ΑρχικήinetApple: Κατηγορείται για το γεγονός, ότι αποκλείει το iMessage ως λύση για...

Apple: Κατηγορείται για το γεγονός, ότι αποκλείει το iMessage ως λύση για Android

Η αγωγή του Υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ κατά της Apple που υποβλήθηκε την Πέμπτη, αφορά την αντιπαράθεση μεταξύ της Apple και της Beeper, της εταιρείας πίσω από την εφαρμογή που επεδίωξε να φέρει το iMessage στους χρήστες Android.

imessage android

Η Beeper εγκατέλειψε τις προσπάθειές της όταν η Apple απέκλεισε την ενσωμάτωση της εφαρμογής στο τέλος του περασμένου έτους.

Δείτε επίσης: Το Υπουργείο Δικαιοσύνης αναγνωρίζει το πρόβλημα με τα Green Bubble στο iMessage

Η Beeper, μια startup που ιδρύθηκε από τον δημιουργό του smartwatch Pebble, τον Eric Migicovsky, έχει επιτύχει την αναστροφή του πρωτοκόλλου iMessage. Προσφέρει υποστήριξη για κρυπτογραφημένες συνομιλίες με τη μπλε φούσκα του iMessage στους χρήστες Android. Το Beeper λειτούργησε ως πραγματικό iMessage, υποστηρίζοντας απαντήσεις, αποδεικτικό ανάγνωσης, ομαδικές συνομιλίες, αντιδράσεις emoji με tapback, επεξεργασία και πολλές ακόμη λειτουργίες.

Μόλις κυκλοφόρησε το Beeper και οι εταιρείες μπήκαν σε ένα παιχνίδι, το οποίο τελικά κέρδισε η Apple. Κάθε φορά που η Beeper προσέφερε λύσεις και διορθώσεις για να διατηρήσει την υπηρεσία, η Apple τις αντιμετώπιζε. Η σύγκρουση οδήγησε σε διχοτομία, με αμερικανούς νομοθέτες να καλούν το Υπουργείο Δικαιοσύνης να εξετάσει την ανταγωνιστική συμπεριφορά της Apple έναντι της εφαρμογής.

«Πρόσφατα, η Apple απέκλεισε έναν τρίτο προγραμματιστή από το να διορθώσει την κατεστραμμένη εμπειρία ανταλλαγής μηνυμάτων μεταξύ πλατφορμών στο Apple Messages και να παρέχει κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο για μηνύματα μεταξύ των Apple Messages και χρηστών Android», αναφέρει η καταγγελία του DOJ. Με την απόρριψη λύσεων που θα επέτρεπαν κρυπτογράφηση μεταξύ πλατφορμών, η Apple συνεχίζει να θέτει τους χρήστες iPhone σε κίνδυνο, καθιστώντας την εναλλακτική προσέγγιση ασφαλέστερη».

Κατά τη διάρκεια αυτής της διαμάχης, η Apple υποστήριξε ότι το Beeper δημιουργεί σημαντικούς κινδύνους για την ασφάλεια και το απόρρητο των χρηστών, συμπεριλαμβανομένης της πιθανότητας έκθεσης metadata και ενεργοποίησης ανεπιθύμητων μηνυμάτων, καθώς και επιθέσεων phishing.

Η αντιπαράθεση μεταξύ των δύο εταιρειών προσέλκυσε το ενδιαφέρον του επιτρόπου της FCC, Brendan Carr, ο οποίος τον Φεβρουάριο ζήτησε από την υπηρεσία να εξετάσει τις ενέργειες της Apple σύμφωνα με τους κανόνες του Μέρους 14 της FCC που αφορούν την προσβασιμότητα, τη χρηστικότητα και τη συμβατότητα.

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης αναφέρθηκε στη διαμάχη μεταξύ των δύο εταιρειών ως μέρος μιας ευρύτερης επιχείρησης κατηγορώντας την Apple για προστασία του μονοπωλίου των smartphones με σκοπό να υπονομεύσει εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων μεταξύ πλατφορμών και ανταγωνιστικών smartphones.

Η αγωγή κατηγορεί την Apple για περιορισμό της συμβατότητας μεταξύ πλατφορμών smartwatch, όπως είχε συμβεί με τον Migicovsky στην Pebble, μια εταιρεία που έκλεισε το 2016. Το DOJ αναφέρει ότι το 2013, η Apple άρχισε να επιτρέπει στους χρήστες να συνδέουν ένα iPhone με smartwatch και να δίνει πρόσβαση σε διάφορα API που σχετίζονταν με την Υπηρεσία, το Ημερολόγιο, τις Επαφές και τη γεωγραφική τοποθεσία του Apple Notification Center. Ωστόσο, με την κυκλοφορία του Apple Watch το επόμενο έτος, η Apple άρχισε να περιορίζει την πρόσβαση στα πιο βελτιωμένα API.

Διαβάστε περισσότερα: Beeper: Η προσπάθεια να διατηρήσει το iMessage σε Android γίνεται όλο και πιο περίπλοκη

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης τονίζει ότι η Apple εμποδίζει τους χρήστες iPhone να ανταποκριθούν στις ειδοποιήσεις που λαμβάνουν, αν χρησιμοποιούν ένα smartwatch από third-party κατασκευαστή. Η Apple προσφέρει περιορισμένη πρόσβαση σε third-party smartwatches μέσω πιο περιορισμένων API, τα οποία δεν επιτρέπουν στους χρήστες να εκτελούν λειτουργίες όπως η απάντηση σε μηνύματα ή η αποδοχή προσκλήσεων ημερολογίου, όπως στο δικό της Apple Watch.

imessage android

Η κατηγορία φτάνει στο σημείο να κατηγορήσει την Apple για το γεγονός ότι “αντέγραψε την ιδέα ενός smartwatch από third-party προγραμματιστές”.

Πηγή: startupnews

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS