να οδηγήσει σε μείωση των επενδύσεων.

Πηγή: finance.yahoo

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS