ΑρχικήSecurityFresno: Συνεργασία με πανεπιστήμια για την αύξηση των επαγγαλματιών κυβερνοασφάλειας

Fresno: Συνεργασία με πανεπιστήμια για την αύξηση των επαγγαλματιών κυβερνοασφάλειας

Η Πολιτεία του Fresno συνεργάζεται με κρατικά πανεπιστήμια για να αυξήσει τον αριθμό των επαγγελματιών στον τομέα της κυβερνοασφάλειας.

fresno

Η πόλη του Fresno πραγματοποιεί πειραματικά ένα πρόγραμμα σε συνεργασία με δύο άλλα κρατικά πανεπιστήμια της Καλιφόρνια με στόχο την αύξηση των εξειδικευμένων επαγγελματιών στον τομέα της κυβερνοασφάλειας.

Διαβάστε επίσης: Η Ινδία ελευθερώνει πολίτες που εξαναγκάζονταν σε κυβερνοεπιθέσεις

Οι φοιτητές στο Πανεπιστήμιο της Fresno εξετάζουν τις πιο πρόσφατες εξελίξεις στον τομέα της κυβερνοασφάλειας και της τεχνητής νοημοσύνης.

Το πανεπιστήμιο επιδιώκει να αντιμετωπίσει μια σημαντική έλλειψη επαγγελματιών στον τομέα της κυβερνοασφάλειας σε όλη την πολιτεία και τη χώρα.

Το Fresno State συνεργάζεται με τα κρατικά πανεπιστήμια της Καλιφόρνια, San Bernardino και San Jose, προκειμένου να επιτύχει αυτό.

Στόχος είναι η δημιουργία της εκπαίδευσης στην τεχνολογία και τη σταδιοδρομία από το δημοτικό σχολείο έως το κολέγιο.

Ο καθηγητής Εγκληματολογίας του Fresno , Keith Clement, Ph.D., δήλωσε: “Πιστεύω ότι η αναβάθμιση των δεξιοτήτων και των ευκαιριών του 21ου αιώνα θα έχει σημαντική επίδραση στα παιδιά μας.”

Ο Keith Clement χαρακτηρίζει την Κεντρική Καλιφόρνια ως “έρημο τεχνολογίας” σε σύγκριση με το Λος Άντζελες και τη Silicon Valley.

Είναι ζωτικής σημασίας οι μαθητές εδώ στην Κεντρική Κοιλάδα να αναπτύξουν τις αναγκαίες δεξιότητες που θα τους καθιστούν ανταγωνιστικούς.

Δείτε περισσότερα: Fortinet: Τονίζει τη σημασία της ενίσχυσης της επιχειρησιακής ανθεκτικότητας στην κυβερνοασφάλεια

Πολλά παιδιά στην περιοχή μας χρειάζονται πρόσβαση σε θέσεις εργασίας που έχουν υψηλή ζήτηση και είναι δύσκολο να καλυφθούν, δήλωσε ο Clement.

Τα τρία πανεπιστήμια έχουν αναλάβει τη δημιουργία ενός πρωτοποριακού προγράμματος με στόχους που αναπτύσσουν στρατηγικές και τακτικές για την κατασκευή επιτυχημένων συνεργασιών.

Ο τελικός στόχος είναι να αξιοποιηθεί το σύστημα των κρατικών πανεπιστημίων για να αποτελέσει κινητήρια δύναμη για την ανάπτυξη του εργατικού δυναμικού στον κυβερνοχώρο.

«Μέχρι το τέλος του προγράμματος, ελπίζω πραγματικά να δω μια ανοδική πορεία στον τομέα της κυβερνοασφάλειας που ξεκινά από πολύ νεαρή ηλικία, περνάει μέχρι τα προηγμένα μεταπτυχιακά προγράμματα άμυνας και τα διδακτορικά προγράμματα σε αυτόν τον τομέα», είπε ο Clement.

Ο Keith Clement πιστεύει ότι η άμεση σύνδεση εκπαιδευμένων φοιτητών με την αγορά εργασίας θα συμβάλει στην αντιμετώπιση κρίσιμων αναγκών στην περιοχή, την πολιτεία και σε όλη τη χώρα.

«Πιστεύω ότι η ανάμειξη της εκπαίδευσης και της ανάπτυξης του εργατικού δυναμικού είναι κρίσιμη», είπε ο Keith Clement.

Δείτε ακόμη: Η εταιρεία κυβερνοασφάλειας Rubrik υποβάλλει αίτηση για IPO

fresno

Η χρηματοδότηση του προγράμματος θα ισχύει μέχρι τον Ιούνιο του 2026.

Η Πολιτεία Φρέσνο και η Πολιτεία του Σαν Χοσέ έλαβαν το καθένα από 1 εκατομμύριο δολάρια, ενώ η κύρια πανεπιστημιούπολη, το Σαν Μπερναρντίνο, έλαβε 2 εκατομμύρια δολάρια.

Πηγή: abc30

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS