ΑρχικήUpdatesMicrosoft: Office και Teams θα προσφέρονται ξεχωριστά

Microsoft: Office και Teams θα προσφέρονται ξεχωριστά

Η Microsoft θα προσφέρει την εφαρμογή συνομιλίας Teams ξεχωριστά από το Office, παγκοσμίως, έξι μήνες αφότου διαφοροποίησε τα δύο προϊόντα στην Ευρώπη. Τότε, είχε  προχωρήσει σε αυτή την κίνηση σε μια προσπάθεια να αποφευχθεί ένα πιθανό πρόστιμο για παραβίαση της αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας της ΕΕ.

Microsoft Office Teams ξεχωριστά

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διερευνά τη σύνδεση του Microsoft Office και του Teams, μετά από καταγγελία του 2020 από την ανταγωνιστική εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Slack.

Το Teams, το οποίο προστέθηκε δωρεάν στο Office 365 το 2017, αντικατέστησε σταδιακά το Skype for Business και έγινε ιδιαίτερα δημοφιλές κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Δείτε επίσης: Βελτίωση του Copilot στο Microsoft Teams με νέες λειτουργίες ΑΙ

Οι ανταγωνιστές, όπως το Slack, έλεγαν ότι ο συνδυασμός των προϊόντων δίνει στη Microsoft ένα αθέμιτο πλεονέκτημα.

Η εταιρεία ξεκίνησε να πουλά τα δύο προϊόντα χωριστά στην ΕΕ στις 31 Αυγούστου πέρυσι. Τώρα, με μια νέα ανακοίνωση, η Microsoft είπε ότι επεκτείνει αυτή τη στρατηγική σε όλο τον κόσμο.

Η Microsoft δήλωσε σε μια ανάρτηση ότι παρουσιάζει μια νέα σειρά εμπορικών Microsoft 365 και Office 365 suites που δεν περιλαμβάνουν το Teams, σε περιοχές εκτός του ΕΟΧ (Ευρωπαϊκός Οικονομικός Χώρος) και της Ελβετίας, καθώς και μια νέα αυτόνομη προσφορά Teams.

Δείτε επίσης: Microsoft Teams: Χρησιμοποιείται σε phishing επιθέσεις για διανομή του DarkGate malware

Από την 1η Απριλίου, οι πελάτες μπορούν είτε να συνεχίσουν το τρέχον licensing deal είτε να ανανεώσουν, να ενημερώσουν ή να μεταβούν στις νέες προσφορές. Για νέους εμπορικούς πελάτες, οι τιμές για το Office χωρίς το Teams κυμαίνονται από 7,75 $ έως 54,75 $ ανάλογα με το προϊόν, ενώ το Teams Standalone θα κοστίζει 5,25 $. Τα στοιχεία μπορεί να διαφέρουν ανά χώρα και νόμισμα.

Η διαφοροποίηση των προϊόντων της Microsoft μπορεί να μην είναι αρκετή για να αποτρέψει τις αντιμονοπωλιακές χρεώσεις της ΕΕ που πιθανότατα θα αποσταλούν στην εταιρεία τους επόμενους μήνες.

Η αποδέσμευση του Teams από το Office Suite μπορεί να οδηγήσει σε αυξημένη ανταγωνιστικότητα στην αγορά. Οι επιχειρήσεις και οι οργανισμοί θα έχουν την ευκαιρία να επιλέξουν το Teams ως ανεξάρτητη λύση, αντί να είναι υποχρεωμένοι να αγοράσουν ολόκληρο το πακέτο του Office Suite.

Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μεγαλύτερη ευελιξία για τους καταναλωτές, καθώς μπορούν να επιλέξουν τα προϊόντα που τους ταιριάζουν καλύτερα, ανεξάρτητα από το αν είναι μέρος ενός πακέτου ή όχι. Μπορεί επίσης να οδηγήσει σε μεγαλύτερη καινοτομία, καθώς οι εταιρείες θα πρέπει να ανταγωνιστούν πιο άμεσα για την αγορά.

Δείτε επίσης: Microsoft Mesh: Μια εικονική πλατφόρμα συναντήσεων στο Teams

Τέλος, η αποδέσμευση του Teams από το Office Suite μπορεί να οδηγήσει σε μεγαλύτερη διαφάνεια στην αγορά. Οι καταναλωτές θα έχουν μια καλύτερη εικόνα του πώς τιμολογούνται τα μεμονωμένα προϊόντα και θα μπορούν να κάνουν πιο ενημερωμένες αγορές.

Πηγή: www.cnbc.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS